Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań

Skipper_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak działa na mechaniku skill Polowy pojazd naprawczy i czy na 15 lvl warto go brać czy lepiej granatnik xm25 ?

Czy warto kupić na zawsze MP7 czy coś innego ?

Jak warto kupić MP7 to jaki celownik ? Normalny zostawić czy holograficzny ?

Czy pistolet 93r po zakupie fundsów dostaje sie na 1 żołnierza czy na wszystkich ?

Jak na jednego to na którego dać ? Mechanika czy snipera ?

Kupuje 22k funds.Jak je wydać?Bo chce wydać na:

Ubranie [ mundur ten i ten po 999 funds reszta po 299 funds na mechanika i snipera]

M95+ predator [Oferta]

+Celownik Range ace [ten za 8999 funds, czy warto czy podstawowy z m95 też dobry ? ]

A na mechanika:

MP7

WWZ [ mam na zawsze]

+Może jakiś pistolet[jak starczy]

Oraz jakie ubranie na te klasy polecacie? Żeby sniper wyglądał jak sniper i taki szturmowiec.A mechanik jak mechanik ale nie zestaw [ przyłbica itp.]

A reszte wydam na jakieś boosty itp.

xxx

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

-mechanik polowy działa tak, że jeżeli siedzisz w pojeździe to naprawiasz pojazdy w pobliżu - działa to bardzo powolno, po 10 hp i zrezygnowałem z tego, bo głupio jest, aby dwa pojazdy kampiły obok siebie - idealny cel dla helki, a wiertarka naprawia migiem.

-93r to prezent i może go wykorzystać tylko jeden profil. Ja osobiście dałbym na snajpera, ale nie wiem czym lubisz/chcesz grać.

-bundel będzie ważny około tygodnia, więc zostało ci jeszcze kilka dni na M95 - jest jeszcze drugi pakiet brutalnego z M95 jeżeli ten zniknie.

-nie wydawaj 9k na jeden przedmiot, lepiej jest zainwestować w pakiet.

nie wydawaj wszystkiego na raz, jak nie wiesz na co to poczeka.

Opublikowano

A luneta m95 dobra jest ? I chyba poczekam na lvl zanim kupie lunete lepszą.Ostatnio gram tylko sniperem z comabatem [Cudo].A ubrania to jakie dać? Bo w tym niezbyt jestem dobry i reszta pytań

xxx

Opublikowano

Luneta w M95 może być ale najlepsza luneta to Desert RangeAce

Ubrania jakie dać? mhm, takie jakie Ci się podoba, wiele tam nie dają, podobno ciut mniejszy recoil przy niektórych ;d

LOL

Opublikowano

Faktycznie odblokowanie range ace kosztuje 8999, a zestaw jtiger z lunetą range ace, L96A1, dodatkami i ubiorem masz za 9799... jak dasz mu jeszcze 93r to masz kompletnego recona. M95 odblokujesz sobie w przyszłości za kredyty. Za pozostałe fundsy kup pakiet dla mechanika czekaj na jakąś wyprzedaż.

Opublikowano

@up ale ja często mechem walcze na bardzo bliskie odległości... A XM8c ma małe obrażenie i jest na nieco większy dystans.Więc odpada ale zestaw niezły.A ten pakiet zwiadowcy niezły ale ubranie niezbyt.Wiem że moge troche je zmienić ale niecałe 10k to nawet niedużo uwzględniając mój lvl cenę snajperki i dodatków.Chyba zostawie MP7 na mechu. A comabt 870 na kogo dać? czy na tego i tego ? Bo czasem lubie hitować ludzi :D Czy na obie klasy ? Oraz ubranie.Chyba na zwiadowcy zmienie ubranie troche.Oraz na mecha strój weterana alpini czy Strój weterana amerykańskich marines? Co lepsze na mechanika ?Co będzie ładniej wyglądać i ,,poważnie,, ?

Obliczyłem również zestawy jtiger+mechanik oraz swój własny

Swój własny: 15,290

Jtiger+mechanik 13,293

Czyli kupowanie pakietów opłaca się :) Dodatkowo małe poprawki w ubraniu pakietu jtiger.No i strzelba saiga 12 :)

xxx

Opublikowano

Jeśli chodzi o mechanika:

Jeżeli grasz głównie na krótkie dystanse to mp7 będzie lepszym wyborem (pakiet pellets czy jakoś tak)

Ja osobiście używam xm8c (pakiet natty) i powiem szczerze, że jestem zadowolony, broń wg. mnie jest najlepsza na średnie dystanse,

na bliskie jest średnia i raczej ci ją odradzę.

Opublikowano

@UP Na bliski najlepszy jest as-val a MP7 to chłam nie broń, gorsze od PP-2000 (które na bliski jest nawet ok :D)

Strzelbę to na snipera daj

A i widzę że masz duży problem z ubraniem, kup ten pustynny mundur Polski i pustynny hełm Polski bo według mnie przy nim jest niższy recoil

A i z tanszych broni mechanika na bliski dystans też dobre jest UMP, takie trochę MP5 ale trochę gorsze ;d

LOL

Opublikowano

Na MP5 kasy nie starczy.MP7 najgorsze nie jest.Dobre jest na bliskie i średnie dystanse.Myślę że poczekam jeszcze na pakiet z MP5 [bundle] .

xxx

Opublikowano

Nowe pytania:

Warto poczekać na pakiet celnego i kupić MP5 ? Czy coś innego? Bo często walcze również na bliskie dystanse.

Jak działa skill Bojowa inflirtacja ?

