Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Nerf Broni - Czas zacząć

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem poinformować was o kolejnych testach,które będą na serwerach testowych Pte battlefield play4free będziemy tym razem testować znerfione bronie aczkolwiek jak widać niektóre bronie będą podrasowane ^^

Pierwsze szczegóły:

-Jak narazie zostały już edytowane bronie dla szturma i oczywiście jest to wstępna edycja:

416- dodano o 4 naboje do magazynka więcej i zmniejszono recoil i ciut więcej zwiększyli odrzut z biodra.

Ak47-Zwiększyli średni zasięg broni + zmniejszony odrzut

An94-Zwiększony średni zasięg + drobne poprawki

Famas-Zmniejszyli o 2 naboje z magazynka ahahhaha dodano większy odrzut jak i w trybie celowania tak i z biodra no i większy ads oczywiście prędkość rpm bez zmian....

L85a2- zmniejszony zasięg na dystansie długim,poprawienie początkowego strzału na plus za to dodano większy odrzut w trybie celowania jak i z biodra.

M4- zmniejszono o 1 magazynek,ale zwiększono pojemność w magazynku z 20 na 26.

Xm8-zwiększyli na szybsze przeładowanie broni z 5s na 4,6s ,zwiększono zasięg na długi dystans oraz zmniejszony odrzut w lewo/prawo.

I jak będą wam się podobać nowe zmiany ? :P

Opublikowano

No i tak ma być!!!

L85A2 I FAMAS były zbyt OP i w dodatku jak się kupi nemesis to kosisz jak nic. Wreszcie coś normalnego.

Mam też nadzieje, że będzie mniejszy odrzut w G53 ;D

Opublikowano

G53 niech zostanie takie jak jest bo dzieci zaczna plakac znow o nerf (bez urazy).

Ps. Ja kolesi z famasami,mg36 i l85 na 1na1 zabijam m1911 elite

Piteraskwiat.png

Opublikowano

PTE is on.

Jestem na jedynym serwerze Sharqi i jest pusty...

Broń jest do odblokowania za 1 kredyt. Są wszystkie typy, które został zmienione i co ważne są wszystkie dodatki.

Opublikowano

Niech mi tylko znerfią l96, albo m95, to nogi z d*py powyrywam...

Póki co, to dziwnie robią, bo mieli zmieniać tylko wybrane bronie, a nie wszystkie, ale robią też na +, to może w m95 zmniejszą czasy i zwiększą magsy...

436951440626370320491.png

Opublikowano

@up nie wierze w cuda :D

@topic nie rozumiem działania EAsy wprowadzają 1 broń do każdej klasy,a nerfią 2-3 bezsensu. Co do L85 i Famasa dalej bedą to dobre bronie moim zdaniem, bo EA nie zaryzykję zbyt dużymi zmianami, bo mogliby się liczyć z linczowaniem przez tłum

Opublikowano

to jest test rebalansu broni szturma... inne klasy nie są tak drażliwe.

Polecam boosty na 2 sloty - dwa razy szybsze testowanie. ha ha, m145 też teraz za free.

Opublikowano

Szturm jest ogólnie OP, ale snajper i tak wygrywa, co potwierdzi mój montażyk, który właśnie szykuję :D

Moim skromnym zdaniem będzie to conajmniej epickie, ale to nie mi oceniać xD

A co do testowania, to chętnie zobaczę znerfioną l85.

Opublikowano

Z skrajności w skrajność...

L85 przed nerfem = broń bez recoilu którą można wbijac ranged kille jak snajper z M95

L85 po nerfie = broń z recoilem WIĘKSZYM ! od takiego xm8 czy 416 carbine ! Gdzie tu logika to nie wiem, ja nie kupowałem bez odblokowania ale Ci którzy wydali tyle fundsy na broń która będzie gorsza od jakiegoś xm8 są chyba ładnie wkur*eni...

Famas ma znowu rozrzut pocisków teraz taki że strzelając na 50 metrów można trzymać celownik w tym samym miejscu a kule będą w ziemię i niebo walić...

Teraz OP był szturm, teraz OP będzie medyk z swoim QBB

Jak widać twórcy nie umieją nawet takiej pierdoły zrobić porządnie...

LOL

Opublikowano

ale to zrobili no conajmenij pokoazali że brak pomysłu na to .... dać do testów m145 nesemiz, vipery i do tego l85 i fama do tych broni i każdy gra z l85 i tak, sam wole grać reconem z jng-80 bo teraz niemam lagów

b6b78815.png

Opublikowano

Z skrajności w skrajność...

L85 przed nerfem = broń bez recoilu którą można wbijac ranged kille jak snajper z M95

L85 po nerfie = broń z recoilem WIĘKSZYM ! od takiego xm8 czy 416 carbine ! Gdzie tu logika to nie wiem, ja nie kupowałem bez odblokowania ale Ci którzy wydali tyle fundsy na broń która będzie gorsza od jakiegoś xm8 są chyba ładnie wkur*eni...

