Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]M2BOB i nagle masa banów?!

piterek9864

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od około 5miesięcy boce na m2bob jak nie dłużej zarabiam dzięki temu i tu pytanie skąd nagle tyle banów? Otóż tak miałem z 40 postaci na rybkach ale to tam sie nie dziwie że banowali po 2-3 konta dziennie po logach ale teraz najgorsze...

Przez conajmniej 2 miesiące bociłem postacią w m1/m2 na metkach i m3 fmski i nagle patrze zbanoane jednocześnie oczywiście różne maile no ale ok mowie 3 konta po 2 miesiącach spoko miały po ok 50tys min przegrane każde...zrobilem nowe eq i po 1 dniu ruszyłem znów 3 postacie następnego dnia m2 zbanowane a po kolejnym dniu m3 i m1 zbanowane po kilkuset minutach mówie ku..rcze co jest zrobiłem znów 3 postacie i ogień i po 3 dniach zbanowane wszystkie opcje anty-ban zawsze były włączone i wgl.... bo przez 2 miesiące nic oprócz banów za fb...i stąd moje pytanie jest jakieś nowe zabezpieczenie w metku? że nagle tyle banów mi się sypie?...bo innej możliwości nie ma kolega ma podobnie w tydz 15 kont zbanowanych wcześniej dużo czasu nic... wie ktoś coś na ten temat?

Opublikowano

Witam od około 5miesięcy boce na m2bob jak nie dłużej zarabiam dzięki temu i tu pytanie skąd nagle tyle banów? Otóż tak miałem z 40 postaci na rybkach ale to tam sie nie dziwie że banowali po 2-3 konta dziennie po logach ale teraz najgorsze...

Przez conajmniej 2 miesiące bociłem postacią w m1/m2 na metkach i m3 fmski i nagle patrze zbanoane jednocześnie oczywiście różne maile no ale ok mowie 3 konta po 2 miesiącach spoko miały po ok 50tys min przegrane każde...zrobilem nowe eq i po 1 dniu ruszyłem znów 3 postacie następnego dnia m2 zbanowane a po kolejnym dniu m3 i m1 zbanowane po kilkuset minutach mówie ku..rcze co jest zrobiłem znów 3 postacie i ogień i po 3 dniach zbanowane wszystkie opcje anty-ban zawsze były włączone i wgl.... bo przez 2 miesiące nic oprócz banów za fb...i stąd moje pytanie jest jakieś nowe zabezpieczenie w metku? że nagle tyle banów mi się sypie?...bo innej możliwości nie ma kolega ma podobnie w tydz 15 kont zbanowanych wcześniej dużo czasu nic... wie ktoś coś na ten temat?

GM'owie sprawdzili twoje logi.

Widocznie miales mega aktywnosc i dzieki temu Cie namiezyli.

Sprawdzili twoje IP i teraz jestes 1wszy do odstrzalu a wiec 1wszego na dzien dobry Ciebie sprawdzaja.

A skoro miales rozne konta na roznych mailach to aby sie nie pierdzielic to Admini dali Ci bana po IPkaczu :D

Nastepnym razem uwazaj ile bocisz, ale raczej i to nie pomoze.

Wedlug mnie musialbys poczekac jakis czas aby GM'owie zobaczyli ze Twoje ip jest nie "dziala" :D

Ale to i tak nic nie da. ^^,

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

Bana na ip nie mają prawa dawać gdyż przykładowo cały blok może miec jedno ip wiem to dowiadywałem się u żródła więc to na pewno nie to zresztą ip mam zmienne i jeszcze używam ip z innych krajów więc dosyć to dziwne aby było tak jak mówisz ...

Opublikowano

nie dają banów na IP.

nie szukają w logach (a jak już znajdą to i tak muszą sami cię zobaczyć)

niektórzy GM mają specjalne postacie których anty GM nie wykrywa i na nich banują wszystkie boty.

Kiedyś jak łowiłam sobie rybki na fb (dobrze że byłam przy kompie) podbija do mnie GM zmieniony w 9 ogonów i póki nie napisał mi na szept to mi nie wyskoczył komunikat że on jest obok :/ a zawsze ten sposób działał i byłam gotowa na przyjście GM a tu nagle ban bo mu nie odpisałam...

who cares?

Opublikowano

Też podobna sytuacja, dziś kilka minut temu poszły wszystkie konta odpalone na m2bob.

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

szczęście szczęściem ale 2 miesiące i tylko kilka banów za fb co normalne a nagle tydz i kilkanaście kont pobanowanych?:) moze tak jak mówisz A PF. że jakoś się GM ukrywają :P lub faktycznie coś wprowadzili zobaczymy aktualizacja była m2bob i od wczoraj narazie 3 konta latają zobaczymy jutro:)

Opublikowano

szczęście szczęściem ale 2 miesiące i tylko kilka banów za fb co normalne a nagle tydz i kilkanaście kont pobanowanych? :) moze tak jak mówisz A PF. że jakoś się GM ukrywają :P lub faktycznie coś wprowadzili zobaczymy aktualizacja była m2bob i od wczoraj narazie 3 konta latają zobaczymy jutro:)

Ja dostałem dziś rano więc aktualizacja M2boba nic tu nie dała, poza tym sprawdzałem na forum oficjalnym i podobne rzeczy się działy w innych wersjach MT2, ale jak zwykle administracja zlewa na czynniki niewynikające z działania bota. Wczoraj wieczorem koło 23 w logach miałem niezłą zadymę z hackshield, non stop DC itp., możliwe że przez to wpadłem na algorytm wyłapujący boty? Kto wie, tak czy inaczej zrobiłem już nowe konta, mało prawdopodobne by były ze sobą powiązane.

