Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pogadajmy o Grieferach.

ayna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytałam zacny artykuł w CD-Actionie odnośnie grieferów. Zostali tam nazwani marginesem społeczeństwa internetowego *mniej więcej tak,nie mam tekstu przed sobą* i najgorszą plagą internetu. Zgadzamy się z tym?
Co Wy myślicie o grieferach? Źli ludzie wyżywajacy się na bezbronnych serwerach, znudzone małolaty, zwykłe chamstwo w narodzie? Raczej chyba zdają sobie sprawę, że to co robią jest złe i że niszczą cudzą pracę w sumie dla samego niszczenia, więc z premedytacją robią z siebie mało sympatyczne osoby. A jakie jest Wasze zdanie?

Wiem, zaraz mi ktoś powie, że dobrze zabezpieczonego serwera nie da się zgriefować. Ale i na dobrych się to zdarza, mały błąd, małe niedopatrzenie i możemy mieć dziurę zamiast spawnu albo mapę w strzępach.

Opublikowano

Uważam, iż w przypadku, gdy ktoś niszczy czyjąś pracę, to możemy nazwać taką osobę zwykłym idiotą i już, ponieważ tylko i wyłącznie idioci, niszczą cudzy wysiłek.

Opublikowano

@up daruj sobie.Np. Jak ktoś nie zabezpieczy tnt przed wybuchem na cubie? Ja raz o tym zapomniałem i miałem po spawnie bo był z tnt. Hmm...

Opublikowano

Ja miałam przykładowo zablokowane tnt i inne pierdoły na cały świat, ale tylko dla graczy, a wkradł się pewien błąd, niedopatrzenie i któregoś dnia zalogowałam się na swoim spawnie - w powietrzu i zobaczyłam typa z opem bawiącego się command blockami i drugiego bawiącego się tnt. Naprawdę różnie może się zdarzyć, jeśli już ktoś wyczaił lukę to naprawdę pierwsze co robi to rozpierdziela serwer ze słowami "tak kończą gówniane serwery freebuild" ? Jakim chamem trzeba być. Ok, można to wszystko cofnąć rollbackiem, ale to jednak jest niszczenie czyjejś czasami naprawdę ciężkiej pracy.

Edit: Przypomniało mi się też jedno..jak się jest nowym, mało doświadczonym adminem i się dopiero uczy też można mieć wiele potknięć, gdyby nie było grieferów którzy niszczą w sumie tylko po to, żeby nie wiem co udowodnić,chyba że są debilami...

2012-08-14_09.04.45.png

2012-08-14_09.05.28.png

2012-08-14_09.05.38.png

Opublikowano

Co tu drążyć, każdy ma podobne zdanie o grieferach, wiadomo, robią to tylko z głupoty, nikt normalny nie niszczy cudzej pracy np. budowli. Ja zbytnio nie zwracam uwagi na takie "grieferowskie teamy", można się zabezpieczyć i uniknąć ataku. Warto też nie reklamować się na innych serwerach, takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Jak wiele osób wie, jestem grieferem co można zobaczyć na moim kanale YouTube. A w tym temacie wypowiem się tak:
Jeżeli jakikolwiek griefer niszczy cudzą pracę bez powodu to jest po prostu poje*any. Ja gdy już niszczyłem jakiś serwer to zawsze za to że takie jeban* admini wchodzą mi na serwer i spamują "Zapraszam na muj serwer, na spawn diaksy IP TO: gowno.csrv.pl:25565" na przykład... Takie coś to mnie wkurwia i to mocno, ale zawsze przed griefem wchodziłem na ten serwer i pytałem się czy wiedzą że popełnili błąd reklamując się na moim serwerze, i jak zaczynali mnie wyzywać... no to sorki, serwer dodany do blacklist a na następny dzień rozjebany ;x
A teraz na koniec dodam od siebie, że griefować trzeba z rozsądkiem. Jeżeli też tak uważasz to liczę na like :)

bottom-separator.png

Pogadaj ze mną na...

blxoosm.png

bottom-separator.png

Opublikowano

Zgadzam się z @up.

