Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Magiczny Pick Order

BaSicPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież to jest czysta pierdolona logika, której brązy nie rozumieją.

Pick order wygląda jak wygląda (supp/jungle -> supp/jungle -> top/adc -> top/adc/mid -> top/adc/mid) żeby uniknąć pierdolonej kontry. Brązy, nawet niektóre sreberka nie myślą podczas gry. "Jebać, mam 1st picka to biorę mida i mam w dupie resztę drużyny, sam wygram". Da dum tss, 1st counter w enemy i kolega feeduje na całego + ma raporta od teamu (jak jest w miarę ogarnięty) za bycie kretynem. To wszystko jest nieodłącznie związane z plagą noobów czy feederów w lolu. To przez takich ludzi przegrywamy, biorą co chcą, mają w dupie czy ktoś inny ma teraz serię np. do srebra a potem troll/afk/feed i gg wp.

Jak dla mnie Riot mógłby zrobić pewną ciekawą rzecz w dwóch wariantach. Pierwszym wariantem jest to że przy wbijaniu do kolejki rankeda wybieramy pozycje na których możemy grać a system próbuje nam dobrać jakiś fajny team. Drugim wariantem jest to samo, ale gdzieś w profilu, wybieramy nasze ulubione pozycje i voila, życie staje się łatwiejsze.

W wypadku gdy gramy z takimi kretynami nie pozostaje nam nic innego jak wziąść teleport, pójść tam gdzie możemy (nie kłócimy się o pozycje, nie ma sensu), próbujemy kontrować przeciwników i gankować przy użyciu teleportu. Sami gry nie wygramy, a jeśli już przegramy to jako drużyna, honorowo.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Popieram użytkownika wyżej, bo puscisz jakiegoś kretyna powiedzmy na mida jako first pick ( powiedzmy wziął ahri ), a enemy midder picknął leblanc ( ja akurat ahri vs lb przegrywam ) no i taka leblanc może łatwo złapać feeda a wtedy przeważnie jest lose.. Dat bronze ... Pozdro ;3

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

nie wiem czy płaczesz czy po prostu piszesz, ale pick order to znaczy że jeżeli jesteś 1 to możesz pickować co chcesz a reszta musi się dostować i może mieć wyjebane na twoje "mid or feed"

Opublikowano

Ja uważam dokładnie tak jak kolega Phoenix_PL Powinny być takie opcje.

Chodzi o to, ze ludzie często biora na 1st picku mida/topa/adc przez co dostają szybką kontę.

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Pick order wygląda jak wygląda (supp/jungle -> supp/jungle -> top/adc -> top/adc/mid -> top/adc/mid) żeby uniknąć pierdolonej kontry. Brązy, nawet niektóre sreberka nie myślą podczas gry. "Jebać, mam 1st picka to biorę mida i mam w dupie resztę drużyny, sam wygram". Da dum tss, 1st counter w enemy i kolega feeduje na całego + ma raporta od teamu (jak jest w miarę ogarnięty) za bycie kretynem. To wszystko jest nieodłącznie związane z plagą noobów czy feederów w lolu. To przez takich ludzi przegrywamy, biorą co chcą, mają w dupie czy ktoś inny ma teraz serię np. do srebra a potem troll/afk/feed i gg wp.

Jak dla mnie Riot mógłby zrobić pewną ciekawą rzecz w dwóch wariantach. Pierwszym wariantem jest to że przy wbijaniu do kolejki rankeda wybieramy pozycje na których możemy grać a system próbuje nam dobrać jakiś fajny team. Drugim wariantem jest to samo, ale gdzieś w profilu, wybieramy nasze ulubione pozycje i voila, życie staje się łatwiejsze.

W wypadku gdy gramy z takimi kretynami nie pozostaje nam nic innego jak wziąść teleport, pójść tam gdzie możemy (nie kłócimy się o pozycje, nie ma sensu), próbujemy kontrować przeciwników i gankować przy użyciu teleportu. Sami gry nie wygramy, a jeśli już przegramy to jako drużyna, honorowo.

1. to co podałeś to pick order na teamówki premade a nie na soloQ.

2. soloQ = wyższy pick ma władzę i zazwyczaj pickuje wymainowaną pozycję w której czuje się pewnie.

