Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przegrzewanie się procesora podczas grania w BF3

Altey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lol? Taka jest postawa typowego AMDowca, który nigdy nie miał Intela i nie ma na jego temat zielonego pojęcia

Póki AMD nie zrobi czegoś lepszego w grach intel będzie lepszy i taka jest prawda. AMD ma na razie inne zastosowania przykładowo

FX,y 8 rdzeniowe może są dobre ale do np. renderowania itp ale w grach nie dają rady i taka jest prawda, po co zaprzeczać?

Ciekawe jak wam będzie na ultra i w HD chodził BF4 na tych FX :D

Wgl jeszcze biorąc pod uwagę że te FX,y do gier po prostu muszą być podkręcane wychodzi drożej niż intel (zasilacz/płyta/chłodzenie musi być o wiele lepsze niz takie przy intelu)

racja Intele są o wiele lepsze w grach nie dajcie się zapatrzec na liczby FX i buldozerow bo tak naprawde ti intele lepiej sprawują sie w grach i tak będzie

Opublikowano

Panowie, odbiegamy od tematu. Ja też posiadam ten problem. Posiadam i3 3220 i bf3 chodzi bez problemu na ultra lecz po pewnym czasie 10- 20 minut zaczyna klatkować. Nie mam go zakurzony. Od razu tak było kiedy go kupiłem. Więc nie róbcie wojny AMD - Intel bo to nie jest od tego temat. Mod powinien wszystkim postawić warny. Odpowiedzcie co trzeba zrobić na zagrzewanie jeśli ma nowy procesor.

Opublikowano

Jakie chłodzenie ? Jaka obudowa? Ile lat temu czyściłeś procesor i wentylator?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...