Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Magiczny Pick Order

BaSicPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Wiecie co gram tak sobie w tego lola i tak się zastanawiam. Jestem co prawda w brązie. Zacząłem sobie rankedzić dość niedawno i wychodze z brązu 5. Obecnie dotarłem do b1, ale powala mnie pewna rzecz. Grałem kiedyś rankedy na poziomie platyna/diament. Niefortunnie gram na innym koncie od brązu 5.

Co według was oznacza magiczny zwrot Pick Order podczas wybierania championów ?

Imho.

Pick order to wybieranie championów w takiej kolejności aby jak najlepiej skontrować przeciwną drużynę czyli .

Suport, jungle, top/adc, top/adc, mid

Grając na tym nieszczęsnym brązie trafiam chyba na graczy bez rąk i głów gdyż według nich pick order oznacza kolejność wybierania championów tak jak jestesmy w lobby czyli.

Mid, top/adc, top/adc, jungler i support.

Co według was oznacza magiczny zwrot Pick Order.

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Z tego co zauważyłem grając od brązu 3 do silver 4, ludzie ( albo i pół mózgi ) uważają, że pick order jest taki :

1. mid

2. top

3. adc/jungler

4. jungler/adc

5. support

Jednak moim zdaniem, powinno być tak, że 5 pick to mid, 4 top, 3 adc, 2 jungler i 1 support ;) Szkoda, że riot na to nie wpadnie i nie zrealizuje tego. :/

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Ja mam podobnie. Z b5 wychodziłem 9 razy bo albo trafil sie jakis brainless który fiorą szedł na supporta albo coś. Obecnie w b1 siedze ponad tydzień bo 1 pick idzie na mida i jest kontrowany asap ... W dodatku jestem ciśnięty, jak staram się ich uświadomić, że pick order (wieczny brąz - od mida do supporta) to słaba opcja na wydostanie się z mistycznego EloHell...

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Takim ludziom nie wytłumaczysz, dalej będą uważać pick order tak jak uważali. Mi się na szczęście udało wyjść z tego brązu, ale w silver 5/4 nie jest lepiej, może w 1 jest trochę lepiej :3 Powodzenia w wychodzeniu, oby Ci się udało.

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

No już troche staram się wyjść. Miałem 95 punktów spadłem do 0 i staram sie wyjść, bo mam 55 i dostaje za wina po 1-7 pkt ...

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Jestescie w błędzie na wyższym poziomie mają na to wyjeb***. Pickują to czym chcą grać a ty pickujesz linie która została takie prawo lol'a

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Jestescie w błędzie na wyższym poziomie mają na to wyjeb***. Pickują to czym chcą grać a ty pickujesz linie która została takie prawo lol'a

Moim zdaniem to głupota. Lepiej brać i się zamieniać celem skontrowania przeciwnej drużyny .

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Z tego co zauważyłem grając od brązu 3 do silver 4, ludzie ( albo i pół mózgi ) uważają, że pick order jest taki :

1. mid

2. top

3. adc/jungler

4. jungler/adc

5. support

Jednak moim zdaniem, powinno być tak, że 5 pick to mid, 4 top, 3 adc, 2 jungler i 1 support ;) Szkoda, że riot na to nie wpadnie i nie zrealizuje tego. :/

Z tym pick orderem to jak widze 2 różne rzeczy, jak byłem jeszcze na goldzie to spotkalem się z dość innym, bardziej denerwującym pick orderem, czyli że możesz błagać, prosić cokolwiek o to żeby iść na topa/gdziekolwiek, a koleś który pickuje szybciej niż ty i tak weźmie to co ty chciałeś, i napiszę pick order > call order, no rozumiem że niby pick order jest wyżej, ale skoro mainujesz powiedzmy topa, to ludzie nie powinni być aż taki denerwujący, i mogliby zwolnić linie na rzecz współgracza, ale no cóż. są ludzie i taborety :c

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Z tym pick orderem to jak widze 2 różne rzeczy, jak byłem jeszcze na goldzie to spotkalem się z dość innym, bardziej denerwującym pick orderem, czyli że możesz błagać, prosić cokolwiek o to żeby iść na topa/gdziekolwiek, a koleś który pickuje szybciej niż ty i tak weźmie to co ty chciałeś, i napiszę pick order > call order, no rozumiem że niby pick order jest wyżej, ale skoro mainujesz powiedzmy topa, to ludzie nie powinni być aż taki denerwujący, i mogliby zwolnić linie na rzecz współgracza, ale no cóż. są ludzie i taborety :c

Jeszcze jak jestes 5 pickiem i kontrujesz ich topa.

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Oni piszą pick order jak ja chce iść na mida jestem last pick a ktoś 1st pick wtedy używa tego magicznego słowa i koniec. Ale znalazłem na to kontrę pisze troll order i niech mnie pocaluja w dupe

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Myślę że mylisz tutaj dwie rzeczy, pick order oznacza tylko tyle, że ten kto wyżej ma pierwszeństwo wyboru postaci (często też linii bo na soloq mało kto coś tutaj kombinuje). A to czy zachowa przy tym rozsądek i nie da się counterpickować czy też da bo wie że jest na tyle dobry że sobie poradzi to już jego prywatna ocena. Generalnie stanowisko RIOTowców na temat pick, call ordrów etc. można przeczytać tutaj:

http://forums.na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=3449932

Opublikowano

Stwierdzenie 1pick support to chyba tylko na niższych ligach znaczy pick order. Jakoś u mnie w platynie ,jak ktośma 1pick idzie na tą linie którą mainuje i trudno go skontrować bo to jego MAIN linia. Ja gram najlepiej suppem i midem ,ale lubie sobie też pograć na topie i w jungli. Nigdy nie miałem okazji spotkać się z czymś takim 1pick support itd.