3. "tak myślą brązy i silvery" to powiedz czemu w gold/plat/diamond/challanger, każdy picuje swoją wymainowaną pozycję, i gdzie ten "twój" pick order? Nigdzie nie jest on stosowany gdyż jest bez sensu :) Wymainowany midlaner picknie supporta na 1st picku przegrywając tym samym grę gdyż nie umie nim grać, ale przecież musiał zastosować sie do pick orderu PhoenixaPYLY! Poza tym twoja logika zmierza w tym celu żeby osoba z lastpicka grała mida, ale przecież jest coś takiego jak swap, ale po co go stosować skoro lastpick i tak nie chce żeby spickować dla niego supporta, przecież tym sposobem 1st pick "nie zostałby skontrowany" prawda?

4. nie ma czegoś takiego jak kontra.

5. jesteś typowym polaczkiem, nie dostaniesz mida/topa na lastpicku = report dla tego kto ci go zajął bo nie poszła mu gra, a tak btw. za report "unskilled" nie ma bana tak jak pisał sam Riot.

6. pewnie jesteś w brąz/silver.

7. "wziąŚć"

8. gdyby riot wprowadził tak idiotyczną opcję to na soloQ czekało by się 30 min w kolejce zanim każdy by miał swoją pozycję w danym przedziale MMR.

9. opcja ta jest kretyńska - to nie riot ustala metę, można grać duo midy/topy bez jungli i nie jest to trolling.

Opublikowano

Double mid? I like it <3

Taka prawda, czemu zawsze musi być 1 top, 1 jungle, 1 mid, 2 bot? Nie może być 1 top, 2 mid, 2 bot? Przeważnie wtedy, jak jest 2 mid, to przeciwny jungler schodzi również na mida, ponieważ ( w moim przypadku ) ich midder nie dawał rady, malutko farmy, ciągle przy turrecie. Pozdro.

by  @czarnaaa

Opublikowano

Z bardzo prostego powodu, bo wasz duo mid traci za dużo doświadczenia (dla casterów rzecz pierwszej potrzeby bo ich siła wynika z levelu), nie macie kontroli buffów. Mądry mider będzie siedział pod wieżą spokojnie farmiąc i się bardzo z tego cieszył że dwóch mu siedzi na linii, bo ani golda nie będą mieć (muszą się dzielić farmą) ani doświadczenia. Dla odmiany Wasz top/bot będą musiały bardzo uważać na juglera przeciwników a w razie potrzeby nie mają co liczyć na pomoc. To że gra się tak a nie inaczej to nie jest widzimisię kilku facetów, którzy nie lubią last picków tylko sprawdzony w praktyce system dający najwięcej możliwości i najefektywniej wykorzystujący mapę. Jasne może się zdarzyć, że na taki nietypowy zestaw wygra, ba nawet będzie dominować całą grę, ale to się uda do kiedy nie tracicie na przeciwników używających mózgu. Nawet wygrany mid nic nie pomoże jak bot i top będą zjedzone przez przeciwników,a wrogi jungler nażarty jak świnia.

Opublikowano

Ale jeśli jest 2 midderów, to oni również mogą gankować na zmianę ; ) Wystarczą wardy na buffy, jak zauważymy, że robi naszego buffa, idziemy, zabijamy go ( może mieć mało hp, to jeszcze łatwiej ; ) ) albo kradniemy buffa.

by  @czarnaaa

Opublikowano

Nie no oczywiście, dwóch gości którzy uparło się na tą samą pozycje będzie z niej dobrowolnie schodzić i gankować, a do tego wardować buffy. Powiedz mi mój drogi w tej bajce są smoki? Rozmawiamy albo o realnym życiu, albo o świecie gdzie biegają kucyki robiące tęczą spod ogona. Zdarzyło mi się kilka gier z duo midami i szczytem szczęścia w takiej sytuacji to jest to żeby jeden z nich nie uznał że najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest feedowanie i flamowanie. O jakimkolwiek zejściu z linii nie mówiąc już o wardowaniu buffów (gdzie swoją drogą będąc under level i nie mając ich timingów to i tak nic nie zrobisz)

