Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Zestaw 2500 złotych Gry/OC/Monitor/Klawiatura

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma co porownywac - u mnie lepsze gpu o klase no i 8gb ramu, za to troszke mniej wytrzymala buda (czyli nie bedziesz mogl jej w calosci kilka razy zrzucac z okna w sky tower ;/)

@Sweet

Jakie przekrety? Moze warto wiedziec - bo ile razy u nich kupywalem, bylo ok wiec moze mialem dotad farta...

TakeMe tez buda - a nie wiem jak ty u mnie buda sluzy do trzymania w niej podzespolow, i mialem takeme i dobrze bylo. Moze inni uzytkownicy pc sprawdzaja ktory mlotek lepszy?

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a jaką klawiature polecacie? Cicha żeby była w miare i mały skok klawiszy

Opublikowano

Jakie przekrety? Moze warto wiedziec - bo ile razy u nich kupywalem, bylo ok wiec moze mialem dotad farta.

Przy takiej ilości wątpię, że to anty-reklama. Chodzi głównie o wciskanie używanego sprzętu (głównie w zestawach złożonych). Gwarancji NIGDY nie ma w innych serwisach (dlatego polecam składać samemu) jednak kierując się opiniami jest to jeden z niewielu takich sklepów, gdzie dają używany sprzęt jako nowy. O gwarancji nie mówię, bo wszędzie są jajca : D.

TakeMe tez buda - a nie wiem jak ty u mnie buda sluzy do trzymania w niej podzespolow, i mialem takeme i dobrze bylo. Moze inni uzytkownicy pc sprawdzaja ktory mlotek lepszy?

Równie dobrze mogę trzymać sprzęt w szafie, kartonie ? Buda ma jeszcze ułatwiać chłodzenie podzespołów.

Zalman - niewielki, wszystko ciasno upchane, cienka blacha, zero filtrów.

Opublikowano

A;le tu nie ma co sie grzac... A na mATX w 99% przypadkach bedzie ciasno upchane. Sam sie kiedys meczylem z mATX i ukladaniem kabli... po 3 dniach zmienilem mobo.

Aha, slyszalem o problemach ze zwrotem na gwarancje.

''25. Gwarancja, rękojmia, oraz prawo odstąpienia od umowy nie obowiązują gdy towar został uszkodzony mechanicznie z przyczyn, za które Sprzedawca nie ponosi odpowiedzialności, w szczególności wskutek nieprawidłowego używania.''

''1. Sklep Morele.net prowadzi sprzedaż towarów z zakresu sprzętu komputerowego oraz elektroniki użytkowej poprzez sklep internetowy pod adresem http://www.morele.net oraz w salonach sprzedaży netPunktach.

Witryna www.morele.net umożliwia składanie zamówień oraz rezerwacji na towar wyszczególniony na stronie www.morele.net''

''3. Wszystkie towary oferowane w sklepie Morele.net są fabrycznie nowe, wolne od wad fizycznych oraz prawnych. Wszystkie towary zostały wprowadzone do obrotu na rynek Polski legalnie. W wyjątkowych przypadkach, gdy jest to wyraźnie oznaczone w nazwie i opisie produktu, w dziale "Wyprzedaż" mogą być oferowane towary używane bądź serwisowane.''

''18. Towary oferowane w sklepie internetowym Morele.net są objęte gwarancją producenta, dystrybutora lub sklepu Morele.net. W przypadku kiedy z towarem dostarczona jest oryginalna karta gwarancyjna, napraw gwarancyjnych dokonują autoryzowane punkty serwisowe w całym kraju. Okres i warunki gwarancji oznaczone są w karcie gwarancyjnej oraz przy opisie danego towaru.''

''19. Niezależnie od gwarancji producenta lub dystrybutora, w przypadku, gdy zakup dokonywany jest przez Klienta będącego konsumentem, wówczas zgodność sprzedanego towaru z umową objęta jest dodatkowo odpowiedzialnością sprzedawcy na zasadach uregulowanych w przepisach ustawy z dnia 27 lipca 2002r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz.U. z 2002r. Nr 141 poz.1176 z późn. zm.).''

Wystarczy przeczytac i reklamowac ale przeczytac przed kupnem, czy pisze, ze przedmiot jest uzywany.

Opublikowano

A;le tu nie ma co sie grzac...

Club ma słabe chłodzenia, a upchane w ciasnej budzie i podkręcone...

Aha, slyszalem o problemach ze zwrotem na gwarancje.

