Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauczyciele - dobre i złe strony

ayna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie lubię nauczycieli którzy mają się za bogów, poszedłem teraz do klasy z profilem wojskowym(liceum), mam w klasie gościa, który nie zdał, nasz nauczyciel od EDB,WF i podstaw wojskowości jedzie go jak psa i marną suke a to dopiero pierwszy dzień szkoły, koleś jest w porządku jeśli się z nim nie zadrze, nie znam przeszłości tego ziomka ale nauczyciel nie powinien aż tak szmacić ucznia, widziałem dużo chamskich rzeczy ale to już jest przegięcie.

Ogólnie lubie nauczycieli z poczuciem humoru, którzy potrafią nauczyć, miałem w gimnazjum taką Panią od polskiego, kilka osób pod jej opieką było laureatami ogólnopolskich konkursów, od tego roku nie pracuje już w szkole, pomimo że z roku na rok potrafiła z uczniami wypracować coraz większe osiągnięcia, znajomości zawsze górą, a pani M. była najlepszą nauczycielką jaką spotkałem ;c

Opublikowano

Hmm... złe strony (nie wszystkich) to :

• niektórzy nie potrafią ogarnąć klasy
  • za bardzo pobłażliwi
  • sztywni
  • nie potrafią opowiadać o swoim przedmiocie

Ale jest sporo dobrych nauczycieli w mojej szkole posiadają głównie te cechy :

• ogarniają najgorszą klasę w szkole pod względem zachowania (moją)
  • ciekawie opowiadają o swoim przedmiocie
  • można z nimi pogadać o wielu rzeczach
  • często można z nimi pożartować
  • są pomocni
  • pozwalają uczniom myśleć we własny sposób, oczywiście tak żeby nie byli w błędzie
  • są to osoby życiowe
  • nie opowiadają tylko tego co jest napisane w podręczniku, tylko mówią to co wiedzą o danej sytuacji/wydarzeniu itp.

Ogólnie to najbardziej lubię nauczyciela od religii, informatyki, wf'u i nauczycielki od historii/WOS'u, matematyki, angielskiego

Opublikowano

Każdy zmieniłby nauczyciela, jednakże pewnie trafiłby mu się gorszy, albo i nie. Jeżeli był by "lepszy" od tamtego, bo pewnie chodzi tu o poziom na jakim jest wyluzowany, uczeń nie nauczyłby się, bo po co?

Także surowy nauczyciel, choć i to zależy od poziomu nauki w szkole oraz kilku innych czynników jest dobrym nauczycielem, bo przynajmniej COŚ się nauczysz ;)

Opublikowano

Do nauczycieli trzeba mieć odpowiednie podejście, jeśli będziesz miał takie to oni będą Cię traktować w porządku.

3 klasa technikum

Opublikowano

Ciężko określić, bo jedni nauczyciele są, że tak to ujmę "ostrzy", mają swoje zasady, których dobrze pilnują, gdzie nauczycielka [przynajmniej moja w Technikum] potrafiła ogarnąć klasę, która była 'najgorsza'. Każdy miał do niej szacunek, przychodził na lekcje i uczył się :) Oceniała baardzo sprawiedliwie i za to ją najbardziej szanowałam.

Nie lubię nauczycieli, którzy oceniają niesprawiedliwie. Ooo, jak ja tego nienawidzę... Mają swoich pupili, nie potrafią wykładać na lekcji, wręcz zanudzają. Nie potrafią znaleźć wspólnego języka z uczniem/uczniami, nie dadzą wytłumaczyć uczniowi. Tak jak to ze mną było... Byłam na lekcji, ale dostałam eNke, wtf? o.O Jak ja się cieszę, że to już za mną...

Opublikowano

Tak stwierdzając po kilku dniach, to wkurza mnie ''szpanowanie'' przez nauczycieli tabletami. Chodzą i pokazują sobie jakieś głupie filmiki na youtubie zamiast pilnować licealistów na korytarzu. Oprócz tego wkurzają mnie ''własne zasady'' jedni mówią, że dają poprawiać kartkówki pod koniec semestru nawet takie stare drudzy, że mamy tylko tydzień, a potem nie wiadomo u kogo poprawiać.

Opublikowano

@up to akurat reguluje WSO, każdy uczeń powinien mieć możliwość przynajmniej raz do niego zajrzeć i zwrócić nauczycielowi uwagę. Niech się burzy, są pewne zasady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...