Opublikowano

Nie wiem o jakich kucykach mówisz, ale ja takich bajek nie ogladam i nie oglądałem ; ) No widzisz, grałeś z duo midem. Ja byłem duo miderem, więc ja jako midder, kupywałem wardy i wardowałem nasze buffy i ich, i po prostu jak widziałem, że robi, to zabierałem ;) Pomogło mi to w grze i często w ten sposób wygrałem. Tym bardziej, posiadając buffy, lepiej szły mi ganki, gdzie np na bocie ( np fizzem ) często złapał nasz adc killa lub ja ). Pozdro ;3

by  @czarnaaa

Opublikowano

Z tym pick orderem to jak widze 2 różne rzeczy, jak byłem jeszcze na goldzie to spotkalem się z dość innym, bardziej denerwującym pick orderem, czyli że możesz błagać, prosić cokolwiek o to żeby iść na topa/gdziekolwiek, a koleś który pickuje szybciej niż ty i tak weźmie to co ty chciałeś, i napiszę pick order > call order, no rozumiem że niby pick order jest wyżej, ale skoro mainujesz powiedzmy topa, to ludzie nie powinni być aż taki denerwujący, i mogliby zwolnić linie na rzecz współgracza, ale no cóż. są ludzie i taborety :c

wchodzisz do lobby i 3 osoby piszą "mid", czyli wszyscy mainują mida? Kto jest wyżej, bierze co chce, tak jest najlepiej.

http://forums.na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=3449932

lekturka

chyba głupi jesteś, 1st i bierze np. Ahri na mida, i co, sra po gaciach że go ktoś scountruje? Nie, idziesz gdzie chcesz. N[. Taki phantom, 1st pick, bierze Karthusa na mida, "i ma w dupie reszte drużyna, i sam wygra." Hehe

xD typ co przegrywa się odezwał i sraka go od tego ciśnie to wysrał się odniem na forum xD. Ale beka.

btw. Ty silver jestes? daj lolkinga xD

EDIT; Przez takich ludzi? W brązie jak grasz, to tak, na takich spotkać bez skilla, ale jak jesteś w brązie to też skilla nie masz :D Ja se pickuje mida 1st pickiem i jakoś nie przegrywam, druga rzecz, ja se pickuje co mi zostaje i se tez wygrywam.

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Hmm, dobra taktyka UP.

Właśnie nie wiem od czego jest ten handel(haha :D wymiana ;p )... bo i tak mało kto tego używa ( chyba, że premade ).

Powodzenia w soloq ;)

by  @czarnaaa

Opublikowano

Zamienić postacie można nie tylko z premade. Przykładowo jesteś first pickiem, ktoś chce amumu, pisze to na czacie, Ty mu pickujesz po uzgodnieniu czym chcesz iść na np. mida. Ma to dwa plusy - amumu będzie napewno w Twoim teamie (a w np. brązie dużo robi), oraz nie dostaniesz counterpickiem po ryju na midzie.

Pick order? Cóż, teoretycznie każdy idzie tam gdzie chce, jak dwie osoby chcą np. mida, to głupszy go zagra. Proste. Ja np. często odpuszczam, chyba że typowo widać po gościu "braki edukacji" to czasem zasłaniam się pick orderem, żeby było bezpieczniej z midem. Natomiast powinno faktycznie być tak, że support czy jungle pickuje się na początku, żeby nie było z tego counter, a potem adc / top / mid. Problem w tym, że to obowiązuje w wysokich dywizjach, a w niskich jedyne co ma znaczenie, to to jak dobrze kto się kłóci. Zero myślenia.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

No tak wiadomo, ale też nie każdy ma daną postać, np. ja nie mam amumu. A np typek chce malphite, ma go, ale nie ma powiedzmy fizza/ zeda czy innej postaci ktora akurat by mi pasowała.

by  @czarnaaa

• 1 rok później...
Opublikowano

Pick order to po prostu kolejność wybierania ale w sensie takim, że jak np. 2 osoby kłócą się o daną linie to osoba, która pickuje pierwsza ma pierwszeństwo picknąć tą linię, tak było, jest i raczej będzie. Sam często wchodząc do lobby jestem np. 4 pickiem i chciałbym iść mida ale jak widzę, że jakiś koleś który jest 1/2 pick pisze mid to już nawet nie pisze że chce iść mida tylko piszę "<linia> pref" np. jungle pref i już..

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Pick order to po prostu kolejność wybierania ale w sensie takim, że jak np. 2 osoby kłócą się o daną linie to osoba, która pickuje pierwsza ma pierwszeństwo picknąć tą linię, tak było, jest i raczej będzie. Sam często wchodząc do lobby jestem np. 4 pickiem i chciałbym iść mida ale jak widzę, że jakiś koleś który jest 1/2 pick pisze mid to już nawet nie pisze że chce iść mida tylko piszę "<linia> pref" np. jungle pref i już..

Tylko większość osób z niższej dewizji ma to ze tak powiem w d***e i chociaz są last pickiem to się jeszcze kłóci o mida lub o inną linie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...