Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin Polski - początki

Acristo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem na wielu privach,na PL'u może kiedyś tam godzine.Teraz mam zamiar się tam rozkręcić.Z tego co czytałem ludzie zatrzymują się na niektóych lvl,bija wybrane metki itp.Więc ktoś by mógł mi powiedzieć jakie eq robić i na których lvl się zatrzymywać wojem body?Po kolei metki też by się przydały.

//Zmieńcie tytuł bo napisałem globalne a nie polski ;p

Opublikowano

na początek wbij 18lv. zrób te eq +6 idz na imha lub idz na besty do doliny dropić fmsy tak jak w imha. potem sobie uzbierasz na lepsze eq i na boja . Zrób boja wbij wojowi 35lv. idz na metki do m2 i drop kd +4 ku itp. na tym zarobisz na pewno . Zrób potem buffke i chódz na metki do doliny sohan te na 45/50/55 tam dropia kamole jest to drogocenna rzecz a ludzi to kupuja. na tym idze się wzbogacić . a potem to już samo sie potoczy : )

05579026465146431726.png

Odpalę blanta z ranka, bo pierdole świat cały,

Jedno jest pewne, nigdy nie odbierze mi wiary.

Za bardzo wierze, stary, w siebie, jak egoista,

Bo wierzyłem raz w kogoś i ta wiara już prysła,

Moderatorzy to Kur*yy na tym forum ! JebaN* pacany lat 10 i daja tylko warny buhahha jeb*ć psy ! Możecie mi zrobić loda :)

Opublikowano

Dobra,dobra.

1.Jakie te eq +6?Bo grałem tylko na privach i tam były różne.I czemu nie np. na +8?

2.Czy tu też są metale,które po spaleniu nic nie robią z itemem?Czy tylko bodzio?

3.imha? xD

4.KU dropią też w M1?

I na którym serwie grać?

Opublikowano

Wbijasz 35lv, robisz bojowca i lecisz na metki w m2.

Postać rzecz jasna body :D

Nawet z podstawowym eq na ten lv metki będą szybko padały, ale dobrze jest załatwić sobie jakiegoś riba +9 śr 30+.

Na ostatnim serwerze Solar najbardziej opłaca się zagrać z tego względu, iż jest to młody serwer, są niskie ceny, gra dużo ludzi.

Dobra,dobra.

1.Jakie te eq +6?Bo grałem tylko na privach i tam były różne.I czemu nie np. na +8?

2.Czy tu też są metale,które po spaleniu nic nie robią z itemem?Czy tylko bodzio?

3.imha? xD

4.KU dropią też w M1?

I na którym serwie grać?

1.+6, bo na +7/8 trzeba ulepszacze, a nie ma na to czasu, by je zdobywać - jest to nieopłacalne.

2.Na polskim metinie(Global) takie coś kosztuje, od graczy tego nie kupisz, znajdziesz to w ItemShopie.

3.Imha - m3, przeklęte zwierzeta, a tp do tegoż uwielbianego miejsca przed droperów znajdziesz u teleportera w m1(dostępne po osiągnięciu 10lvla).

W imha dropią itemy 30lv(Riby/fmsy/antyki - bronie z um/śr)

4.Tak, ku dropią także w m1(metki rzecz jasna).

Twoim błędem było to, że nie zaczynałeś od globali, tylko rzuciłeś się od razu na privy ;p

Na koniec dodam, że najlepszym zarobkiem jest stać na 75lv i dropić na mapkach, ale to już wyższa szkoła jazdy ^_^

Opublikowano

Dokładnie , zaczął od priwów gdzie wszystko sie ma po paru sekundach i tu nagle rzeczywistość jest inna :D Ale nie trać czasu na PL , kiedyś doradził bym Ci Solar (s26) ale teraz wiem ze to nie wina serwera tylko GMów. Zauwaz ze nawet jak sie posta napisze o zmianach w grze to zaraz usuwają, ci ludzie chyba nie wiedzą jaki to strzał w kolano :P Ludzie piszą, starają sie a oni ich prace usuwają. Gracze mi pisali ze są tylko dlatego ze mają duzy lvl i czekają na połączenie zeby znaleść jakiegoś frajera i sprzedać mu konto z EQ póki jest coś warte.

Więc co DO PLów nie polecam, jedynie PRIVY . Od zera sie juz nie opłaca.

Opublikowano

Najlepiej to wbić 10lv i bić metki w M2, jak Ci dropnie aura to kupujesz poty i robisz eq+6. Jak będziesz miał temy +6 wbijasz 20lv i dropisz medale, jak będziesz miał 10lv konia to wbijasz 35lv i wbijasz 11 poziom konika. Po tym bijesz metki w M2

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

nic nie wiesz boshe ;/

medale dropią w lochu małp łatwym/średnim/trundym

na 10 lvl nie dasz rady m2 lecz m1 ...

a wbijasz lvl konia poprzez medale konne.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

A medale gdzie dropią?

Na 10lvl dam już radę metką w M2?

