Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dobijają mnie rankedy

Deltasit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem jednego gram nawet nieźle ale co gram ranked i mam promocje to muszę dostawać za przeproszeniem idiotow i trolli albo afkerów i nawet nie moge wbić golda przez nich. 2 Powód że jak wygram mecz to przenosi mnie o 2-3 miejsca do góry a jak przegram cofa mnie o 7-8 czy to sprawiedliwe jeżeli drużyna sama lami wyzywa a ja mam z tego cierpieć niby silver a są tam nie ogary którym ktoś pomógł wbić lige gdyż przeciwników team dobrze się porozumiewa nie kłuci się i dobrze w spółpracuje to mój team na solo/duet musi coś zlamić kłucić się chodzić solo i przez to przegrywam grę. Prosze o udzielenie mi pomocy chcę wreście wyjść z tego silver bo tam sie grać nie da .

Opublikowano

Hehe mam to samo tylko w brązie też zawsze dodatnie staty farma dobra ale solo się wycarrować nie da :) Teraz mnie hejtować że jestem zerem i jakbym dobrze grał to bym się dawno wybił mam w dupie wasze hejty

Opublikowano

jak nie umiesz w brązie wygrac 4v5 to serio musisz nie mieć skilla. ostatnio wygrałem 42 do 25 z rengarem afk (wziąłem mu przez przypadek blue no i sie wkurzyl). tam grają przeważnie takie warzywa, że nie da się ich nie zabic :)

Opublikowano

jak nie umiesz w brązie wygrac 4v5 to serio musisz nie mieć skilla. ostatnio wygrałem 42 do 25 z rengarem afk (wziąłem mu przez przypadek blue no i sie wkurzyl). tam grają przeważnie takie warzywa, że nie da się ich nie zabic :)

Ty ale powiedz mi co mam robić jak latam talonem w jungli cały czas gankuję i kończę z statami 7/3/20 ? I przegrywam bo to gówno mi kille zabiera a dla nich bez różnicy czy mają kille czy nie

Opublikowano

1. Nie rage'uj. Bez usprawiedliwiania, że "są afkerzy/trolle" itp. Po prostu zachowaj spokój i graj na 100% bo wściekły nic nie zrobisz.

2. Zamiast upierać się przy jednej pozycji, idź na tą której brakuje. Tym sposobem uspokoisz ludzi i unikniesz trolli.

3. Kiedy już zaczną się kłótnie o pozycje i ktoś zacznie grozić trollem/feedowaniem. Nie wyzywaj go tylko postaraj się mu uświadomić, że on też przegra i też spadnie w rankingu jeśli nie będzie grał jako część drużyny.

4. Wyciągaj wnioski. Jeśli przegrywasz to nie możesz myśleć, że to wina teamu i nafeedowanych przeciwników. Dostrzeż swoje błędy, staraj się je naprawić i pomagaj sojusznikom jak tylko możesz (najlepszy do carrowania jest roamujący mid lub jungler wg. mnie :))

1382800106-U1012385.png

Opublikowano

Ty ale powiedz mi co mam robić jak latam talonem w jungli cały czas gankuję i kończę z statami 7/3/20 ? I przegrywam bo to gówno mi kille zabiera a dla nich bez różnicy czy mają kille czy nie

zostań w tym brązie, plz. to jest teamwork a nie zabieranie killi, jesli twierdzisz, ze istnieje takie cos jak 'ks' to nie graj w tą gre. 7 killi zdecydowanie wystarczy przy 20 asystach.

Opublikowano

Szczerze ? W goldzie będą prawie Ci sami gracze co w silverze , musisz przeboleć i czekać aż wylosujesz dobry team ( a zapewniam Cię że słabego teamu nie możesz mieć wiecznie ) , próbuj grać premade z kolegą .

Opublikowano

Musisz uspokajac swoja druzyne bo oni latwo wpadaja w gniew a jak wiadomo to prowadzi do zguby. Trzeba pokazywac ludzia jakie macie +. np ze w late wasz team jest dobry wiec zalec swojej druzynie zeby grala defensywnie i tego late gamu doczekala. Mozna wtedy nawet wygrac jezeli sie przegrywa 10/0.

