Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim wyccaruje każdą grę?

TRV14E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, gram już od długiego czasu w brązie, mam już zagrane 300 rankedów i z bronzu 4 doszedłem do bronzu 2, mam już powoli dosyć tego gów..., w każdym razie, wracając do tematu. Wymienię listę postaci i powiedzcie mi którą z nich jestem w stanie wyccarować grę:

-Twisted Fate(((Nie grałem nim za dużo ale wiem że jest bardzo silny, poczytałbym poradniki itd i może bym coś ugrał, da się nim carrować?)))

-Lee Sin(((Dużo nim grałem, zawsze szedłem tanky i problem był taki że nawet jak złapałem kille to potem byłem unless)))

-Ezreal, Draven, Cait(((Moje adc, średnio sobię radzę na tej lini)))

-Riven, Trynda(((Moi solotoperzy, no i lee sin jeszcze, zazwyczaj w miarę wynik ale nic specjalnego)))

-Master Yi, Zac(((Moi junglerzy, Masterem zagrałem 1 grę i wygrałem(rankeda), Zac'em dobrze się czuje, op ult, jednak ganki są średnie w early)))

-Thresh(((To support więc nim nie wyccaruje chyba :?)))

Dzięki za odp.

Opublikowano

Hmmm Ja bym wybrał lee sina trynde i riven :P to napewno noi mastera yi. z adc wybrałbym ezreala lub caitlyn ;) do supportów polecał bym dokupić tarica bo to bardzo dobry support :) a na mida wybrał bym raczej jakiegoś fizza katarine badz akali :) wiem zaraz beda spamy ooo silver V i mowi jak grac ja jestem diax to ja mu powiem itp ale to co z tego ze jestem silver ? umiem dobrze grac.

bulwaaxd_eune_22_4_logo.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz sam wyccerowac grę tooo polecam coś z dmg i wytrzymałego... Co Ci z adc, skoro focus leci na niego? Nie utrzymasz się, jeżeli TEAM nie pomoże Ci. Chyba, że tak ogarniasz, że zabijesz każdego zanim do Ciebie 'doleci', to gratuluję ;d Bardziej bym brała topa lub jungle, typu Jax, Hecarim, Riven, itd. Supportem ciężko, bo skupiasz się na wspomaganiu drużyny, do tego wardy, o nich trzeba pamiętać. Chyba, że idziesz pod AP. Najlepiej graj duo, zawsze to jakieś wsparcie będziesz mieć i może Ci pomóc :) Z tych co wymieniłeś too Riven, Master Yi, Trynda, Twisted Fate.

Opublikowano

"-Thresh(((To support więc nim nie wyccaruje chyba :?)))"

No jak będziesz tak myślał to się nie dziwie że nie możesz wycarrować.

Najlepiej wycarrujesz jakimś melee carry (trynda,master, fiora itd.), albo hyper carry trist, vay, kog. Ta trójka hyper carry po prostu niszczy w late, jak się dobrze naffedujesz tymi adc to łatwo carrować. Acha no i jak grasz adc to musisz pamiętać o pozycjonowaniu w tf.

Opublikowano

Ezreal, Fizz, TF (jak ogarniesz mechanikę kart i insta q to łatwo pójdzie, do tego wyjebane ganki [+ Shen, można gankować dwie linie jednocześnie]), Vayne (bijesz nearest enemy i czekasz na quadre/pente).

Opublikowano

Kolejny analfabeta

Albo Brąz albo Bronze. Nie bronz ani nie bronzie

Kolejna sprawa to nie unless bo to słowo znaczy coś zupełnie innego, USELESS

Do carrowania polecam Twisted Fate. Mocny na linii, przywraca manę, stun, slow, łatwa farma, ult daje wiele możliwości

Opublikowano

@up

Nie Useless tylko Unseless to chciał chyba napisać

Trynda top,master jungle. O Tryndzie poczytaj poradniki itp. jest łatwą postacią. Dobre ulti z Stattikiem niszczysz team fight. Dobry build,dobra gra i wyccarujesz to.

