Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] W jakiej dywizji zaczyna sie poziom, farma itp?

daniplo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze mowiac dywizje nie odpowiadaja poziomem gry. Nie raz mialem tak ze na 7 lev gra byla o wiele bardziej profesionalna niz gra w dywizji z goldem. Wszystko zalezy od doboru przeciwnikow.

Mozna by powiedziec ze w broznie na pewno nie ma ale tam czesto mozna spotkac osoby ktore na prawde sa dobre ale pozostali ludzie graja fatalnie

W silverze zaczyna sie juz troche gra ale kazdy mysli ze jak obejrzy filmik na youtubie to bedzie wymiatac jak on. I wychodzi na to ze ludzie nie potrafia farmic laza po mapce bez celu.

W goldzie to juz kazdy "farma przede wszystkim" i nie raz jest tak ze zamiast pomoc komus to nie odstapia od miniona. Ale gry juz sa na calkiem niezlym poziomie. Raczej kazdy gra ostroznie.

W platynie nie bylem i w diamencie tez nie ale ogladam nie raz jak kumpel gra. Mysle ze w tych dywizjach juz sie na prawde profesionalnie gra. Kazdy wie o co chodzi. Robi sie smoki gdy tylko sie pojawia. Nie ma chodzenia bezcelowego ani glupiego "mid mid I GO MID FU*K U" kazdy stara sie pomagac i nie wyzywaja sie

u1lc.png
Opublikowano

@UP

Taaaaaaaaaaaaaaaaa nie wyzywają się? Ja zauważyłem, że z tym to jest gorzej niż w brązie. A co do tematu to myślę, że od golda już się zaczynają takie bardzej pasywne gry a nie takie, w których jest po 200 killi na mecz ;)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Śmieszne jest to,ze wiekszosc osób ktore sie tu wypowiada nie bylo nawet w silverze :D

Co do pytania ogarnięci grają w gold IV +

dsa

Opublikowano

Wy piszecie Goldy diaxy itp.

Skoro ja w sliverze V , widze w 20 minucie gosci ktorzy mają po 200 Farmy w 20 minucie, wiec nie piszcie , że diaxy itp. bo w silvie grają lepsi od diaxow...

Opublikowano

Skoro ja w sliverze V , widze w 20 minucie gosci ktorzy mają po 200 Farmy w 20 minucie, wiec nie piszcie , że diaxy itp. bo w silvie grają lepsi od diaxow...

Za dużo "majnekrafta"

Ogółem miałem wynik 500 w 70 minucie, grając w goldzie i miałem 30 k Golda. dobry wynik ? Uhm... Riven

Opublikowano

Walnij ty się w czoło. Nie byłeś na tym poziomie a się wypowiadasz. Na srebrze możesz mieć team w dupie a i tak wygrasz. Platyna to już co innego tam do 20 min wyciągasz 150-180 farmy a jak dobrze pójdzie i nie ma problemów na lini 200. Tam się patrzy na team smoki etc. a nie na to kto ma więcej farmy.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Ja jestem s1 i mam po ok. 200-300farmy w 20min co złym wynikiem nie jest

Ładnie tak kłamać? Szkoda, iż maksymalna ilość minionów, które przyjdą na daną linię w 20 minucie wynosi 240, przez co osiągnięcie 300 jest rzeczą niemalże niemożliwą.

@Topic

Przeciętna ilość farmy nie zależy od dywizji - osoba w srebrze może mieć tyle samo zabitych minionych w danej minucie, co osoba w diamencie. Niektórym łatwiej przychodzi last hitowanie, a innym trudniej i to już zależy od poszczególnych umiejętności gracza.

Opublikowano

Pytanie nie brzmiało ,,na jakim poziomie ludzie mają farmę", tylko na jakim mają konkretną ilość. Chyba sam widzisz różnicę, w platynie+ mają po 250-300 w 20 minucie a w brązie 100-150

haha, ja jak oglądam streamy to waha się 180-220 farmy w 20 minucie. A nie oglądam nabków z bronze.