Coz nie ma przepisu na zwyciestwo najwazniejsze to miec frajde i wyciagac wzioski z porazek. Nie graj tez dla samego awansu bo wlasnie wtedy gdy chce sie strasznie wygrac popelniamy glupie bledy. Graj na luzie jakby ci nei zalezalo czy wygrasz czy przegrasz a wtedy bedziesz wygrywac znacznie wiecej gier

u1lc.png
Opublikowano

Próbuje grać tak że nie sram się o kile tylko staram się drużynowo ale jeśli ktoś trolluje to mnie nerwy ponoszą bo jestem w silver 3- 2 2-3 -3 -2 i tak cały czas

Opublikowano

zostań w tym brązie, plz. to jest teamwork a nie zabieranie killi, jesli twierdzisz, ze istnieje takie cos jak 'ks' to nie graj w tą gre. 7 killi zdecydowanie wystarczy przy 20 asystach.

Nie chce nic mowic ale masz silver 5 czy tam silver 1 najwieksze gowno jakie jest gorsze od bronze :D Wyzywaj jakiegos bronze ze nie moze wyjsc bo to jakis newbie a sam w tym silverze siedzisz :/

@TOP

Kup boosta kazdy na goldzie 1-5 napier dala na zboostowanym koncie last game ez 4;15 / 2 gry przed mid 2;10 . Kupuj boosta jak kazdy z golda

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Próbuje grać tak że nie sram się o kile tylko staram się drużynowo ale jeśli ktoś trolluje to mnie nerwy ponoszą bo jestem w silver 3- 2 2-3 -3 -2 i tak cały czas

I dlatego przegrywasz.

1382800106-U1012385.png

Opublikowano

nie chce boostować nie jestem debilem tylko uważam że jeżeli np xinem wygrałem topa każdego cisłem a tamci latali i padali jak muchy a ja normalnie przeciwnikow rozwalałem doradzałem im jak maja grać a mielismy 0 wardów http://www.lolking.net/summoner/eune/20282882#history tutaj jest ta runda i naprawdę starałem się im pomagać pushowałem wieże bo team nic nie rozwalił nawet kolega który oglądał moją grę śmiał się z tego że tak lamią oni najlepiej byłoby jakby system dobierał graczy pod tym jak grają czy dobrze albo drużynowo. A u nich może nie tak ogarniali bo padali też ode mnie ale oni grali tak że komunikowali się grali taktycznie a u nas nafidowali Lb jaxa chodz ja ich rozwalałem bo się nafidowałem bo sam rozwalałem 2 na topie bo pisałem do naszego junglera żeby mi nie pomagał tylko midowi i botowi to np taki kog'maw sam rozwalał 3 naszych bo same papiery mieliśmy. Gra jest przyjemna jak szanse są wyrównane a nie że w silverze są osoby które grają jakby pierwszy raz w lola zagrali.

Opublikowano

Z autorem tematu się w stu procentach zgadzam. Nie gram jakoś w chuj dobrze, nie uważam się za chuj wie jakiego prosa tej gry, aczkolwiek swoją linię potrafię wygrać ( choć nie zawsze, zdarzają się przypadki że przegrywam - to normalne ). Aktualnie jestem w S IV, cudem było wyjść z S V, bo zawsze w promocyjnych meczach mój team składał się z większości idiotów. Grając już kilka dni w tym S IV stwierdzam, że poziom gry jest słabszy od tego w brązie. Serio, przyjemniej mi się grało w brązie, łudziłem się że jak wejdę do tego srebra, to uwolnię się od idiotów, dys mózgów i pociągnę chociażby do tego złota, leczy przy takich wiatrach wątpię. Nie ma co grać solo, szkoda nerwów. Przyjemność z tej gry dopiero wyciągniesz, jak pograsz ze znajomymi, innej opcji nie ma. ;) Zastanawia mnie jedno. Dlaczego pchają się na te rankedy bez jakichkolwiek umiejętności?

g0Tef.jpg

Opublikowano

temat wałkowany milion razy. osobiście na west z bronze 3 wbiłem platynke, zrobiłem smurfa na eune seria poszła super 8/2 silver1... w silver 1 z rzędu przegrałem 5 meczy. w trzech miałem afków, 1 orianna kolejny janna dalej zac. słabo... feed i inhi na bocie w 16minucie norma. jak mi nie dadzą jungli to jest pizda po całości... bo z topa ciężko zejść zwłaszcza jak mam tp ale o wardzie nikt nie myśli. nie chce mi się tu wypłakiwać. trzeba to przejść i chuj. jako że to smurf pozbieram troche kasy kupie pare op champów w moich rękach i będzie lepiej bo grając na krzyż jungle elise/aatrox nie wycarruje.

