Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Download][Autorski] Catch Me! - gra w berka.

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

31969076018206643765.png

Catch Me to plugin dzięki któremu ty oraz twoi gracze możecie zagrać w ... berka!

Plugin będzie aktualizowany, dodawane będą nowe rzeczy itp.

Na czym to polega?

Po włączeniu serwera z wgranym pluginem - wygeneruje wam się świat "catchme_world".

Na tym świecie możecie np. stworzyć klatkę dla graczy itp.

Aby wejść na świat nie potrzebujecie dodatkowych pluginów - wystarczy komenda z Catch Me.

Osoba która posiada drewniany miecz jest berkiem!

Na mapie gry nie można zostać zabitym.

Jakie są komendy?

Oto cały spis komend wraz z ich opisem:

/catchme checkworld -> teleportuje gracza który wpisał tę komendę do świata gry BEZ WŁĄCZANIA JEJ.

/catchme join -> gracza, który wpisał tę komendę dodaje do "lobby", wszyscy gracze w lobby po rozpoczęciu gry teleportowani są do świata gry.

/catchme leave -> gracza, który wpisał tę komendę usunie z lobby/gry.

/catchme start -> rozpoczyna grę.

/catchme stop -> kończy grę.

/catchme ann -> wypisuje na czacie informację o tym, że można dołączać do lobby gry.

/catchme amount -> ustawia ilość osób które muszą zostać złapane, aby gra zakończyła się automatycznie.

Dostępne uprawnienia (ustawione tak jak komendy):

catchme.checkworld

catchme.join

catchme.leave

catchme.start

catchme.stop

catchme.announce

catchme.amount

catchme.sign.place <- ustawianie tabliczek dla graczy.

Download

Wersja 1.0:

http://speedy.sh/s3BWS/CatchMe.jar
https://www.virustotal.com/pl/file/6e1ab8e7887f819ad378635634f4ab80812542b53261d3ffab8bba962cdee529/analysis/1379435809/ 

Wersja 1.1:

http://speedy.sh/fRrMk/CatchMe.jar
https://www.virustotal.com/pl/file/b4c432bf68cd3b5826c1819083e85d8c46e5866781e00f3700ea18929bad48ac/analysis/1379832515/ 

Jak ustawić tabliczki?

Aby gracze mogli dołączać do lobby/wychodzić z niego możesz ustawić tabliczki.

Aby ustawić tabliczkę do wchodzenia, musisz w zwykłej tabliczce wpisać:

[CatchMe]

Join

Aby ustawić tabliczkę do wychodzenia, musisz w zwykłej tabliczce wpisać:

[CatchMe]

Leave

I gotowe! :)

Od autora

Dzięki za każde pobranie lub zgłoszony błąd.

W przyszłości pojawi się więcej pluginów ode mnie. :)

Zabraniam umieszczania pluginu gdziekolwiek bez mojej zgody!

Plugin został stworzony na prośbę użytkownika <TheBest>.

Opublikowano

Dzięki ... ;) Plugin wspaniale się prezentuje, i jeszcze raz dzięki za wykonanie. Mi się raczej nie przyda, ale myślę że zawita na serwerach mini-games. Życzę kolejnych udanych projektów ;)

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Aktualizacja - 1.1!

Tak! W końcu aktualizacja pluginu, a co w niej nowego?

- Komenda do opuszczania gry - /catchme leave

- Tworzenie tabliczek którymi gracze mogą dołączać do gry, poniżej screen.

- Po wyjściu z lobby jest się teleportowanym w miejsce z którego wchodziło się do lobby.

W pierwszym poście napisane jest, jak dobrze ustawić tabliczki.

UWAGA: Ta wersja pluginu jest niestabilna, co oznacza że może zawierać błędy oraz bugi!

Download:

http://speedy.sh/fRrMk/CatchMe.jar

Skan jest w pierwszym poście. :)

Przyszłe plany?

Hmm, areny, plik konfiguracyjny?

Mniej istotne rzeczy, ale pomocne.

