Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Nerf medyka i testy broni od

Cheyenne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PTE (platforma testowa) jest online (powinno być dostępne jeszcze przez 3 dni do 28.09), można testować zmienioną broń medyka.

Zmiany:

MG36 - duży nerf na celności i odrzucie
QBB-95 - większy odrzut przy zoomie
FN Minimi Para - ogólny buff na celność, przeładowanie w dół do 7 sek
M240B - mniejszy odrzut, magazynek w górę do 100 szt.

kosmetyczne zmiany:
M249 SAW - przeładowanie z 7,1 do 7,3 sek
M27 IAR - stabilizacja celownika
QJY-88 - stabilizacja celownika
XM8AR - minimalne pogorszenie celności

szczegółowe zmiany:

http://pte.battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=1810'>http://pte.battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=1810

PTE:

http://pte.battlefield.play4free.com/en/

Opublikowano

Ich chyba gnie z tym Qbb nie dość,że ta broń i tak różnie się zachowywuje to jeszcze dodają większy recoil ba jeszcze zmniejszają dystans średni z 22 na 20 przecież medyk z tym Qbb z biodra i tak miał mocny odrzut także na takim dystansie z biodra to też był wyczyn zabijać i jeszcze takie coś robią...

Opublikowano

ahahahahaahahahahah kurwa i co to ma być?! Widząc te statystyki na forum pte spadłem z krzesła szturma odwalili w ch.. a medyk teraz jest gorszy od recona i gdzie tu choć odrobina logiki kur... niedług medyk to tylko będzie z shootgunami opłacalny, debile takie określenie dla EA i niewówie tego jako medyk tylko jako assault, medykiem teraz sie grać niebędzie dało .... no wielkie gunwo, pobieram pte i zobacze jak to sie sprawuje w praktyce, ale jak tak jak po tych liczbach widzę gre to chce czymprędzej sprzedac to konto w uj bo to niema sesnu większego

b6b78815.png

Opublikowano

sory że tu piszę ale nie chciałem zakładać nowego tematu, jak pograć na tym pte trzeba ściągnąć podobnie jak BF-a i założyć konto ?

Dokładnie tak czyli ściągnąć i nowe konto na tym Pte założyć.Link do Pte masz 1 poście od autora tematu.

Opublikowano

sory że tu piszę ale nie chciałem zakładać nowego tematu, jak pograć na tym pte trzeba ściągnąć podobnie jak BF-a i założyć konto ?

Tak, wchodzisz na stronkę PTE, zakładasz nowe konto i pobierasz nowego klienta.

@Topic.

Tak z dupy ten nerf, polecą spadki graczy i do tego jaka tu jest logika, wypuszczają broń do szturma, buffują szturma, wypuszczają broń na mecha, nerfią medyka...

Teraz tylko czekamy na dodatki do shootgunów...

@Tiger.

Ty zawsze się logujesz na niewidoku? :D

436951440626370320491.png

Opublikowano

<p>nie masz wyszystko za 1 credits więc o tyle jest udogonienie, no ale serio chyba ich totalnie zesralo nerf medyka taki a szturm nawet nieodczuł tego, natomiast medyk chyba dużo ludzi przestanie nim grac bo to straci sens, jedyna klasa która jest teraz opłacalna to assault i tyle ...  jeśli mech niedostanie nerfa to się conajmnie wku... gdzie g53 i as-vall są bvardziej op niż mg36</p>

b6b78815.png

Opublikowano

Dokładnie mniej więcej tak jest to za 1credits ,ale lvl-e zdobywamy tak jak na normalnym z tym,że odrazu na tym Pte możemy kupić odrazu kilka punktów do skilli.

Poza tym na samym starcie otrzymujemy 500 creditsów.

@surasman

W sumie to zależy,ale ostatnio to właśnie loguje mi się na niewidoku :P

@Edit

Nie no tutaj to nie ma co się obawiać każda klasa będzie znerfiona bądź poprawiona,ale jak narazie to najgorzej obrywa medyk i rzeczywiście szturm ledwo co stracił na nerfie,lecz wręcz przeciwnie więcej zyskał w przypadku niektórych broni .

Opublikowano

Dokładnie mniej więcej tak jest to za 1credits ,ale lvl-e zdobywamy tak jak na normalnym z tym,że odrazu na tym Pte możemy kupić odrazu kilka punktów do skilli.

Poza tym na samym starcie otrzymujemy 500 creditsów.

@surasman

W sumie to zależy,ale ostatnio to właśnie loguje mi się na niewidoku :P

@Edit

Nie no tutaj to nie ma co się obawiać każda klasa będzie znerfiona bądź poprawiona,ale jak narazie to najgorzej obrywa medyk i rzeczywiście szturm ledwo co stracił na nerfie,lecz wręcz przeciwnie więcej zyskał w przypadku niektórych broni .

Znając życie najbardziej oberwie po dupsku snajper, bo jest najbarziej opłakiwany przez resztę klas, ale ja to mam tam, gdzie mi słońce nie dochodzi.

Będzie trzeba, to będę grał sv-98 (która już nie wspominając jest OP w bf3), już nią grałem i dawała radę, więc płakał nie bedę.

Najbardziej jest mi żal tych ludzi, którzy wydali sporo hajsu w coś, co się pieprzy na twarz...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Pozdro Ea... Sluchacie noobow ktorzy nie potrafia sobie poradzic z Mg-36 & Qbb-95... Brawo...

Sam nie gram z mg-36(Nie mam) i Qbb (Mam ale nie gram) , ale nerfic klase jedna z najslabszych to naprawde porazka :(

Ps.Zaraz pojdzie Mechanik i Mp5 , As-val, G53 itd. Bo oni moga wszystko...a i z m5k zrobia Op bron...

