Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasza opinia o Dubsteapie?

KONDZIO_BONDZIO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dubstep jak Dubstep, zdecydowanie wole kawałki mniej znanych wykonawców, przynajmniej nie są one nafaszerowane gównem.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

OD KIEDY GRILLEX TO JEST DUBSTEP? XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

(Już dawno nie jest dubstepem)
(ps. sprzedajna kurwa się sprzedała)

Metal, Rock, Punk, Raggae, Punk rock > Dubstep > Rap
Tyle xD

shoob.png

Opublikowano

Ciekawa odmiana muzyki elektronicznej, nie wiem gdzie miała początek, ale zacny pomysł był na linie bassowe, w połączeniu z perkusją to zaje*istośc.

Opublikowano

Ciekawa odmiana muzyki elektronicznej, nie wiem gdzie miała początek, ale zacny pomysł był na linie bassowe, w połączeniu z perkusją to zaje*istośc.

dubstep miał początek w londynie

Opublikowano

omg_report wypowiedź jak zawsze na wysokim poziomie kultury,jeśli olek tematu nie hejtuje to nie ma co hejtować

Opublikowano

sato a ty jakich znasz?to że ktoś nie zna miliona wykonawców to musi gatunek hejtować?

Opublikowano

sato a ty jakich znasz?to że ktoś nie zna miliona wykonawców to musi gatunek hejtować?

To nie jest hejt, grillex to po prostu kurwa nie jest dubstep.

shoob.png

Opublikowano

Dubstepu słucham już sporo więc coś się na tym znam i po prostu boli mnie jaranie sie dubstepem przez ludzi którzy znają Skrilex no może jeszcze Nero albo Flux Pavilion.Z czego tylko dwa ostatnie tworzą dubstep.To tak jakby powiedzieć no jestem fanem house.Słucham Guetty i Aviciiego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co sądzę o tym rodzaju muzyki ?

nie wiem jak inni urzytkownicy którzy nie znoszą tego że tak powiem nakur**ania ale dla mnie to wielki talent stworzyć np. taki utówr jak Tsunami czy Spider od UKF'a

mowa tu już o prawdziwych twórcach dubstepu ale jeśli trochę pochodzicie po yt znajdziecie urzytkowników o których kompletnie nie słychać a robią niektóre utwory lepiej niz sam skrillex.

Przestałem słcuhać skrillexa po tym kiedy zaczął dodawać do swoich utworów HH (maniacy wiedzą o czym mówię).

Powrót do tematu - Kiedy mialem 15 lat wylądowałem w ośrodku w którym miałem nie miłe przeżycia na początku, codziennie rano do szkoły budził mnie HH z radia chłopaków z pokoju.

Widziałem że słuchają oni tego dlatego żeby wtopić się w środowisko tak jak ja, żygałem już tym rapem...

Po 2 latach 1 raz usłyszałem o dubstepie i skrillexie kiedy nie było o nim jeszcze tak głośno, wtedy mnie udeżyło... jak miłość od 1 odsłuchu :) potem wyszedł bodajże Kill Everybody a następnie bangarang a potem zacząłem już śledzić cały yt aby mieć dostęp do najnowszych utworów, chodziłem po różnych stronach dubstep24 itp. wiecie jak świr jakiś ^.^

nie hejtowałem żadnego utworu bo każdy wykonawca był dla mnie kimś... coś jak David Coperfield.

Chciał bym kiedyś spróbować się w tym kierunku rozwinąć lecz niestety brak funduszy na głupi launch pad... :)

Pozdrawiam miłośników ! łapcie ode mnie nieziemski utworek od knife party ! : http://www.youtube.com/watch?v=y_z9W_N5Drg

Opublikowano

Słucham dubstepu, D'n'B, drumstep, chillstep i co tam jeszcze popadnie. Wiele osób stwierdza, że dubstep to gówno ponieważ usłyszeli skrillexa. Skurwilex jest gównem! Mówią o nim król dubstepu tylko dlatego, że jest z nim kojarzony. Wystarczy posłuchać innych wykonawców którzy robią od niego o wiele lepszy dubstep. Przykłady

Knife Party

Adventure club

Trisam

Flux Pavilion

Zomboy

Dubba Jonny

To mała garstka osób która tworzy dubstep. I każdy z nich robi o wiele, wiele lepszą muzyke od skurwilexa. Wiele osób ma racje - on się sprzedał. Dlatego jak słyszę, że ktoś słucha dubstepu tworzonego przez skurwilexa to się śmieje. Słuchając go słucha się gówna, a nie prawdziwego dubstepu.

