Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stworzenie Strony Internetowej

GraMjek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;) Mam pewny pomysł by zrobic strone internetową cos typu MPC FORUM tylko o czym napisac? Chodzi o to zeby bardzo ale to bardzo duzo osob odwiedzalo i skad wziasc Szablon?

Opublikowano

Jeżeli chcesz zrobić coś typu "mpcforum", to zapomnij. Nie wiesz, jak się wziąć za robotę, a chcesz już takie wielkie coś tworzyć? Zapewne nawet gdyby administracja oddała by Ci mpcforum w Twoje ręce, to nic byś nie ogarnął i wielka strona by poszła się jeb*ć.

Co do tematu, jeżeli chcesz jakąś jako tako stronkę, to polecam Ci po oglądać filmiki na youtube co i jak.

Z deka nie za bardzo ogarniam o co Ci chodzi, czy szukasz jakiegoś hostingu na stronę czy coś? zapewne jesteś całkowicie w tym zielony.

2643750055.png

- Nie pisać w sprawie uploadu, bo i tak nikomu nic nie uploaduje ;)

Opublikowano

Wsumie nie całkowicie zielony bo miałem strone internetową ;)
Cala strone robilem sam ale oprucz Szablonu bo nieumiem.
A pytanie to takie co na tej stronce zrobic?
Co zamiesczac , bo niezrobie kopii mpcforum
Tylko cos zeby duzo ludzi odwiedzalo strone,
i gdzie mozna kupic szablon i czy mozna go zrobic na PhotoShopie czy na innym programe.

Opublikowano

no to na początek kup IPB i kup do niego styl taki jak ma mpcforum :)

żeby dużo ludzi odwiedzało strone musisz robić reklamy itd

A pytanie to takie co na tej stronce zrobic? nie rób to co mpcforum bo nie wygrasz z konkuręcją wybierz coś orginalnego

tu masz do kupienia http://www.ipbforumskins.com/premade/deflection_ipb3/index.php

784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png
Opublikowano

Żeby stworzyć tak ogromny projekt jak MPCforum nie wystarczy być "nie całkiem zielony". Trzeba umieć bardzo, ale to bardzo dużo w tym fachu. Rozumiem, że możesz mieć pomysł, więc pogadaj z kimś kto się na tym zna. Zorganizuj ekipę i może coś z tego wyjdzie. :)

Opublikowano

IPBoard kosztuje ponad 400-700 złoty($) na 6 miesięcy. Domena .pl na początek tanio a potem przedłużenia za 100-300 zł co rok więcej.

Musisz umieć zaawansanoe msql i css bo to jest nie zbędne

P.S. Strona a forum różnią sie tysiącami rzeczy

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano
IPBoard kosztuje ponad 400-700 złoty($) na 6 miesięcy. Domena .pl na początek tanio a potem przedłużenia za 100-300 zł co rok więcej.

Przedluzenie kosztuje ok. 50 zl

Opublikowano

ok dzieki a co z tym szablonem? kto robi? jak zrobic i na mybb jaki styl

Poszukaj poradników w internecie, lub poprzeglądaj style innych szablonów, jest tego cała masa, ja tak zrobiłem i teraz daję radę, możesz też podmienić pliki graficzne na inne :)

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

a ty masz swoja strone internetową?

Tak mam, szablonów i siników znajdziesz całą masę :)

Poprawka co do @up4 Ovh chyba nie ma instalatora mybb ale dasz radę.

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

IP.Board kosztuje 175$, a przedłużenie około 70 zł.

Czyli IPBOARD odpada jest jakis tanszy silnik czy co to?

phpBB3, MyBB, SMF

Opublikowano

to teraz ktory najlepszy? phpBB3, MyBB, SMF ? i ktory najtanszy

Myślę, że cena silników podanych przez ciebie jest jednakowa - 0zł.

Który najlepszy? Każdy ma swoje zdanie :)

Według mnie najlepszy z nich to MyBB.

Polecam Ci hosting www.hostinger.pl . W panelu ma chyba opcję MyBB.

Jesteś świadomy tego, że poleciłeś hosting, który utrzyma forum dla ok. 20 ludzi?

Hostinger posiada auto-instalator MyBB w wersji nieaktualnej (chyba, że coś się zmieniło).

897771404427433574016.png

Opublikowano

Polecam Ci hosting www.hostinger.pl . W panelu ma chyba opcję MyBB.

Hostinger nie nadaje się pod forum.... Po dodaniu 10 działów masz blokadę - Przeciążenie cpu. Jeśli chcesz stworzyć stronę na zdjęcia swojej rodziny z wakacji, ok hostinger jest spoko. Jeśli chcesz stworzyć profesjonalne forum - speedhost.pl, Zależy też od twoich wymagań.

Jeśli pomogłem daj +!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...