Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co by było gdyby ...

ArtiXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się co by było, gdyby minecraft nie był napisany w javie, tylko jak inne gry w własnym języku. Z jednej strony może by poprawiło sprawę z fpsami i ramem. Lecz w sumie może by wtedy nie było tych wszystkich modów, pluginów, w ogóle tylu serwerów.

Jak wy sądzicie ? Jakiego minecrafta byście woleli ?

Opublikowano

jak się zastanowić jest wersja na xboxa360 i jakby było jak na niego to głupio ograniczony świat 1024 na 1024. i w osobnym języku mogłoby nie być generatora świata takiego jak w javie. a mody? no cóż więcej zabawy z tym

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się co by było, gdyby minecraft nie był napisany w javie, tylko jak inne gry w własnym języku. Z jednej strony może by poprawiło sprawę z fpsami i ramem. Lecz w sumie może by wtedy nie było tych wszystkich modów, pluginów, w ogóle tylu serwerów.

Jak wy sądzicie ? Jakiego minecrafta byście woleli ?

Oczywiście że wolał bym minecrafta napisanego we własnym języku, gdyż wiele dzieci zaoszczędziło by sobie życia i cennego czasu w którym by mogli odrobić np. zadanie domowe pójść mamusi do sklepu czy wyprowadzić psa na spacer. A tak zajmują się w kółko robieniem tych rzadkich i słabej jakości serwerów które prowadzą tylko do .. no właśnie do czego ? :> Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja wolałbym MC w swoim języku a nie w jakieś jave :D Dodatkowo aby był jak zwykła gra np. AC II, miała jeden folder na dysku. Wszystko by było jasne a nie wchodzenie w %appdate% itp.

Opublikowano

Modów żal troche by było bo o ile gra na vanilli jest fajna na początku to potem bez modów jest po prostu nudna,więc ja bym jave zostawił

Opublikowano

co by bylo gdyby.... hm moze bylo by tyle ze minecraft w ogóle by nie powstal ... a moze wygladal by teraz jak zwykly RPG bez kwadratowej mapy... a moze byla by teraz III wojna swiatowa ...

co by bylo gdyby autor tematu nie zrobil tego bezsensownego tematu : ktory nic nie zmieni i nic nie wnosi
nosz K* co by bylo gdyby .......

Opublikowano

Moim zdaniem byłbo by beznadziejnie . Tak naprawdę od wersji 1.2.5 minecraft polega praktycznie na granu na serwerach lub na paczkach modyfikacji prawie nikt już w survivala nie gra wiec to że został napisany w javie to dobrze dzięki temu mampy serwery minigames / hardcory i inne oraz doskonałe modyfikacje dzięki którym lepiej się gra

Opublikowano

Dla mnie jest dobrze tak jak jest. Niby FPS'ów mało ale to nie wina Mojang że 3/4 ludzi ma wooden computer lub dirt computer. Niech sobie sprawią normalne kompy a nie marudzą mojang żeby zmienili coś bo mało FPS mają...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...