Jak działa skill ... ten co jest obok przy unikaniu naciągów i prowadzi do taktycznej selekcji celów.[Wyświetlanie pż wroga]

Czy Mp412 REX jest dobry na mechanika ? Czy wybrać coś z niższych lvl czy zostać przy m9 ?

Przy pakiecie jtiger dostane saiga-12 więc chyba combata dam na mechanika.

JAk wybrać żeby gift poszedł na np. zwiadowce ?

xxx

Opublikowano

Odnośnie pierwszego pytania:

Jeżeli chcesz coś na krótkie dystanse to bierz albo pellets abo czekaj na pakiet z as-val (dziś wbiłem 12 lvl i odblokowałem mp7, dostałem je na 3 dni i powiem ci, że w odpowiednich rękach to kosiarka na sharqi gorączka udało mi się uzyskać staty 16/5 a uwież mi jak na moje dupne umiejętności to Bardzo dobrze, jak wsadzisz odpowiednie dodatki to masz zaje***** broń, oczywiście na KRÓTKI dystans bo do dalszej walki ta broń się po prostu nie nadaje możesz ładować w gościa cały magazynek strzelając w tors i nie zabijesz)

A na dalszy dystans to pewnie musisz poczekać ma pakiet celnego, ewentualnie polecam natty tam masz dobry pistolet a sama broń jest nieczego sobie,

z dodatkami z pakietu napewno na Dragon Walley czy Oman będzie to odpowiednia broń (oczywiście gorsza od mp5)

z tego co wiem skill bojowa infiltracja działa tak, że niewidać cie na radarze

Opublikowano

Jeśli chodzi o rexa jest to wg. mnie bardzo dobry pistolet, co prawda wolno strzela ale spełnia moje wymagania.

Ja bym ci polecił abyś kupił pakiet z xm8c, tam masz mp-443 elite jest to dobry pistolet.

Jak pojawi się pakiet celnego to kupisz go i dodatki z natty przełożysz (chociaż z tego co wiem to do mp5 lepiej pasują dodatki z harkela)

Opublikowano

selekcja celi oznacza, że więcej, szybciej i dłuzej cele są podświetlane na pomarańczowo i widzisz ich nicki z bliska,

Bojowa inflirtacja sprawi, że nie widać cię na skanie satelitarnym lub detektorze ruchu na radarze - nie wiem, czy działa to kiedy ktoś użyje spotted.

kiedy dostaniesz prezent i postanowić go wykorzystaćędziesz mógł wybrać żołnierza, który go dostanie.

Mp412 rex jest w pakiecie startowym, przetestuj - ma swoje plusy i minusy, bo zadaje dużo obrażeń kosztem słabej celności i szybkostrzelności, dobry na krótkie dystanse.

Możesz czekać, mp7 ci nie ucieknie.

Opublikowano

Na pakiety do mecha mnie nie stać ;/ tzn. stać ale szkoda mi fundsów które moge wydać na boosty np. Startowy wykorzystałem.PS co wogóle było w zetsawie startowym ? :D tzn. jaki karabin.MP412 rex testowąłem bo wbiłem 14 lvl i na 3 dni miałem.Fajna broń o ile wie się gdzie się celuje :P Czasem gościu schodzi na 1 hit czasem na 4 a czasem na 6.

xxx

Opublikowano

@up napewno lepiej wyjdziesz kupując pakiety niż każdą rzecz oddzielnie, uwierz mi taniej wyjdzie

PS. a tak poza tematem, wie ktoś co daje kolb CERBERUS i z kąd ją wziąść?

Opublikowano

pakiet przechowlani i się nieoplya kupuwać tego za prawie 11k dla 1 czy dwóch rzecz, a jak masz zestaw z xm8c na mechu to już by było głópotą wydać tyle kasy na nic warte dodatki

b6b78815.png

Opublikowano

@up napewno lepiej wyjdziesz kupując pakiety niż każdą rzecz oddzielnie, uwierz mi taniej wyjdzie

PS. a tak poza tematem, wie ktoś co daje kolb CERBERUS i skądwziąć?

Control +4

Range -2

Jest w magazynie, więc jest dostępna tylko w zestawach.

Opublikowano

@up dzięki

@skipper w zestawie startowym jest karabin ump45

pakiet przechowlani i się nieoplya kupuwać tego za prawie 11k dla 1 czy dwóch rzecz, a jak masz zestaw z xm8c na mechu to już by było głópotą wydać tyle kasy na nic warte dodatki

Ale jemu chodzi chyba o pakiety z broniami np natty, pellets. harkel

Opublikowano

No więc jest 25% zniżka na kolejnego żołnierza.Którą klase wybrać ? Szturmowiec czy medyk ? Czy lepiej poczekać na 50% ? [o ile taka będzie]

xxx

Opublikowano

Zastanawiam się nad medykiem bo ma flary , defibrylator [reanimacja 50+ :D ] itp. Ale szturm ma dobrą broń c4 itp. Chyba wezme szturma bo tak mi radzicie :)

PS : Mam swój ulubiony zestaw na sniperze :

Double slot : L96A1 Saiga-12 93r claymore itp. L96A1 głównie gdy chce posnajpić/zdjąć kogoś Saiga jak dużo wrogów jest w pobliżu i trzeba ich szybko wykończyć :D a 93r to jak nie będe mieć czasu na przeładowanie czy tam na większe odległości.Problem jest taki że 1 day double slot - 2500 credits :D A fundsów na to nie chce wydawać.Trochę ciężko to odrobić bo dziś testowałem i byłem tylko o 100 credits do przodu :D A na szturmie OP i tania broń to jaka ?

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...