Master jungle to już bardziej trzeba ogarniąć go ten plus że pomożesz innym troche na liniach by im tak szybko nie spushowali

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Soraka, bo leczy.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

nie ma postaci która wyacrruje każdą grę czasem przeciwnicy mają 10 killi a ty tylko 1 i możesz wygrać, nie postać a połączenie postaci się przydaje, jakie teamfighty itp. Blitz jest dobry, sam się przekonasz że 1 grab może zmienić całą grę

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Nie ma postaci którą wycarrujesz każdą gre NA SWOIM POZIOMIE.

Bo Ty możesz zrobić 6/0 na linii ale na bocie będzie 10/0 dla przeciwnego adc i nie będzie tak łatwo

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Po pierwsze raczej nie wycarrujesz "każdej". Co do samego pytania, to da się dość ładnie carrować katą na małe cc w enemy teamie, akali / nida w brązie działają fajnie, dodatkowo Caitlyn mid naprawde fajnie niszczy w brązie (nie umieją Cię harassować, a ty ich rozpieprzasz AA nie dając nawet zbierać expa, brąz nie ogarnie)

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Przede wszystkim gry carruje się skillem, no ale nie o to pytałeś. Jeżeli zaś chodzi o postaci z najlepszą mechaniką na ten poziom to moim zdaniem na pierwszym miejscu jest Eveline. Brązowi gracze jeżeli w ogóle wardują to zielonymi, bardzo rzadko zdarza się ktoś na tyle ogarnięty żeby postawić różowego warda. Taktyka bardzo prosta do jungli schodzimy tylko po buffy (no chyba że wszystkie linie są tak pushnięte, że jedyny sposób na gank to towerdive). Generalnie obrażenia z q i e na początek są wystarczające żeby mordować, właściwie wszystko. Potem wystarczy Elder Lizard i Liandry i resztę możesz się zbudować nawet w full tanka, jeżeli ładnie ogarniałeś linie, zamiast siedzieć we własnej jungli to będą się bali podejść.

To co odradzam to postacie bazujące na skillu, zapomnij o TF etc. Tego typu postacie potrzebują świetnej kontroli mapy i dobrej mechaniki, czego będąc na poziomie bronzu nie masz.

Opublikowano

Masterek to lekkie gówno. Nie wyjdzie mu gank i już jest behind. Jungler też powinien ( nie musi ale powinien ) być tankowaty, gdyż to on zazwyczaj inicjuje teamfighty wraz z bruiserem z topa.

Tak do topicu.

Kim wycarrujesz ? Wszystkim. Pytanie raczej czym wycarrujesz. Odpowiedź jest prosta. MÓZGIEM.

Opublikowano

Niektórzy tu mają rację. Niezależnie jakim champem grasz jak masz skilla to wycarujesz, a jak nie posiadasz żadnych umiejętności to "Elo Hell" wita.

Według mnie najłatwiej wycarować zabójcom na midzie, roaming na bota i topa.

1377785094-U989527.png

Opublikowano

Brand > reszta świata, wymasteruj sobię tą postać i wygrywasz praktycznie wszystko, zbanuj to z czym wiesz że nie lubisz/umiesz grać ( jeżeli jesteś 1st pickiem, lub chociaż poproś o bana) I w 10 minucie combo za 1.2k, przeciwny mider schodzi na combo, gg. A tak osobiście to polecam tryndamere, dobry jest na postacie typu Fizz, zdivują ciebie, ultujesz i stoisz nieśmiertelny przez kilka sekund.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

@UP

Żeby Brand nie był useless w TF to musi dobrze ulti puścić bo tak chuja zrobi ;] Jeżeli 3x odbije się np. od tanka ... No co prawda zada ten dmg jakiś ale lepiej w bardziej squishy postacie :D

@TOPIC

Na adc to Vayne, mid to Zed, Kassa, TF, Anivia ... Na topie Nasus, Lee i inne bruisery a w jungli only tank .. Lub też postacie typu Eve

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Spróbuj grać solo toperami lub midlerami , ja polecę Ci Talona : doskok , slow , DMG , łątwa farma , niewidzialność , escape .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...