Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 10 rankedów na 30lvl?

S0NikX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wbilem dopiero co 30lvl i mam do rozegrania 10mecz z tego zagrałem już 5 w tym 2 wygrane . Chcialbym z tych 5 wygrac jeszcze 3. W czym mam problem: trole i feederzy. Jaka postacia i na jakiej lini zagrac te 5 rankedow. Ostatni mecz wygralismy dzieki mojemu tankowi garenowi. Chcialbym wbic jeszcze 3wygrane z 5. Jaka postac ewentualnie kupic? i gdzie zagrac?

Ulubione postacie: jax, trynda, vayne, garen. teemo, sivir , kassadin

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Polecam Ci gra na topie , lub na linich na których Twój team zazwyczaj lami

A co do postaci to na topa nasus / darius mid kayle/fizz jungle xin/jax adc vayne / mf

Opublikowano

Cóż ja ostatnia grając mecze kwalifikacyjne wygrałem 7/8 Eveline. Ludzie na tym poziomie totalnie nie ogarniają jej pasywki. Dobrze mi się też na tym poziomie gra się Shako, który umie narobić sporo zamieszania z zaskoczenia. Generalnie junglerzy na tym poziomie decydują o wyniku. Z tych które wymieniłeś na pewno potężny jest Kassadin, ale dość ciężko może być Ci wepchać się na mida, a i w erze AD Casterów też trzeba z takim pickiem uważać w ciemno.

Opublikowano

Nie martw się. Kwalifikacje są najgorsze. Potem leci z górki. Tylko serie wkurzają gdy masz wysokie MMR

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Graj Vayne'ą. Strasznie mocna w late, a rozkręca się już po złożeniu BOTRKA lub BT + Shiv. Poszukaj kogoś do duo, zapewne lepiej będzie Ci się grało. Powodzenia.

Arigato.

Opublikowano

Graj czymkolwiek czym umiesz, nie poddawaj się za szybko, nie denerwuj się, jeżeli przegrywasz staraj się nie rozmawiać z przeciwnikami bo tylko będą cię gnębić x2, jeżeli jakiś sojusznik cię wyzywa, pisze cały czas coś w stylu " report x9 ", po prostu go zmutuj, bądź wyluzowany, oraz osobiście tak jak @up polecam Vayne, łatwo nią wygrasz, a w late jest potworem.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Osobiście polecam granie na Midlane. Sam wybiłem się z tej pozycji z Brązu III do w tej chwili Srebra IV.

Możesz kupić Zeda, świetna postać, chwila i ADC wącha kwiatki. :)

Opublikowano

Bierz eve ona jest op na bronze oni to nie stawiają wardów a jak stawiają to nie pinki więc możesz spokojnie gangkować :P A do tego eve ma spory dmg i jest tanky

x

Opublikowano

wtf mid swain top nasus riven bot vayne suppo leona lub taric ... sam jestem w bonz i niestety ide od 5 bronze... aktualnie jestem juz bronze2 i zaraz bede w 1 ...

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Ja wygrałem 8/10 i mnie jebło do golda V i polecam Ci do jungli Jarvana 4, ma świetne ganki w early, bardzo użyteczny dla teamu. Na topa Renektona polecam, świetne early game. Dobry engage, ogólnie jest tankowaty, ale ma też całkiem całkiem dmg. Na mida to Kassadin, strasznie łatwa postać. Rod of ages + rabbadon + void staff = siekasz adc, apc, supporta na combo. Kassadin ma bardzo łatwą farmę, dzięki temu ultowi no i E . Na bota to vayne i twitch - oba te champy to hypercarry. Nimi zabijasz wszystko co się rusza w late game.

Opublikowano

Bierz eve ona jest op na bronze oni to nie stawiają wardów a jak stawiają to nie pinki więc możesz spokojnie gangkować :P A do tego eve ma spory dmg i jest tanky

TO.

JEST.

KURWA.

PRAWDA.