Famas ma znowu rozrzut pocisków teraz taki że strzelając na 50 metrów można trzymać celownik w tym samym miejscu a kule będą w ziemię i niebo walić...

Teraz OP był szturm, teraz OP będzie medyk z swoim QBB

Jak widać twórcy nie umieją nawet takiej pierdoły zrobić porządnie...

To zgłoś to, bo od tego jest PTE, żeby teoretycznie zasięgnąć się opinii graczy.

Teoretycznie.

Opublikowano

Hahahah śmiech na sali bf play4shit taki tytuł do tej gry pasuje, EA chyba niewie co to balans klasy l85/famas nieodczuwam żadnej zmiany jedyne co to mi się lepej sadzi hedy na omanie, an teraz jest wywalone w kosmos lepsze na dalszy dystans niż połowa broni snajpera, xm8 dobra broń tutaj widać poprawę dobrze się gra, ak47 jedyne co odczuwa to większy odrzut i nic więcej, 416 słabe było i słabe będzie, to samo m4. Miałem okazję grac JNgiem i stwierdzam że to jest Wilekie g..., to ma gorszy bullet drop niż m24. Jeden wileki śmiech na sali z tym jacy ludzie potrafią być głupi, sam do niż należe za tą kase co wydałem na to bym miał 2 boskie gry na moje ps3 ... szkoda że wcześniej tego niewiedziałem

b6b78815.png

Opublikowano

W sumie fajniej bo teraz troszkę ten szturm będzie wyrównany (jeszcze nie grałem szturmem na PTE) lecz najbardziej to mnie obchodzi kiedy oni do uja wafla dodadzą te nowe bronie dla reszty klas -.-

Opublikowano

surasmen znając EA recon dostanie na końcu, niby ten nerf miał być na tym l85 i famasie ale nawet nieodczuwam braku tych 2 naboi w famasie a w l85 strzelam bez problemu na dystansach +80, jedyne co mi się podoba to to że próbowali coś zrobić w stylu każda broń jest równa, ważne są umiejętności ale jak to EA kiepsko im to wychodzi. Ciekwai mnie czy w przypadku medyka i innych klas też tak zrobią że będą poprawiane staty niektórych broni. Mi jednak brakuje dobrej mapy na której bym się pobwaił moim medykiem/reconem na mapie gdzie z pojazdów są same littlebird albo wzw-11( tak chyba się nazywał odpowiednik dla sił rosyjkich) i do tego transportowce i nic więcej

b6b78815.png

Opublikowano

Po przesiedzeniu paru godzin na PTE stwierdziłem, że żadne duże zmiany nie nastąpiły. Jedynie co mnie zadowala to l86, które jest moim zdaniem 2x lepsze niż na poprzedniej wersji. M5K chyba trochę pogorszyli. A co do zmian, na które wszyscy czekali, są niezauważalne. Dalej bez problemu z L85 ściąga się zwiadowców, a famas ma trochę większy odrzut na dalekie z M145. Więc w zasadzie wszystko pozostanie takie jak było. Jedynie może zyskają osoby, które grają broniami teraz ulepszonymi będą miały lepiej. Czyli jak na razie szturmowiec stanie się jeszcze bardziej OP.

0md2yZl.jpg

Opublikowano

To teraz jeszcze liczyć na poprawę u medyka :P i jako zapchaj dziurę innym to znerfią jakoś mg36 :D

Co do snipera to może być nerf m95 albo l96 .

Opublikowano

Ja jestem pewien że znerfią l96, chociażby szybkość reloadu.

Przydałby się buff dla m24 i sw98 z boltów.

Co do l85, normalnie gram z nemeziską. Żeby zobaczyć jak to będzie po nerfie czyli zwiększeniu recoilu. Najpierw grałem z taktyczną a potem bez żadnej kolby. Z taką taktyczną moge grać, ale bez kolby z m145 troszke trudno. Ja pragne żeby nareszcie był nerf dla mg36, najbardziej noobski karabin według mnie

Opublikowano

rok z czymś po wprowadzeniu OP broni i teraz je nerfią ? BOSH że wy w to jeszcze gracie ;P

co do famasa to nic się nie zmieni dalej będzie op bronią 1vs1 i na średni dystans zapewne też ;c z l85 też pewnie gówno zrobią będzie troche większy odrzut ale dalej będzie op -.-

dziwi mnie że zmieniają dawne bronie a OP dalej gówno robią ... miałem nadzieje że zmienią szybkość famasa a tu co? *zwiększą odrzut*

rok z czymś

Qwerty mg36 nobski karabin? w tej broni nie mają co nerfić ... NIGDY nie narzekałem na tą broń nie wiadomo kim bym grał ;S porównaj se mg36 do famasa czy l85 ;S

YAY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...