To dotyczy niemal każdego sklepu internetowego : P

Skąd wiadomo, kiedy sprzęt jest z wyprzedaży ? Nie widzę tego działu przy podzespołach, wszystko upchane jest w jednym dziale.

W Twoim zestawie dałbym M23 kosztem 4GB RAM, jeśli autor zdecyduje się na morele.

Na budzie i zasilaczu się nie oszczędza, już lepiej wziąć tą słabszą kartę, która i tak daje sobie radę.

Opublikowano

Opisy sa... choc ja tez nie widzialem CHYBA nigdy sprzetu z napisem uzywane :)

Nie jest az tak slabe... troche pokrecic mozna

Chodzi o to, że podkręcona karta będzie się tym bardziej gotować (tam jest 1 wentylator w zestawie ?).

Opublikowano

Zalezy ile.. mocno podkrecona tak, ale troche to juz raczej nie ;p

Nie ma u mnie wentyla, tylko gpu ma wentyl no i box w cpu, zalman t2 tez nie ma w zestawie

To jeszcze trzeba doliczyć to 25zł na tanie Zephyry, żeby jakikolwiek obieg powietrza tam był.

Rozumiem, gdyby tam znalazł się 7770 i jakiś tani Pentium, ale podkręcony 7870 ?

Opublikowano

Prosiłbym mederatora o oczyszczenie tematu z tego spamu na temat morele...

Pytam się jeszcze raz:

a jaką klawiature polecacie? Cicha żeby była w miare i mały skok klawiszy

Opublikowano

czym mniej tym lepiej. Nie mam szczególnych wymagań jakieś światełka itp. Chce żeby była w miare cicha i niski skok klawiszy

Opublikowano

Jak bierzesz składany to i tak nie ma znaczenia, weź ten z morele tylko daj Brutusa zamiast tych 4GB RAM.

Nie mam zaufania do morele i tyle, wolę już na tym esc składać mimo wysokich cen.

Opublikowano

No to ja wprowadzę "kosmetyczne" zmiany w zestawie - wyjdzie trochę drożej, ale może warto dołożyć. Po pierwsze przewiewna obudowa Brutus 410 (w standardzie masz 2 dodatkowe wentylatory, a BitFenix ma tylko 1 ). Zasilacz weź model Antec 500W - niemal ta sama cena, a większa moc, lepsze kondensatory i wykonanie (nie mówię, że Corsair jest zły - sam go polecam). Jako płytę główną możesz wziąć MSI B75MA-E33 - obsługuje większą liczbę pamięci DDR3 (wyższe częstotliwości), ma złącze PCI, obsługuje SATA 3, obsługuje USB 3.0 - jeżeli to Cię przekonuje to weź ten model ;)

Intel Core i5 3350P LGA1155 BOX - 679.00 zł

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410 - 151.00 zł

Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 131.00 zł

MSI B75MA-E33 Intel B75 LGA1155 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 199.00 zł

MSI ATI Radeon HD7850 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express (ver. OC) - 606.00 zł

Antec VP-PC 500W - 159.00 zł

Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 207.00 zł

Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 75.00 zł

Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

BenQ 21,5" G2250 - 405.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów.

Opublikowano

No to ja wprowadzę "kosmetyczne" zmiany w zestawie - wyjdzie trochę drożej, ale może warto dołożyć. Po pierwsze przewiewna obudowa Brutus 410 (w standardzie masz 2 dodatkowe wentylatory, a BitFenix ma tylko 1 ). Zasilacz weź model Antec 500W - niemal ta sama cena, a większa moc, lepsze kondensatory i wykonanie (nie mówię, że Corsair jest zły - sam go polecam). Jako płytę główną możesz wziąć MSI B75MA-E33 - obsługuje większą liczbę pamięci DDR3 (wyższe częstotliwości), ma złącze PCI, obsługuje SATA 3, obsługuje USB 3.0 - jeżeli to Cię przekonuje to weź ten model ;)

Intel Core i5 3350P LGA1155 BOX - 679.00 zł

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410 - 151.00 zł

Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 131.00 zł

MSI B75MA-E33 Intel B75 LGA1155 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 199.00 zł

MSI ATI Radeon HD7850 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express (ver. OC) - 606.00 zł

Antec VP-PC 500W - 159.00 zł

Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 207.00 zł

Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 75.00 zł

Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

BenQ 21,5" G2250 - 405.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów.

To brać ten czy tamten na esc?

W tym zestawie jest 1GB grafa a w tamtym na esc 2GB więc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...