Opublikowano

Hyyym, ladny plugin nawet :D Ale zablokuj mozliwosc wyrzucenia miecza bo nie znalazlam nic o tym w kodzie.

i nie wiem po co dodajesz to:

log("Plugin has been enabled!");

bukkit sam wysyla wiadomosc o wlaczeniu sie pluginu. Ale to juz malo wazne.

Troche ubogo ale jest dobrze.

PS: znasz sie moze troche na pisaniu pod forge?

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Hyyym, ladny plugin nawet :D Ale zablokuj mozliwosc wyrzucenia miecza bo nie znalazlam nic o tym w kodzie.

i nie wiem po co dodajesz to:

log("Plugin has been enabled!");

bukkit sam wysyla wiadomosc o wlaczeniu sie pluginu. Ale to juz malo wazne.

Troche ubogo ale jest dobrze.

PS: znasz sie moze troche na pisaniu pod forge?

Bukkit wysyła jedynie informacje o tym że plugin jest w trakcie włączania.

Plugin jest chaotycznie napisany, i w aktualizacji 1.2 będzie przepisany od nowa najprawdopodobniej. ;) No i oczywiście wzbogacony o nowe rzeczy.

Nie piszę modów.

@Down

Jak już będzie taki serwer to możesz mi podać IP to zajrzę ^^

Opublikowano

Bukkit wysyła jedynie informacje o tym że plugin jest w trakcie włączania.

Plugin jest chaotycznie napisany, i w aktualizacji 1.2 będzie przepisany od nowa najprawdopodobniej. ;) No i oczywiście wzbogacony o nowe rzeczy.

Nie piszę modów.

@Down

Jak już będzie taki serwer to możesz mi podać IP to zajrzę ^^

No... bd z cb ludzie chyba! :D Nie to co wiekszosc co udaje ze chce cos pisac jak taki fush czy cos.

Mam nadzieje tylko ze to dobrze przepiszesz a nie pogorszysz :D

BukkitSmerf

Opublikowano

Jeśli chcecie jako pierwsi wiedzieć o nowych pluginach czy też zmianach które ukażą się w kolejnych wersjach moich pluginów - wchodźcie na Githuba! :)

https://github.com/TolvatBukkit

@Top - żeby offtopu nie było

Jutro udostępnię wam wersję z plikiem konfiguracyjnym i różnymi opcjami! :)

Opublikowano

Jeśli chcecie jako pierwsi wiedzieć o nowych pluginach czy też zmianach które ukażą się w kolejnych wersjach moich pluginów - wchodźcie na Githuba! :)

https://github.com/TolvatBukkit

@Top - żeby offtopu nie było

Jutro udostępnię wam wersję z plikiem konfiguracyjnym i różnymi opcjami! :)

Cos pusto u cb :P

Swoja droga przypomniales mi ze dalej mam moj projekcik nie dokonczony na githubie (BukkitSmerf)... :D ech kiedy ja go w koncu zaczne robic.

BukkitSmerf

Opublikowano

Dzisiaj jeszcze nie dostaniecie pluginu w swoje łapki, jednak zacząłem nad nim prace co możecie zobaczyć na Githubie. :)

Opublikowano

Uderzającym błędem jest to że operujesz na zwykłym pluginowym configu który zawiera graczy. Weź zrób klase gry i tam liste graczy, wątek do odliczania itd. Bo config nie jest do tego przeznaczony :)

708121422388637873334.png

Opublikowano

Uderzającym błędem jest to że operujesz na zwykłym pluginowym configu który zawiera graczy. Weź zrób klase gry i tam liste graczy, wątek do odliczania itd. Bo config nie jest do tego przeznaczony :)

Nie jest w 100%, ale dlaczego mam utrudniać sobie życie i nie skorzystać z configa skoro jest taka możliwość ;)?