Przed banem w logach zero aktywności GM, poranna godzina więc nic dziwnego. Nie wiem czy się mylę czy też nie, ale czy przypadkiem maile z supportu rozsyłane są jedynie w przypadku nadania bana przez automat? O ile dobrze pamiętam wykrycie kilka tygodni temu na kamerze (przez GM) nie skutkowało wysłaniem maila o zablokowaniu konta?

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

Wlasnie ja tez zostalem zdisiaj zbanowany ale ja uzywam kamermoda. Miesiac moje boty lataly tzn gorniki po sohan i nic. Dzisiaj raptem 4 bany zalapalem na te 4 konta. Zrobilem nowe konto juz wyexpilem 30 lvl jeszcze dobrze kilofa nie ubralem i znowu ban. Chyba jakis system maja lub cos bo to jest niemozliwoscia :P

Opublikowano

Nowe konta znów dostały bana wtf! Na pulpicie zawisło kilka errorów z hackshield'a wiec chyba w tym tkwi problem, kilka dni wcześniej nic podobnego nie miało miejsca.

Opublikowano

Zrobiłem reinstall gry/bota i sprawdzę czy schemat z hackshield powtórzy się ponownie, jeśli tak będzie to trzeba poważnie podejść do tematu bo zakładanie nowych kont co 12h mija się z celem.

Opublikowano

Musieli coś wprowadzić,bo zapewne tak jak wy,ja przeinstalowywałem metina (PL),wszelkie próby blokowania HS'a nic nie dają. Ja uważam,że te bany zaczęły się od "Gameforge Life" ,najwidoczniej musieli coś wprowdzić,bo fb max 1 dzień mi wytrzymywał i tyle :( . A kiedy nie dostaniesz żadnej wiadomości na forum,oznacza to że dostałeś Bana za logi (od bota) i właśnie ja na te ok 30 kont,dostawszy bana nie otwrzymałem żadnej wiadomości na emaila.(Mój bot to Kamer,ale widzę,że schemat banów niczym się od M2BOB nie różni)

00899915336540443043.png

Opublikowano

Ostatnie bany identyczne jak poprzednie z tym że dostałem powiadomienie na e-mail więc już nie jestem pewien jak to leci, a w dodatku bany poszły o 2 w nocy, zero aktywności GM na serwerze, raczej poszły z automatu tak jak i maile.

Opublikowano

Ostatnio dostałem o 2:XX, podobna godzina, ale nie można z tego schematu ułożyć bo przedostatnia fala złapała mnie o 11 przed południem, a pierwsza z kolei o godzinie 21. Możliwe że GM zaczął uważniej wyłapywać boty, kilka tygodni temu logowali się podobnie często, ale zawsze było DC i po sprawie.

Opublikowano

Cytat z forum m2bob więc może być lipa na przyszłość...

Also in ro was banned many accounts but is not m2bob problem , Gameforge hired many staff members last months and they are doing a "good" joob for they , not for us ....

Advices after you get a ban :

1.Reinstall metin
2.Don't play metin 1-2 days normal and with bot
3.If you have router , restart it or reset it "

Opublikowano

Sądzę że wina stała po stronie błędów HackShield, obecnie gram 2 dni i zero błędów, tym samym zero banów.

Opublikowano

mówisz? ja nie grałem 1 dzień i troche pobawiłem się ip i dziś zrobie nowe konta zobaczymy ale jak mówisz że jest ok to może faktycznie jak by co to pisz..a ja zakładam konta i sprawdzam:)

Opublikowano

mówisz? ja nie grałem 1 dzień i troche pobawiłem się ip i dziś zrobie nowe konta zobaczymy ale jak mówisz że jest ok to może faktycznie jak by co to pisz..a ja zakładam konta i sprawdzam:)

Nie wiem co ma do tego IP, osobiście IP zmienia mi się co 24h (TP), konta zakładam przez Web proxy (hidemeass) bo w przeciwnym razie są banowane za spam acc (reklama Google AdWords = PD).

Opublikowano

u mnie znów to samo ok 18 godz i ban ba farmbcie;)

Ja testuje rozwiązanie z 4 acc od soboty? Na razie bez bana, ale gram teraz nie więcej niż 12-14h, po tygodniu dołożę kolejne 2 postacie (chodź ich liczba nie musi być czynnikiem determinującym), następnie od nowego tygodnia odpalę 3x konta na 24/7. Zobaczę czy będzie ban, jeśli tak to czy pojawi się alert hackshield'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...