Jak wbić lvl konia? :P

Mając medal, udajesz się do stajennego, przy czym on zleca ci misje - wykonujesz ją, jeżeli jest pomyślnie zaliczona, medal znika, a level konia masz dodany(25lv+)

od 35lvla, gdy już osiągniesz 10lv konia, wtedy możesz iśc do stajennego, który zleci ci taką misje 100łuczników w czasie 30minut(może ci ktoś w pt pomagać).

Medale dropią w lochu małp.

Metka w m2 nie dasz rady na 10lv, no chyba, że będziesz męczyć go 15 minut xDD

Opublikowano

Grałem na wielu privach,na PL'u może kiedyś tam godzine.Teraz mam zamiar się tam rozkręcić.Z tego co czytałem ludzie zatrzymują się na niektóych lvl,bija wybrane metki itp.Więc ktoś by mógł mi powiedzieć jakie eq robić i na których lvl się zatrzymywać wojem body?Po kolei metki też by się przydały.

//Zmieńcie tytuł bo napisałem globalne a nie polski ;p

Ja zawsze robiłem tak.

Wbijałem 15 lvl w m1 i zaczynałem bić metiny . Po zdobyciu zarobku z m1 kupowałem tygre +9 , żelaka +7 i szerokiego +9 . Po tym możesz iść do m2 i tam zacząć bić metiny i expić na dzikusach do 35 lvla. Do tego lvla powinno cie stać na fmsa+9 i kilka itemków na 1,5k hp + zrobienie boja . I na 35 lvl zatrzyumujesz się i dropisz tyle aż uzbierzesz tyle kasy ile będzie ci pasowało. W między czasie rób zęby.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Chyba zastosuję się do sposobu Silvera bo mi się podoba.Ale powiedz mi pełną nazwe tygry.Nie ogarniam nazw na PL'u.Bo żelak to pewnie żelanzy miesz,a szeroki to szeroki miecz,zgadłem?

zrobienie boja

Konia bojowego?

Opublikowano

Chyba zastosuję się do sposobu Silvera bo mi się podoba.Ale powiedz mi pełną nazwe tygry.Nie ogarniam nazw na PL'u.Bo żelak to pewnie żelanzy miesz,a szeroki to szeroki miecz,zgadłem?

Konia bojowego?

Żelak to żelazny hełm. A nazwa Tygry to Tygrysia Zbroja Płyt.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Konia bojowego?

żelak - hełm na 21lv dla woja

Konie w metinie masz 3 rodzaje

zwykły - możesz tylko na nim jeździć 1-10lv konia

bojowy - możesz z niego bić 11-20lv konia

militar - możesz bić podczas jazdy(skille konne) 21lv konia

Zwykłego możesz zrobić gdy masz 25lv postaci a boja dopiero na 35

lvl konia wbijasz za pomocą medali konnych

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ja zazwyczaj robię postać,która ma być głównym charem jako pierwszą.

Dobijam jej ten 35lv. i staram się zrobić bojowca i gdy zrobie to stoje i Tworze nowe konto z postaciami,które bd. moimi dropkami.

Zakupuje/Dropie głównym charem EQ dla dropa +6 i lece 9lv. do Imha (M3) i dropię bronie 30lv,tarcze 21lv.

Potem dobijając 15/18lv. Idę dropić medale. Gdy mi się znudzi ten pomysł wtedy znów na głównego chara by bić metki w m2 z bojowca i tak idzie się dorobić na początku.

Potem w grę wchodzą metki w dolinie,sohan i redlesie a potem DT.

Opublikowano

Ja bym proponował wbić 18, i dopiero iść. Wtedy już założysz tygrę (Tygrysia zbroja płytowa, na 18lv) i będziesz miał trochę więcej defa.

Opublikowano

Bony dodajesz do przedmiotów, dzięki czemu przedmioty są mocniejsze, lepsze.

Na niskim poziomie możesz dostać kilka dodań i zmian bonusów dzięki skrzyni ucznia. Na 20lv dostajesz 3 dodania i 3 zmianki.

Działają tylko na bronie i zbroje do 40 poziomu.

Opublikowano

Wiem jak działają bony ^^

A FMS kupić +9 z 5 bonami?Jeśli tak,to ile za takowego muszę zapłacić?

Zależy od serwera,nie koniecznie kupować musisz z 5bonami,ponieważ będzie droższy,a na małym lvl za wiele ci nie pomogą.

Te bony są inne ;]

RauE0Ri.png

Opublikowano

Teraz nie opłaca się zaczynać gry na PL od 0 jak solar to pełno botów, jak inny serwer to się nie opłaca bo wszystko będziesz musiał robić samemu (zbroje bronie itp)

Lepiej zostań przy privach, szczególnie z Twoją wiedzą o tej grze...

Opublikowano

@UP

A ja sie z toba nie zgadzam :)

Ja bym zaczynal w szczegolnosci teraz.

Łączenie co raz blzej, wiec teraz mozesz sie luzno wyexpic, kazdy spot twoj, dropic itd.

Po laczeniu juz nie bedzie tak latwo

x

Opublikowano

Dokładnie,bony ogólnie pomogą ci na wyższym lvl'u,tak około 40lvl.A tak to ci czysty będzie pasował :) Ale jak bedziesz robił boja to polecam ribe,bo fms ci bedzie mało brał na boju,np. w dolinie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...