Na lcsach tylko szpanują farmą, a tak naprawde to są dna i sam bym ich 1 v 5 pokonał

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

ej no ludzie o co chodzi ;-; Na rosyjskim serwerze ludzie w 10minucie mają po 50farmy :D (tak zazwyczaj mój team) ale potem jak się dorwią do creepów to ni chuja nie oderwą się ;x to nie zależy od dywizji itp bo grałem często na koncie kumpla diament 5 bodajże i na swoim silver 4. powiem krótko: na diamencie dawałem sobie rade lepiej niż na srebrze. nie było czegoś takiego jak proszenie się junglera przez 15min o ganki itp. farma przyzwoita to muszę przyznać ale minimalnie różniła się od tej ze srebra. czasami trafiacie na lepszy farmerów w teamie a czasami na gorszych (kolega 55minuta cait 65cs :D)

ahh no i zauważyłem że na brązie mecze kończyły się po 50/50killi teamowych a w większości przypadków w srebrze po 14/16np :D chyba że gram vayne to mój team kończy 40/10 ;x

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Jak was interesuje farma w platynie 3/2/1 to macie screena.

http://postimg.org/image/dl6jqurvn/

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Stosunkowo od Golda IV, V nie liczyć bo się gra z silverami nadal.

Sam wiem bo widzę ciągle zmianę poziomu gry, jest mniej chujowa farma, (ok 80-100 zazwyczaj w 10 minucie mają). Trafiają się jeszcze kamikaze którzy załączają rambo moda i nie grają ostrożnie i dochodzi do feedu, ale czasami na goldzie trafisz już na ludzi ogarniętych, grających defensywnie i czekających na pomoc (jeżeli potrzebują) a nie wbijają i po 10 dedach nadal próbują zabić enemy.

Opublikowano

Gdyby ludzie w silverze grali lepiej od diamentów, zapewnie nie siedzieli by tam. Każdy może mieć jakiś wygrany mecz na przysłowiowym farcie w którym przeciwnik to warzywo które daje się farmić. To że masz 1 osobę na 50 która dobrze gra, nie oznacza że diamenty są słabiutkie, myśl trochę.

Ludzie zaczynają farmić od Złota IV. Widać również różnice poziomu.

Opublikowano

przecież to wszystko zależy od gry, wiadomo że nikt nie powie ' ja mam zawsze xx farmy w xx minucie'. Jak ktoś tam wyżej napisał roaming jest ważniejszy od farmy bo przypuścmy, że któraś linia sobie nie radzi więc można im pomóc aby dali radę w dalszej rozgrywce. Zależy też jaką grasz postacią, skoro grasz postacią na late to wiadomo że farmisz i nawet nie chcesz sie bic z przeciwnikiem a jesli grasz kims mobilnym i czesto roamujesz to wiadomo ze odstajesz z farmą.

sam mam s1 i jak pisałem wyżej wszystko zależy od gry. skoro gram postacią na late to tylko farmię, nie pomagam innym liniom itp. to wyciągam około 100 cs na 10 minut, oraz zależy też postacią jaką grasz (renektonem, nasusem, garenem prawie zawsze wyciągam 100 cs 10 minut i potem na kazda minute 10 minioow, ostatnio w 23 mialem 231 a w 30min. 276), jeśli gram postacią mobilną lub nastawiam się na agresywną grę aby złapać feeda to mam około 70-80 w 10 minucie. Mysle, ze niektórzy ludzie w srebrze dobrze już farmią, ostatnio mi przyzwało do teamu diamond5 i koleś miał 330 farmy w 32-33 minucie więc koleś naprawdę ładnie farmił (grał zedem).

Opublikowano

Moim zdaniem w goldach są już przejawy dobrego gamingu. Platyna tam zaczyna się porządna gra, lecz nie wliczając plat V. To wszystko zależy niektórzy mogli kupić konto lub dostali się za pomocą elo boosting.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...