Opublikowano

Myślę że mylisz tutaj dwie rzeczy, pick order oznacza tylko tyle, że ten kto wyżej ma pierwszeństwo wyboru postaci (często też linii bo na soloq mało kto coś tutaj kombinuje). A to czy zachowa przy tym rozsądek i nie da się counterpickować czy też da bo wie że jest na tyle dobry że sobie poradzi to już jego prywatna ocena. Generalnie stanowisko RIOTowców na temat pick, call ordrów etc. można przeczytać tutaj:

http://forums.na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=3449932

Widziałem to, ale głównie chodzi mi o to, że nie ma potrzeby używania pick order'ów skoro chce się siedzieć w brązie. Osobiście wiem, jak czasami ciężko jest się wydostać, a po co to sobie jeszcze utrudniać ? Można zagrać co się chce (opcja swap) przy tym kontrując ich drużynę. Proste jak konstrukcja cepa.

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Pick Order w prawdzie oznacza to samo co napisane w pierwszym poście - bierzemy postacie, które będą dobrą kontrą na enemy pick.

Zaś w Bronzie/Silverze oznacza to kolejność pickowania: first pick mówi ..., second mówi... i tak biorą. W dupie z kontrami, a build taki jak na mobifire jest napisane - grasz na Diane a w buildzie masz Thornmaila? Nic nie szkodzi przecież ona też używa aa. :P

Opublikowano

Pick Order w prawdzie oznacza to samo co napisane w pierwszym poście - bierzemy postacie, które będą dobrą kontrą na enemy pick.

Zaś w Bronzie/Silverze oznacza to kolejność pickowania: first pick mówi ..., second mówi... i tak biorą. W dupie z kontrami, a build taki jak na mobifire jest napisane - grasz na Diane a w buildzie masz Thornmaila? Nic nie szkodzi przecież ona też używa aa. :P

CHcialbym zobaczyc jak bedac pierwszym pickiem bierzesz supporta bo tak trzeba. Ja pierdolę

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Ale te cale pick order'y są rzadko używane , z powodu tego , że ludzie na początku wejścia do wybierania postaci , zawsze wybierają linię , na którą chcą iść i team , często się dostosowywuje .

Częściej jest to używane podczas gier teamowych , gdzie pierwszy pick to jungler / support , potem ADC / MID / TOP ( w takiej kolejności )

Opublikowano

Boze kurwa ludzie. Ogarnijcie. Pick order kurwa. Kolejnosc wybierania.

Chodzi o to ze pierwszy pick jest pierwszym pickiem i bierze co chce. JA PIERDOLE. To trudno zrozumiec?

Mowi sie: pick order > call order czyli ze kolejnosc wybierania ma wieksze znaczenie od kolejnosci w ktorej napisaliscie. Kogo kurwa obchodzi, ze napisales pierwszy? Chyba brazy co ciagle maja last pick, a jakby mieli pierwszy to by braly co chcieli.

Opublikowano

Jest dobrze jak jest.

Pierwszy pick dogaduje się z resztą teamu i albo zamierza oddać swoją pozycję i samemu się dopasować albo pickuje w czym jest najlepszy, Simple

Taktyka ta sprawdziłaby się tylko w przypadku, gdy masz osobę w teamie, która deklaruje się na bycie supportem, co nie jest zawsze spotykane

No chyba, że będąc pierwszym pickiem zawsze bierzesz supporta ( jasne )

W ogóle po co na brązie kontrowanie, tam nawet gdy ktoś wziął na ciebie największą kontrę to możesz go spokojnie pojechać <lol>

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Boze kurwa ludzie. Ogarnijcie. Pick order kurwa. Kolejnosc wybierania.

Chodzi o to ze pierwszy pick jest pierwszym pickiem i bierze co chce. JA PIERDOLE. To trudno zrozumiec?

Mowi sie: pick order > call order czyli ze kolejnosc wybierania ma wieksze znaczenie od kolejnosci w ktorej napisaliscie. Kogo kurwa obchodzi, ze napisales pierwszy? Chyba brazy co ciagle maja last pick, a jakby mieli pierwszy to by braly co chcieli.

Nie zawsze chodzi o to że napisałeś pierwszy, czasem ludzie proszą o to żeby iść na danego lane, ale sojusznicy mają wyjebane ostro, bo nie chce im się grać supportami czy tam junglerami ...

Opublikowano

Jeśli nie gracie w lcs'ach to pick order jest niepotrzebny, bo po co? Kontrowanie postaci? xD

Jesteś wyżej - masz większe mmr - masz przywilej wybrać to, co chcesz.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@OMG REPORT

Jak dobrze widze, napisałeś o tym że chuj ich obchodzi że napisałeś pierwszy top czy tam cokolwiek, a ja dodałem iż czasem zdażają się sytuacje w których prosi sie o lane mocno, a i tak się go nie dostaje.

Opublikowano

Niby tak, ale kontrować też można i czasami sie to przydaje np. elise na singeda czy coś w ten deseń, a nie jak koles bierze jaxa czy zeda i singed go je :3

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Niby tak, ale kontrować też można i czasami sie to przydaje np. elise na singeda czy coś w ten deseń, a nie jak koles bierze jaxa czy zeda i singed go je :3

B.

To dobry jestes skoro polegasz na tych calych stronach z kontrami. Wygrac (czyt. Nie przegrac) jaxem na singeda to nie jest zaden problem, a zed dzieki swojemu dashowi nie ma z nim problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...