Na Bronze nie wiedzą co to jest Pink Ward i Oracle, więc spokojnie każdy gank będzie udany. Świetny spam Q wraz z duuużym DMG, redukcja slowa + ms boost w W i dość duże DMG na E wraz z dużym attack speedem. Do tego świetny ult. Grając tym i gankując spokojnie wybijesz się wysoko.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Tak Eve to Evelinka, co do buildu Elder Lizard i Liandry must have, w większości meczów wystarcza żeby zrobić fajny dmg. Jeżeli dalej brakuje Ci dmg, to pomyśl albo o Rylai albo DFG (ale tutaj musisz pamiętać o aktywacji). Jeżeli potrzebujesz być bardziej tankowaty to wybierz albo sunfire albo Randuina. Buty mocno sytuacyjne.

Opublikowano

@ChevalierP

Pisalem wersja PL. nie wiem które to itemy po ENG które mi wymieniles i po drugie nie pisz mi skrótami bo ja amator ;D

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

@ChevalierP

Pisalem wersja PL. nie wiem które to itemy po ENG które mi wymieniles i po drugie nie pisz mi skrótami bo ja amator ;D

Liandry - Udręka Liandry'ego

Elder Lizard - Duch starszego jaszczura

Rylai - Kryształowy kostur Rylai

DG- Objęcie ognia

Sunfire - Słoneczna Peleryna

Randuin - Omen Randuina\

Opublikowano

Polecam grac na midzie postacia ktora ma dobre ganki (Kassadin, Fizz,Kayle- Moje ulubione :) ) Nie polecam grac trynda teemo i sivire z tych co wypisales. Noi na midzie tymi postaciami ciagle gankujesz bota i wygrywasz gre najlatwiej mowiac :D afkerow i trolli napewno ciagle nie ma , sa tylko feederzy ale wystarczy im kilka razy zgankowac i beda cieszyc jape.

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

@ChevalierP

Tak podpowiedz jak ktoś ci pisze po angielsku a ty masz polską wersje to wystarczy że wpiszesz w google nazwę itemu i wyskoczy ci opis i obrazek tego itemu :)

x

Opublikowano

Nie martw się. Kwalifikacje są najgorsze. Potem leci z górki. Tylko serie wkurzają gdy masz wysokie MMR

5 pierwszych rankedów można przejść z zamkniętymi oczami po 5 już jest trochę ciężej ale dalej łatwo ...

Graj Vayne WW Ahri

Opublikowano

Jax/Trynda/Teemo - top ew. teemo mid

i kassadin na midzie

spokojnie da rade wykeriowac nupkow z brązu/silveru teemosem. da radę nawet wygrać teemo 4vs5. wystarczy że ogarniesz postać ( albo co tam w niej ogarniać ? postawić grzyba i już ) i obijać z Q i walić q w adc

Opublikowano

@ChevalierP

O przepraszam, nie zauważyłem. Także dzięki dla kolegi który przetłumaczył. Sam gram na west i korzystam z angielskiego klienta stąd moja odpowiedź. A wracając do samej Evy i tego jak nią grać na tym poziomie. Zawsze zaczynaj jungle od buffa który jest po stronie twojego bot lane (nawet jak to jest red, to manę manę na tyle ile trzeba żeby zrobić drugiego odzyskasz po drodze dzięki pasywce) - powód bardzo prosty bot + mid dadzą Ci lepszego pulla niż sam mid + top tzn szybszego, a że Eva nie jest specjalnie wytrzymała to te 2-3 hity od Golema/Lizarda są ważne. Twój cel na pierwszy gank w takiej sytuacji to albo mid albo top i spalenie im summonerów. Tzn fajnie jakby od razu poleciał first blood, ale jako że większość graczy ma flesha nie zawsze się to udaje (szczególnie na wyższych poziomach gdzie gracze nie próbują się solować 1vs2). W każdym razie jeżeli udało Ci się wymusić summonera i cofnięcie przeciwnika to gank udany. Patrz tylko uważnie czy taki gracz na low nie został czasem na linii, czasami warto chwilę przykampić i go po prostu dobić. Osobiście na tym poziomie jestem zwolennikiem taktyki na babysit na dwóch liniach, czyli wybierasz dwie linie i non stop na nie wpadasz, efektem powinny być 2 sfeedowane linie i także nawet jak trzeciej nie poszło to i tak powinniście wygrywać. Na pewno bardzo musisz uważać przy gankach na bota, raz że supporty jednak potrafią postawić pinka, dwa że jak nie dostaniesz followu od teammate`ów to możesz znaleźć się w sytuacji 2vs1. Hm... to w sumie tyle porad ode mnie jak masz jakieś pytania pisz śmiało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...