A na sniperze pewnie l96, Sks , M95 zeby kupowac wynalazek M82a3 i Jng-90

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Wątpię żeby ruszali m5k gdyż przecież nie dawno dodali do sklepu na oficjalu.Także ta broń pozostanie tylko nie wypałem i dla ludzi napalonych znudzonych starymi broniami i po zakupie tylko będą mieli jedną myśl,że zakupili masakryczny bubel.

Opublikowano

Nie ma co płakać o nerf dla medyka - należy się nerf dla mg36 ale jest też wiele innych dobrych broni np. m60 którego nie ruszają w update, teraz mniejszy odrzut dla m240b

Opublikowano

M60 wcale nie jest takie dobre raz ma zbyt duży odrzut.Dwa za kim ja przy celuje (czyli za kim załaduje mi celownik) i za kim mi wystrzeli to ja w ten czas zaliczę glebę, bo jest ta broń za wolna.I bądź mądry i nie narzekaj skoro inne klasy mają 2 razy szybszą celność jak i prędkość pocisków i jak mam rywalizować takimi shitami względem innych klass dobre sobie -.-

Opublikowano

M60 dla mnie jest spoko jednakze przydalaby sie jakas bron nq medyka typu szybkie mp7 na mecha A i ten czas przycelowania powinni zrobic dla kazdej broni taki sam..

Piteraskwiat.png

Opublikowano

M60 dla mnie jest spoko jednakze przydalaby sie jakas bron nq medyka typu szybkie mp7 na mecha A i ten czas przycelowania powinni zrobic dla kazdej broni taki sam..

Wiesz myślę że czas przyłożenia broni do "oka" to taka nutka realistyki tyle że ch** z taką nutką jak: M60 = M27IAR mają 0.4 sec a PKM = Pecheng mają po 0.2 gdzie jak dla mnie te bronie z mniejszym magazynkiem (czyli lżejsze) powinny mieć mniejszy czas -.- Lecz EA to EA -.-

Opublikowano

i tak jak pisałem nerf dla mg36 ;S boshe jakim trza być idiotą żeby głosować na tą broń ;c to w żadnym miejscu nie jest OP broń :C tylko sporo osób ją ma i wszyscy odrazu że ona OP bo kazdy ją ma... <_<

a bronie dla szturma można dalej na PTE testować? bo aż mnie kusi żeby zobaczyć jak to oni *znerfili* bronie szturma :rolleyes:

YAY

Opublikowano

i tak jak pisałem nerf dla mg36 ;S boshe jakim trza być idiotą żeby głosować na tą broń ;c to w żadnym miejscu nie jest OP broń :C tylko sporo osób ją ma i wszyscy odrazu że ona OP bo kazdy ją ma... <_<

a bronie dla szturma można dalej na PTE testować? bo aż mnie kusi żeby zobaczyć jak to oni *znerfili* bronie szturma :rolleyes:

Taa przecież to wszystko wpakowali w jeden patch więc 2 klasy mają na PTE już "znerfione" bronie :)

Opublikowano

Wiesz myślę że czas przyłożenia broni do "oka" to taka nutka realistyki tyle że ch** z taką nutką jak: M60 = M27IAR mają 0.4 sec a PKM = Pecheng mają po 0.2 gdzie jak dla mnie te bronie z mniejszym magazynkiem (czyli lżejsze) powinny mieć mniejszy czas -.- Lecz EA to EA -.-

I jak już porównujemy czasy np.pechenega to bez żadnego celownika ma owszem 0.2 ale jak już założymy nawet głupi reddot to ten czas bardzo się wydłuża przecież to bezsens.

I rozumiem,że też nie mogą być wszędzie takie same przyłożenia broni ,bo w końcu każda inna broń ma różne gabaryty czy też różnie waży i to właśnie powinno być znaczące w bf.Bo przecież celownik dużo kilogramów chyba nie waży żeby przez to było dłuższe przycelowanie.

I dokładnie Avium ma całkowitą racje co do mg36,bo jakby nie było najwięcej osób gra tą bronią i dlatego też,że ta broń była najtańsza w pakietach to raz i dwa najlepsze na początku dodatki były.

Opublikowano

Że MG36 dostanie po dupie to się nie dziwię, ale takie bronie jak XM8AR ? niech coś lepiej zrobią ze szturmami co po 200 odległości robią -.- A ta nowa broń dla medyka ma 30 naboi podstawowo -.-

Opublikowano

no tak teraz medyk dostaje po dupie bo ludzie płakali że złamas i l85 są op no wprost świetnie z radości każdy medyk chyba sobie planie w łeb, grałem na pte ale oczywiście pełno hackerów więc niepograłem długo ale mogę w 100% powiedzieć że medyk narazie dostał tak boleśnie że uh...

b6b78815.png

Opublikowano

no tak teraz medyk dostaje po dupie bo ludzie płakali że złamas i l85 są op no wprost świetnie z radości każdy medyk chyba sobie planie w łeb, grałem na pte ale oczywiście pełno hackerów więc niepograłem długo ale mogę w 100% powiedzieć że medyk narazie dostał tak boleśnie że uh...

Też widziałem staty 60/1 :P ale co się dziwić.

Z tego co zauważyłem z dobrymi dodatkami i umiejętnościami dobrą bronią prawie OP stało sie XM8AR ! Jak z QBB i MG36 nie moge zrobić strzału powyżej 70 odległości tak z XM8AR udaje się i to nawet ~100 .

Niby pogorszyli celność ale z dodatkami nie widać różnicy.

MG36 dostało mocno, bardzo mocno po dupie.

QBB też dostało mocno.

Teraz tylko czekać aż wszyscy będą latać z M240B -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...