PS.

Jeżeli jakikolwiek griefer niszczy cudzą pracę bez powodu to jest po prostu poje*any.

To dlaczego kiedyś wbiłeś na mój serwer z macerem i 'bez powodu' zniszczyliście mi serwer? ;) W dodatku macer nie wiedział o AZRank :D (i setował wpisując do swojego programiku grief @ 50 xD). Od razu mówię, że było to bardzo dawno temu - nie mam już logów z tego, ale mogę przytoczyć Twój spam

HACKUJEMY SERWER

Opublikowano

Powiem tak: Aramek ma rację ja tak samo griefowałem ale przestałem. Miałem serwer wbijał jakiś debil i zaczynało się "najlepszy server majnkraft daje pierfszej osobie Wipa IP: dupa.dupa:202219298120128219129239120923293009112329213983120" To ja wbijam na serwer i rozpier_alam

http://www.youtube.com/watch?v=NXy9FLP-3r0

Takie tam ;3 Sorry za mały obraz xD

http://www.youtube.com/watch?v=nx2uRyeGIxc

Opublikowano

Wczoraj dwie osoby chciały zgriefować mój serwer, nasz serwer, bo jest drugi serwer o tej samej nazwie i prawdopodobnie reklamują się w ten poku****ny sposób o jakim mówicie, ale niestety jesteśmy tutaj dłużej i jest o nas więcej tematów więc jak ktoś wyszuka to znajdzie nas. Udało się wyjaśnić, ale ktoregoś dnia mogę miec przesrane przez kogoś. Nie toleruję żadnych griefów i nie widzę dla nich wytłumaczenia. Jak ktoś wchodzi do mnie i mi spamuje reklamą swojego dupnego serwera to biorę IP, znajduję reklamę, piszę co mam do powiedzenia, ewentualnie idziemy na ten serwer obczaić, powiedzieć co mamy do powiedzenia i tyle. Okej, reklamowanie się na innych serwerach to też plaga i też gówniana sprawa, ale grief griefem zostanie.

Opublikowano

co do "griefowania" to mam tylko jedno jedyne bardzo drobne pytanie

Czy im nie szkoda czasu na taka zabawe :?:

oczywiscie wlam na serwer to inna broszka ale np spam niszczenie mapy czy cos podobnego ?? komu by sie chcialo siedziec przez 10-30min na serwerze tylko po to aby cos zniszczyć czy spamowac //

ale nie ma sie co dziwić od wersji beta przybyło dzieci ktore maja za wiele czasu a jakoś muszą rozładować energie (ADHD) w internecie no bo kto w dzisiejszych czasach wychodzi z domu na boisko :/

(serwer można zabezpieczyć przed niszczeniem/spamowaniem/hackami"")

Opublikowano

Nie wiem czy im nie szkoda czasu, ale jak typek u mnie na serwerze od 7 rano do 10 z minutami griefował, a my weszłyśmy, zbanowałyśmy go i cofnęłyśmy całość na kilka rollbacków bo jednak spory kawałek,ale krótko to trwało...Bezcenne. :D

Opublikowano

Ayno, jeśli możesz podaj mi nazwę serwera na PW. Chętnie bym wbił na niego i poszukał niedopatrzeń itp. Oczywiście bez grieffu o.0

Opublikowano

Dzięki, ale nasze żałosne niedopatrzenie (wstyd mi za nie) zostało już ogarnięte, poza tym jeśli ktoś nie wpadnie z jakimiś hackami tylko jakoś po lamersku spróbuje się dobić raczej nie ma szansy. (Nie, to nie jest prowokacja i nie stawiam wyzwania.)

Opublikowano

Przytoczę pewien fragment artykułu...

fv8b3m.jpg

I jeszcze drugi fragment, również trafny:

2d2gnwo.jpg

Admin Cienia
Opublikowano

Z całym szacunkiem, ale o czym tu dyskutować? Po prostu niektórzy nie szanują cudzej pracy i tyle. Nie ważne jaki serwer stworzycie to i tak nie zmienicie ludzkiego charakteru. Zemsta za cudzą działalność również nie usprawiedliwia "griefowania", pokazuje jedynie jeszcze większą głupotę i brak argumentów w przeciwdziałaniu nieodpowiednim osobom. Bo skoro ludzie "walczą" między sobą o serwery gry, to strach pomyśleć co będzie gdy zmierzą się z realnymi problemami życia.