edit

heheh 6 ranked w silver 1, first pick jungle ok trudno, ja jestem drugim pisalem topa 3 sie kluci ze mam wypierdalac na mida. ok akali na swaina(nie mam zbytnio miderow) o dziwo go jadłem. top wzial yi na fiore build latarnia i widmowy hahhaha epic 0/6. 4,5pick premade bot. obaj na skinach leona i varus. vs amumu i quinn. efekt 15minuta quinn 13/4... a jak 5 wjechało na mida i spuszowali all towery pod nexus to bottom dalej stal na bocie buhaahha pisze wtf bottom why we stay... odpisali mi push tower. poszedl jeden turret za 5. pare teamfightow jedna moja quadra ale i tak loss z 10min pozniej. tylko jungler coś grał... ja nei wiem jak można przgrać leona varus na quinn i amumu. bo masterem który pewnie bez rąk tam grał z eickim buildem to rozumiem...

btw ile porażek potrzeba do spadku? bo od wbicia silver1 po serii mam 6loss i jeszcze nie spadłem...

Opublikowano

Typie jak ty chcesz wyjść mając statysytki 1-10 shenem ??

Najpierw powinieneś się nauczyć grać i ogarniać farmę a później zabierać się za rankedy..

Bo grę w brązie trudno nie jest wygrać wystarczy grać duo z kolegą, który ogarnia i masz easy winy.

lucyfergif.gif

Opublikowano

Wpierw kolego, naucz się farmić, składać postacie i chodzić nimi na właściwe pozycje.

Kup sobie runy, bo z takimi to ty nawet nie powinieś grać rankedów, tak samo masterki.. :P

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Tego Shena tak bardzo bym się nie czepiał bo to jednak support był. Fakt powinien rzadziej ginąć a i patrząc po statystykach z innych gier postać słabo ogarnięta, ale jak na supporta na srebrze statystyki dość standardowe. Dramat to jest przede wszystkim w temacie run i farmy na innych pozycjach. Szczególnie te runki jakbym grał na jungli i zobaczył kogokolwiek z czymś takim to bym mu po prostu zamieszkał na tej linii. Grając z czymś takim nie masz po prostu prawa wyjść spod własnej wieży.

Opublikowano

Podam jeszcze 1 przykład. Gram rankeda i gosciuł nie ma run ani nie wie co składać skoro ma 30 lvl i gra rankedy to jak można nie umieć grać ja już jak pierwszy raz grałem to na 5 lvlcu już ogarniałem coś a na 30 ogarniam dość dobrze nie to nie którzy

Opublikowano

Nie każdą grę da się wygrać, nie każdy jest do wycarrowania. Nie ma się co złościć przyczyn jest masa, niektórym po prostu nie pasuje dana pozycja, inni spotykają kogoś dużo lepszego od siebie, część jest po prostu słaba. Trzeba to zaakceptować i poprawiać swoją grę w ten sposób wybijesz się z każdego poziomu. Jeżeli nie dostrzegasz swoich błędów, powiedz nam tutaj kiedy będziesz grać, podaj nick pospectujemy sobie grę i powiemy Ci co jest nie tak.

Opublikowano

Dzisiaj kolejna gra oczywiscie się kłócą przy wybraniu lini po czym podczas gry talon najbardziej feeduje ale wyzywa np mnie jak raz padnę . Tak samo jungler przeciwników ciągle gangował linie a nasz nawet tyłka nie ruszył 3 lose pod rząd jeszcze jeden i spadne do dyv 4 czy tak na prawde musi być ?? że 4-5 lose i dyv 4

Opublikowano

nick mam taki jak tutaj a no ile można przegrywać rozumiem 1-2 gry ale nie cały czas kiedyś o 20:00 zaczynały się fajne rankedy teraz też siedzą na nim tacy ludzie ..... .

Popełniam błedy ale nie aż takie że zawsze oni maja lepszy team a ja gorszy bo u nas tylko padają nawet nie umieją współpracować tylko się wyzywają i obrażają wiec jak niby takim sposobem mam dojsc do golda ?? jak wygram 10 meczy i nie mam awansu przegram 4 i spadam o dyv niżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...