Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile RAM'u na slot :D

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, nie długo będę kupował serwer dedykowany 32Gb RAmu 200 mb/s łączności i chcę zrobić serwer z portalami takie aby przenosiły na inny serwer i będą serwery takie jak HardCore, Pvp & 4Fun, SKyblock i na każdy z nich chciałem dać 100mb ramu na slot ale PvP oraz 4Fun czyli games nie będą mogły stać na jednym serwerze bo np, na pvp musiało by być 50slotów i w 4Fun 50 slotów a muszę jeszcze dać trochę na lobby RAM'u więc pomyślałem: 82mb RAM'u = 390 slotów, 64mb RAM'u = 500 slotów i jak będzie te 82mb ramu na slot będzie ok. 400 slotów ale PYTANIE jest takie czy 64/82 Mb RAM'u na slot jest wystarczająco + jeszcze postawie na tym dedyku serwer TeamSpeak.

Prosił bym o jakieś propozycje co do rozdzielenia RAM'u oraz ile mb RAM'u na slot będzie okk,

Z góry dzięki.

Opublikowano

Ja myślę że jak chcesz zrobić server bez lagów i z podziałem na inne server tak jak np. Maj*****.pl to wykup lepszą maszynę, ale jak już wolisz zostać przy tej to myślę że najlepiej będzie zrobić 100 Mb na slot.

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

72mb ramu na slot by spokojnie wystarczyło, jeśli oczywiście byłoby 30-35pluginów max (wtedy nie powinno być lagów)

Polecam także robić serw na silniku Spigot ;p

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Ogólnie minimalna ilość to 64mb per slot jest optymalnie, ale jeżeli Ty chcesz zrobić portale i różne światy, to polecam 100mb per slot.

82 może być za mało.

ew. skorzystaj ze Spigota i daj 82 mb na slot.

1390848731-U997276.png

Opublikowano

A może coś takiego:

HardCore 72mb RAM'u = 110 slotów = 7920 MB RAM'u
4Fun 72mb RAM'u = 90 slotów = 6480 MB RAM'u
PvP 72mb RAM'u = 135 slotów = 9720 MB RAM'u
SkyBlock 72mb RAM'u = 90 slotów = 6480 MB RAM'u
Add up all= 30600MB RAM'u
TS3: 1400Mb RAM'u
Pluginów będzie ok.23-27
Opublikowano

Powinien dać radę, lecz to też zależy od pluginów, czy są obciążające czy nie ;)

Opublikowano

Dałoby radę spokojnie, na skyblocku możesz dać 150slotów przy 6480 mb ramu, ponieważ skyblock mało zużywa ramu serwera ;p

Oczywiście jeśli ilość pluginów nie będzie zbyt duża, czyli przy 25pluginach na takiej ilości ramu powinno dać radę te 150slotów uciągnąć bez lagów.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

daj na każdy serwer po 100slotów - możesz powiększyć. Na TeamSpeaka więcej zostanie. Jak nie będą na TSa wbijać to usuniesz go i dodasz więcej RAMu na serwery :) Na każdym 72Mb i będzie ok :)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Idioci wszedzie... Japierdole Spigot + Debia 6.0 Dobry procesor i 32ram/slot BEZ LAGA ! takze wstrzymajcie swoje wypowiedzi naprawde ..

Opublikowano

. . .

Nie ma czegoś takiego jak Ram na slot...

To tanie chwyty marketingowe craftser*e ( co stało się normą ( lecz to TYLKO chwyty) -,- )

Ram dzieli się na cały serwer, wszystkie pliki itp.

Nie patrzy sie na ram/os , bo nie ma czegoś takiego..

Około 22GB ram starcza na 300 - 325 Slot ;)

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKajcioPL

Jeżeli chcesz dać graczowi 64 mb ramu to z 6400mb

Jeżeli chcesz dać normalnie 100 mb ramu to z 10gb by się przydało

Tylko też zależy jaki to serwer ile pluginów i jaka maszyna

Opublikowano

@kl21 hosting to lvlup.pro oferta minecraft ocelot pluginów będzie gdzieś 20-30 a maszyna to nwm xD ale podobna na craftserve. Więc ile by tak trzeba było mieć ram'u?

Oferta ma 3gb ram :P

Opublikowano

64/82 PER slot to może być troche zamało i na serwerze mogą występować lagi... Płynna gra zaczyna się od 100mb na slot. Ale to też zależy od konfiguracji serwera i ilości pluginów ;)

Opublikowano

a pakiet na 4 gb starczy?

@Altiruss a jaki hosting od tego serwera jest?

. . .

Nie ma czegoś takiego jak Ram na slot...

To tanie chwyty marketingowe craftser*e ( co stało się normą ( lecz to TYLKO chwyty) -,- )

Ram dzieli się na cały serwer, wszystkie pliki itp.

Nie patrzy sie na ram/os , bo nie ma czegoś takiego..

Około 22GB ram starcza na 300 - 325 Slot ;)

a na 100 slot? xD

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKajcioPL jak ładnie zrobisz serwer to możesz dać około 50mb ram na slot wyjdzie gdzieś 5GB ram nawet nie wiem czy nie mniej to wszystko zależy od konfiguracji serwera i ilości pluginów

Opublikowano

Jak chcesz mieć lepsze parametry to 150 / 200mb na slot, a jak gorsze to po 100-125mb. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...