Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] [Wojna Wysp] [Elementy RPG] [Ogarniety server] [20 slot] [LifeMc] 1.6.2

PsychicznyGosc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Nick: Wamakaz

2.Wiek: 16

3.Ortografia: 10/10.

4.Dlaczego ty: Ponieważ jestem ogarnięty, miły i Pomocny. Znam się na serwerach typu ,,KM ( Kwadratowa Maskra )''.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak znawca .... Poniewasz okłamujesz ludzi .

Wszystkich, którzy wystawiają prezentację serwera mc " RPG " proszę najpierw o przeczytanie tego http://pl.wikipedia.org/wiki/RPG ponieważ większość w was nawet dokładnie nie wie co to jest ! ...Okłamywać ludzi łatwo , wasze tematy powinny być zamykane .

Opublikowano

1.Nick: Skc_Hunter

2.Wiek: 15

3.Ortografia: Bardzo Dobra :)

4.Dlaczego ty: Jestem miłym, spokojnym graczem, który chce się zrelaksować na serwerze tego typu, jak i poznać nowych, ciekawych ludzi.

Opublikowano

1.Nick:Johnny

2.Wiek:19

3.Ortografia: Zawsze zastanawiało mnie dlaczego w podaniach do WL admin pyta o ortografię. Kiedy zaczynałem grać na serwerach multiplayer to pierwszego razu pomyślałem, że może ten punkt jest konieczny, bo przecież grają tutaj osoby, które swoją przygodę z ortografią, będąc teraz w szkole podstawowej, dopiero zaczęły. W dalszym ciągu nie jest to dla mnie powód żeby pytać. Co więcej, nie widzę sensu w odpowiedziach takich jak "dobrze" albo "8/10". Za to moje pytanie brzmi: Co z interpunkcją???

Jedynym logicznym powodem, który znalazłem, odpowiadającym na pytanie dlaczego admin może o to pytać i dlaczego jest to 3 pytanie do WL jest zaangażowanie administracji serwera w kulturę panującą wśród graczy. Co mi jednak po ortografii, kiedy każdy szanujący się serwer KM ma kanał na TS3 i wypowiadając się głosowo ciężko o błędy ortograficzne. Liczę na to, że zaraz po starcie albo chwile przed taki kanał powstanie. Jestem nawet prawie pewny, że powstanie po przeczytaniu ogłoszenia, które jest starannie wykonane. Poza tym chyba nikt nie napisze w tym punkcie: "moja ortografia jest beznadziejna, nie wpisujcie mnie na White List , bo będę robił błędy". Trochę mi to wygląda na taką modę White List. Każdy admin kopiuje szablon z innych serwerów. WL wygląda tak jak wszędzie. Zastanówmy się jednak, czy odpowiednio?

Drogi adminie serwera/osobo odpowiedzialna za przyjmowanie graczy na white list : Moim skromnym zdaniem powinniście pytać o kulturę osobistą a nie o ortografię. Grałem na nie jednym serwerze. Gram żeby się zrelaksować i odpocząć. W związku z tym nie mam ochoty wysłuchiwać chamskich odzywek obwitych w powtarzające się wkoło trzy przekleństwa. Nawołuję więc do zainteresowania się kulturą osobistą bardziej niż ortografią.

Mam nadzieję, adminie serwera, że będziesz brał pod uwagę to co napisałem wyżej w ocenie mojej ortografii, z którą przygodę opiszę jak najlepiej mogę poniżej:

Opisuje tą przygodę pomimo tego, że nie mam ochoty i co ważniejsze, niestety uważam, że jest to bez sensu.

Mój pierwszy kontakt z ortografią miałem w przedszkolu w wieku 4 lat. Wcześniej bawiliśmy się klockami. Wtedy jeszcze chyba lego nie było. Z tego co pamiętam były takie sześcienne drewniane duże klocki. Było super, nie musieliśmy się martwić o styl wypowiedzi i o ortografię. Z klocków budowaliśmy przepiękne budowle. Teraz przypomina mi to trochę minecraft. Te klocki były podobnej tekstury i co najśmieszniejsze budowle niektórych graczy dzisiaj przypominają mi te, które budowaliśmy mając po 3 lata. Niestety szybko skończył się ten rozdział w moim życiu, kiedy to wyszły takie klocuszki z literkami. Trzeba było się wtedy zastanowić i ustawić literki w odpowiednim wymiarze. Mam nadzieję, że tutaj mnie zrozumiecie: tak ustawić, żeby nie były np. do góry nogami. Ułożenie swojego imienia nie było takie proste. Nie wiem czy mogę nazwać to kontaktem z ortografią, jednak to zrobię, bo przecież w wielu imionach można zrobić straszne błędy.

W klasie 0 podstawówki, nauczyciele wymagali już więcej. Pojawił się pełen alfabet i czytanki, których tak bardzo nie lubiłem czytać. Żebym jakiś tekst przeczytał musi mnie on na prawdę zainteresować albo muszę go potrzebować. Do dziś nie lubię czytać tak samo jak nie lubię tej całej ortografii i wszystkich zasad języka Polskiego, które wymyślił ktoś mocno nie rozgarnięty. Bo co to za sztuka wymyślić język, z którym cały świat ma problem, żeby się nauczyć? Nie będę rozpisywał się dalej jak ortografia towarzyszyła mojej nauce. Napiszę tylko, że były problemy, z którymi jakoś nie walczyłem za ostro. Dlatego robię do dziś błędy ale nie jest mi jakoś z tego powodu przykro. Nawet uważam, że język powinien podlegać transformacji na przestrzeni wieków, więc kiedy to większość społeczeństwa mówi "poszłem" powinno tak zostać. Jeśli nie zostać to chociaż się tego nie czepiajcie. Jeśli Drogi Adminie wątpisz w moje zdolności ortografii, mogę przesłać Ci skan wyników matury podstawowej z języka polskiego. Matura nie jest odzwierciedleniem umiejętności ortograficznych ale da Ci to może jakiś pogląd z kim masz do czynienia. Dzisiaj studiuję na uczelni technicznej i nikt tu o ortografii nawet nie wspomni, sami profesorowie robią błędy a cała sala milczy, bo nikt nie wie co jak się pisze. Jesteśmy tam żeby uczyć się prawdziwiej wiedzy o mechanice konstrukcji a nie o języku, który wraz z upływem czasu ulegnie transformacji.