Opublikowano

Przyznam że sam tak kiedyś robiłem, ale czy nie łatwiej zrobić klasę gry i w nich ArrayList z graczami i ewentualnie potem statyczną HashMape w głównej klasie powiązujące grę z jej nazwą? Teraz wyobraź sobie że ktoś wchodzi do configu i dostaje mindfucka od tego, co tam się znajduje. Nie jest to rozwiązanie ani optymalne ani w najmniejszym stopniu profesjonalne. Do tego to bardzo spowalnia działanie pluginu - kiedyś tworzyłem plugin na magię i atrybuty, cechy dla pewnego serwera (właściwie to po części mojego) i umieściłem to wszystko w configu. Kiedy to zawierało informacje o 50 graczach ewidentnie było widać, że lepiej stworzyć plik tekstowy lub dać to pod sql.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Przyznam że sam tak kiedyś robiłem, ale czy nie łatwiej zrobić klasę gry i w nich ArrayList z graczami i ewentualnie potem statyczną HashMape w głównej klasie powiązujące grę z jej nazwą? Teraz wyobraź sobie że ktoś wchodzi do configu i dostaje mindfucka od tego, co tam się znajduje. Nie jest to rozwiązanie ani optymalne ani w najmniejszym stopniu profesjonalne. Do tego to bardzo spowalnia działanie pluginu - kiedyś tworzyłem plugin na magię i atrybuty, cechy dla pewnego serwera (właściwie to po części mojego) i umieściłem to wszystko w configu. Kiedy to zawierało informacje o 50 graczach ewidentnie było widać, że lepiej stworzyć plik tekstowy lub dać to pod sql.

Postaram się zrobić tak, aby plugin był jak najlepiej zoptymalizowany.

BTW. Nie miał być to 1 plik konfiguracyjny, każda arena miała mieć osobny plik, tak aby właśnie administrator mógł łatwo wszystko konfigurować, z poziomu gry jak i plików. ;)

@Edit

A tak BTW2. tutaj macie mały screen z konsoli, który pokazuje wam co m.in. zmieni się w nowej wersji :)

s7ysj1.jpg

Opublikowano

Postaram się zrobić tak, aby plugin był jak najlepiej zoptymalizowany.

BTW. Nie miał być to 1 plik konfiguracyjny, każda arena miała mieć osobny plik, tak aby właśnie administrator mógł łatwo wszystko konfigurować, z poziomu gry jak i plików. ;)

Hyyym Jaca zdecydowanie ma racje ale mam kilka pytan/pomyslow bo nie chce mi sie pobierac znowu plugina a nie wiem czy tam cos takiego jest :D

1. Blokada wyrzucania itemkow

2. Zabepieczenie przed zostaniem na mapie po relogu

3. To samo jak padnie serwer.

4. Czy eq sie nie usunie?

5. Plik jezykowy?

I kilka pomyslow :)

1. Dodaj statystyki.

Kilka pomyslow jak to mozna wykonac wedlug mnie: (Miszczem nie jestem ale mysle ze moze cos ci z tego pomoze ile sam tego nie wiesz :D)

Tu najlepiej zrobic sobie baze danych, Ale powinienes dac wybor. MySql lub LiteSQl. (jak cos to na moim githubie chyba jest jakas klasa od tych 2 baz danych, jedna dla obu. Nie jest zbyt zaawansowana, ale chodzi o to by sie laczyla :D) I tam zapisuj w tabelce

Gracz, Ilosc wygranych, Ilosc przegranych, Ile lacznie zlapal graczy, Ile lacznie razy go zlapali

(O ile tam da sie wygrac? :P jak nie to tylko te lapanie, ale powinna byc jakas mzliwosc wygranej)

I masz latwy dostep do danych :) Ale NIE uzywaj zwyklego pliku, zwykle pliki sie do tego nie nadaja i tyle, chyba ze zrobisz wlasny system indexowania, ale czy to ma jakis sens? :D

Reszta pomyslow mi gdzies uciekla po kolacji ;/

BukkitSmerf

Opublikowano

@UP

1. Nie było - będzie.

2. Po wyjściu z gry gracz jest usuwany z listy graczy i teleportowany na spawn (będzie).

3. Patrz wyżej.

4. Jakie eq?

5. Później o tym pomyślę, ale być może zrobię możliwość dodawania własnych języków lub modyfikowania aktualnych, na razie wszystko jest po angielsku.

Co do statystyk:

Nie dam ich w pluginie, będą jednak na moim serwerze ;) (Jeśli uda mi się go załatwić) Nie można mieć wszystkiego ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...