Opublikowano

sam dubstep nie bardzo przypadł mi do gustu, może niektóre utwory mi się spodobają, lecz nie próbowałem się zgłębiać w ich różnorodność.

@up: twoja sygnatura bardziej kojarzy się z muzyką nightcore a nie dubstemem. :P

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Słucham dubstepu, D'n'B, drumstep, chillstep i co tam jeszcze popadnie. Wiele osób stwierdza, że dubstep to gówno ponieważ usłyszeli skrillexa. Skurwilex jest gównem! Mówią o nim król dubstepu tylko dlatego, że jest z nim kojarzony. Wystarczy posłuchać innych wykonawców którzy robią od niego o wiele lepszy dubstep. Przykłady

Knife Party

Adventure club

Trisam

Flux Pavilion

Zomboy

Dubba Jonny

To mała garstka osób która tworzy dubstep. I każdy z nich robi o wiele, wiele lepszą muzyke od skurwilexa. Wiele osób ma racje - on się sprzedał. Dlatego jak słyszę, że ktoś słucha dubstepu tworzonego przez skurwilexa to się śmieje. Słuchając go słucha się gówna, a nie prawdziwego dubstepu.

Dokładnie tak... skurwillex podobno był nawet oskarzany o zniszczenie tego rodzaju muzyki... bo ogólnie dusbtep kiedyś nie wyglądał tak jak wygląda teraz :) był całkiem inny wystarczy troche poczytać.

Co to tych wykonawców zapomniałeś o Martinie Garixie ktory ma tylko 17 lat... a zrobił taką nute !

Opublikowano

Dokładnie tak... skurwillex podobno był nawet oskarzany o zniszczenie tego rodzaju muzyki... bo ogólnie dusbtep kiedyś nie wyglądał tak jak wygląda teraz :) był całkiem inny wystarczy troche poczytać.

Co to tych wykonawców zapomniałeś o Martinie Garixie ktory ma tylko 17 lat... a zrobił taką nute !

Martin Garix to bardziej trap,niż dubstep,ale nutka świetna.

Knife Party

Adventure club

Trisam

Flux Pavilion

Zomboy

Dubba Jonny

Adzik święta racja,ja ze skrillexa mam tylko remix isquare-a i zoology (ale to jest moombathon nie dubstep),a bangarangiem(gorszego gówna w życiu nie słyszałem) krzywdzi gatunek,w poprzedniej w szkole (bogu dzięki ukończonej już) wszyscy kochli dubstep a znali tylko skrillexa,kiedyś jedna z gimbusowych miłośniczek gatunku chciała usłyszeć co akurat na słuchawkach słuchałem,słuchałem doctora p akurat,gdy usłyszała spytała się "co to za gówno?",jak jej powiedziałem (z miną "are you fucking kidding me") że dubstep to ta tylko się spojrzała na mnie tępo i zaczęła się z psiapsiółą śmiać,a ja miałem załamkę do końca dnia

Opublikowano

Uzupełnie o innych wykonawców

-trolley snatcha

-zeds dead

-devin martin

-skream

-benga

-magnetic man

-digital mystikz

-enigma dubz

-distance

-posij

-noisia

-figure

-mt eden

-x-kore

-the killabits

-excision

-downlink

-feed me

-emalkay

-dubsidia

-dogde&fuski

-cookie monsta

-datsik

-bar 9

-501

-bare noize

szkrillex się sprzedał cóż poradzić,jest celebrytą,są przecież tacy jak enigma dubz czy burial którzy się nie ujawniają zbytnio,a robią dobrą muzykę,na płycie korna brzmiał znośnie szkrillex bo go excision z dowlinkiem pilnowali,a tak rzygacze zwane brostepami (historia z pewdiepie) są zwane czołowymi dubstepami,jak tam podstawowych zasad dubstepu brakuje (choćby odpowiedniego basu,wiem jak powinien brzmieć a ten skrillexa w większości brzmi jak bardzo zwolniony hardstyle z nutką grimu.Mt eden-sierra leone vs szkrillex u kumpla. szkrillex-napierdala i... to tyle,mt eden -aaaaaaaaaaaallllllllleeeeeeeeeeeeee basik i słuchanie go 10 t\razy pod rząd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...