1294477714-U1.png

Opublikowano

TCQ. Załóżmy że starasz się robisz zajebisty serwer MC cały dzień robisz reklamy na MPC i innych forach, YT itd. i w końcu udaje Ci się osiągnąć powiedzmy 30 graczy. Dobrze im i w ogóle. Wchodzi jakiś N00B ew. SpamBot i zaczyna się blokada chatu "Zapraszam na serwer debil.debil:9292219129213909213012939123129" i wtedy są 2 możliwości:

• Pół graczy wyjdzie na tamten serwer bo obiecają promocje, vipy, diaxy i inne gówna
  • Gracze wyjdą bo będzie zablokowany chat i nie będzie się dało gadać.

Jeśli CD - Action ma coś do Grieferów to im mogę pokazać co najwyżej środkowy palec bo my nie po to pracujemy żeby wbił jakiś N00B i graczy kradł.

Admin Cienia
Opublikowano

kacki007 rozumiem, że takie sytuację mogą wywołać flustrację, ale zemsta na innych nie przyniesie chluby społeczności danego serwera. Co więcej może jedynie pogorszyć sytuację doprowadzając do zaostrzenia konfliktu. Dawno temu "prowadziłem" serwery minecrafta i wiem jak to jest, ale trzeba sobie zdać sprawę, że to tylko gra i nic więcej. Dlatego nie ma sensu z bardzo się tym przejmować i podejmować zbędne działania.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ogarnięci gracze zostaną na serwerze, na którym pracuje panująca nad sobą, spoko administracja. Taki się daje przykład graczom, którym daje się zakaz griefu na serwerze? To jest żadne rozwiązanie, tylko z siebie robi się hipokrytę, że na moim serwerze to nie można ale ja innym mogę. Zrobią sobie jakieś dzieciaki serwer, zanim się nauczą jak i co to wlezą na serwery i się poreklamują, jak są do dupy to zaraz upadną, a niszczenie cudzej pracy zawsze będzie zwykłym chamstwem i można to sobie tłumaczyć na wiele sposobów. Ja bym wyszła z serwera którego admin takiej histerii dostaje, bo mu dziecko reklamę na czacie zrobiło, że idzie niszczyć mapę/serwer. I jak serwer jest dobry to gracze z niego na byle gówniany nie pójdą.

Opublikowano

TCQ. Załóżmy że starasz się robisz zajebisty serwer MC cały dzień robisz reklamy na MPC i innych forach, YT itd. i w końcu udaje Ci się osiągnąć powiedzmy 30 graczy. Dobrze im i w ogóle. Wchodzi jakiś N00B ew. SpamBot i zaczyna się blokada chatu "Zapraszam na serwer debil.debil:9292219129213909213012939123129" i wtedy są 2 możliwości:

• Pół graczy wyjdzie na tamten serwer bo obiecają promocje, vipy, diaxy i inne gówna
  • Gracze wyjdą bo będzie zablokowany chat i nie będzie się dało gadać.

Jeśli CD - Action ma coś do Grieferów to im mogę pokazać co najwyżej środkowy palec bo my nie po to pracujemy żeby wbił jakiś N00B i graczy kradł.

Ahh... bądźmy szczerzy większość graczy minecraft'a to 11,12 latki nie mówię o wszystkich ale o dużej większości i to przeważnie oni robią serwery bo na mpc jest masa 20 slotówek które padają po 2 dniach i to zazwyczaj oni reklamują się na innych serwerach, lecz ja nie widzę sensu zemsty... Nie ma sensu zniżać się do takiego poziomu ;) Tak jak @up powiedział, normalni i ogarnięci gracze zostaną ;)

Opublikowano

Dobra, temat nam się chyba wyczerpał, zgłaszam do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...