4.Dlaczego ty:Nazywam się Johnny i chcę zagrać na Waszym serwerze dobrze się bawiąc! Zapowiada się obiecująco, nie mogę się doczekać!

Opublikowano

Znawca się odnalazł, jak masz coś hejtować to zostaw to za swoimi plecami. Staramy się jak możemy i tak znajdzie się "znawca".

Up^

Przepraszam że się tak mało wypowiedziałem, wyszedłem na dwór i przemyślałem to Johnny. Masz racje przyznam ci to. Szanuje takich ludzi jak ty. Żeby każdy taki był nie miałbym żadnego problemu. Ale spójrz sam, ludzie oceniają server nie grając na nim, co jest już naprawdę głupią rzeczą. Jeżeli czegoś brakuje to się pisze powiedzmy... a jeżeli sie podoba to sie pisze że sie podoba (oczywiście zapowiedź). Pisać odrazu w zapowiedzi co w niej brakuje. Może to co napisałem teraz jest głupotą i wielkim błędem ale wyraźiłem swoje zdanie. Z tą ortografią to jest tak, że duży odsetek ludzi grających w te grę czasami zapomina po co ma ALT czy Shift na klawiaturze...

Opublikowano

Up^

Przepraszam że się tak mało wypowiedziałem, wyszedłem na dwór i przemyślałem to Johnny. Masz racje przyznam ci to. Szanuje takich ludzi jak ty. Żeby każdy taki był nie miałbym żadnego problemu. Ale spójrz sam, ludzie oceniają server nie grając na nim, co jest już naprawdę głupią rzeczą. Jeżeli czegoś brakuje to się pisze powiedzmy... a jeżeli sie podoba to sie pisze że sie podoba (oczywiście zapowiedź). Pisać odrazu w zapowiedzi co w niej brakuje. Może to co napisałem teraz jest głupotą i wielkim błędem ale wyraźiłem swoje zdanie. Z tą ortografią to jest tak, że duży odsetek ludzi grających w te grę czasami zapomina po co ma ALT czy Shift na klawiaturze...

Cześć,

(post edytowany po pojawieniu się odpowiedzi poniżej)

Może mój post zabrzmiał trochę jak parodia ale nie miałem co robić to sobie trochę o ortografii napisałem. Widząc po raz setny podpunkt ortografia nie chciałem skłamać , że 10/10.

Potraktujcie to co piszę z dystansem i do roboty przy serwerze !

Nie mogę się doczekać startu.

Do zobaczenia w grze, Johnny

Opublikowano

Johny Znawca to było do tego 4x up. Pomyliłeś się. Nie miałem zamiaru cie tym obrazić. Obrażał mnie za elementy serveru. Wogóle nie kierowałem tego do Ciebie. Po twoim poście naprawdę sądze że jeszcze w internecie są osoby z mądrą głową. Ale źle zrozumiałeś to co napisałem. Nie usuwaj postów, niech niektórzy sobie poczytają.

Opublikowano

1.Nick:Gierkomaniak2762

2.Wiek:15

3.Ortografia:Dobra ;D

4.Dlaczego ty:Ponieważ ja ^^ a tak na serio ponieważ mam ochote pograć na takim serwie :P

Opublikowano

Informuję, że do jutra, do godziny 22 zostanie ogłoszona lista graczy przyjętych na serwer. Przepraszam za zwłokę, ale naprawdę chcemy, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik :)

Opublikowano

1.Nick: babiniu

2.Wiek: 13,5

3.Ortografia:zdarzają się rzadkie błędy.

4.Dlaczego ty:ponieważ jestem jednym z lepszych graczy na pvp oraz ogarniam w jakimś stopniu sky-block

Jeśli możecie zarejerstrujcie sie i dobijcie 1000 pkt

Opublikowano

Lista graczy zaakceptowany na server:

Blue_Team:

-[L] MacBeth

- Psychopata

- Likanin555

- ReduxPL

- BoskiPL

- Wamakaz

- Johnny

- Gierkomaniak

- Press0

- Skc_Hunter

Red_Team:

-[L] Denner

- Ziomax

- Yuppe

- Pastelek

- xavierxminecraft

- MoniS

- Zibster

- Patrykx77

- Nick30

- Blame_TC

Wszystkie podania są brane z FanPage oraz MpcForum. Widzimy się w Piątek o 18:00 :)

Opublikowano

Pytango czy będzie ts3 ??

Ponawiam pytanie :3 bo nie mam ochoty pisać na wojnach czy gadać przez skype. Wole skype zostawić do spraw prywatnych a nie do gier :/

Opublikowano

Wojna rozpoczyna się tydzień po starcie serwera. Zalecam zapoznać się z komendą /rules na serwerze, zaraz po jego starcie.

Opublikowano

1.Nick: TheKozaksPL

2.Wiek: 13

3.Ortografia: 99%(każdy czasem robi błędy ;))

4.Dlaczego ty: Podoba mi się pomysł na serwer (że wyspy itd.) Grałem już na serwerach KM, umiem grać w teamie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...