Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Grieft serwera - Brak dowodów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, teraz buduję sobie 5 edycje serwera. Niestety ktoś nie chce doprowadzić do startu serwera. Najgorsze jest to, że tego gościa nie można wykryć, nie ma go w logach, nie ma nic o tym, że się logował. A grieft jest, nie jest to nikt z ekipy bo bym to wiedział, bo mam CoreProtect, który pokazuje logi bloków. Macie może pomysł jakim cudem ktoś mógł tego dokonać? Nikt z ekipy nie miał opa, wszyscy mieli Moda który poza WG i WE nie oferował nic więcej.

Opublikowano

Może ci się wkradł na konto ? Zmień hasło

Po 2 zainstaluj no cheat plus. Jest tam funkcja anty force opowa.

Opublikowano

Może ci się wkradł na konto ? Zmień hasło

Po 2 zainstaluj no cheat plus. Jest tam funkcja anty force opowa.

1. Hasło było zbyt trudne do odgadnięcia

2.NoCheatPlus jest od początku + dodatkowo mam Oppassword który wymaga wpisania hasła przy daniu sobie opa.

Opublikowano

Miałeś rozkręcony serwer? no i osoba czyli "DDoS" zazdrościł ci serwera i po serwerze masz, są takie programy na którym można się wbić na serwer.

Opublikowano

Miałeś rozkręcony serwer? no i osoba czyli "DDoS" zazdrościł ci serwera i po serwerze masz, są takie programy na którym można się wbić na serwer.

Serw miał startować 27 Września dopiero, postawiony był na serwer z WL. IP pojawiło się tylko raz na moim fanpage, ale jako że było WL, to uznałem że nikt z poza nie wbije. Tymbardziej, że ten fanpage ma tylko 40 lajków...

Hmm może ktoś ma ustawione w permissions '*'

Ale to jest dziwne

Nie
Opublikowano

1. Hasło było zbyt trudne do odgadnięcia

2.NoCheatPlus jest od początku + dodatkowo mam Oppassword który wymaga wpisania hasła przy daniu sobie opa.

Z tego co słyszałem, force op omija takie zabezpieczenia. Najlepszy na to sbosób to zrobienie tzw "whitelisty opów".

Opublikowano

Z tego co słyszałem, force op omija takie zabezpieczenia. Najlepszy na to sbosób to zrobienie tzw "whitelisty opów".

Whitelista Opów? A gdzie takie coś znajdę?
Opublikowano

Jest taki plugin jak pamiętam deforceop czy coś takiego, tylko, że jest na 1.5.2 .

Mam jeszcze 1 pomysł. Zmień atrybuty pliku ops.txt, żeby można było tylko odczytywać.

Opublikowano

Matko kto to teraz pisze na tym forum. Jak nie umiecie pomagać i piszecie jakieś bzdury, że to DDos itp. Pozdro

Co do tematu: Jak pisałeś, Moderatorzy mają permissions do WE, więc tego w CoreProtect nie zobaczysz, bo setują więc, oni nie rozwalają tych bloków. Przejrzysz dokładnie logi serwera, w serverlog i Jeżeli nie masz to zainstaluj AuthMe, bo ktoś może wchodzić na twój nick, a jeżeli masz AuthMe, to zmień hasło razem z ekipą.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Zmień też sobie hasła do serwera ftp, w ogóle po zmieniaj hasła, przeskanuj kompa malwarebytes anti-malware oraz OTL i później wrzuć raport z OTL

Opublikowano

Matko kto to teraz pisze na tym forum. Jak nie umiecie pomagać i piszecie jakieś bzdury, że to DDos itp. PozdroCo do tematu: Jak pisałeś, Moderatorzy mają permissions do WE, więc tego w CoreProtect nie zobaczysz, bo setują więc, oni nie rozwalają tych bloków. Przejrzysz dokładnie logi serwera, w serverlog i Jeżeli nie masz to zainstaluj AuthMe, bo ktoś może wchodzić na twój nick, a jeżeli masz AuthMe, to zmień hasło razem z ekipą.

Gdybyś popatrzył na posty to byś zobaczyl, że na coś takiego wpadłem.

Znawca
Opublikowano

Pewnie jakiś dzieciak który użył ForceOp'a.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Gdybyś popatrzył na posty to byś zobaczyl, że na coś takiego wpadłem.

Czytałem wszystkie, napisałeś, żeby on zmienił, hasło, a nie wspomniałeś, o jego ekipie to po 1 a po 2 napisałem mu także parę innych wskazówek .

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

@up chyba chodzi o niszczenie mapki. Mógł też moderator zaznaczyć mapkę i set 0 ...

Widzisz ? Napisłem. Ale zgadzam się, że twoje propozycje mogą pomóc.

Opublikowano

1.ForceOp NIE ISTNIEJE

@Topic

Prawdopodobnie to DDOS'y

To było niszczenie mapki, więc to nie ddos.

A co do force opa to ja myśle, że może istnieć. Bukkit jest dziurawy,że nie wierze, że nikt nie wpadł na coś takiego.

Opublikowano

Pff każde hasło można zhakowć :) Zmień hasło za inastluj pluginy NoCheatPlus, a jak to nie pomoże to pisz na priv a napiszę Ci co i jak :) ! Pzdr

Opublikowano

Pff każde hasło można zhakowć :) Zmień hasło za inastluj pluginy NoCheatPlus, a jak to nie pomoże to pisz na priv a napiszę Ci co i jak :) ! Pzdr

Ludzie nauczcie się czytać posty. Napisał, że ma no cheat plus, a pomysł zmiany chaseł już był.

Opublikowano

Nie wiem co o tym sądzić ale mam taką jedną osobę na skype (dawno z nią nie rozmawiałem) i ostatnio on do mnie napisał Sprzedam force OP 24,60 sms zł ! Polecam, Zapraszam !

Do tego kiedyś on mi jeszcze wysyłał filmy na YT jak właśnie używa ForceOP do rozwalania serwerów (nie wiem czy jeszcze to robi).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...