Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] PAYDAY 2 - skrypt na LVL i wszystkie maski

DESIREPOLAND

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chciałbym dodać, że nie ponoszę konsekwencji jeśli zniszczysz sobie rozrywkę i przyjemność z tej naprawdę ponadczasowej gry, ja sobie niestety zniszczyłem i gra mi się znudziła :P

Witam, znalazłem do gry PayDay 2 skrypt umożliwiający mieć maxymalny poziom (100) lub dowolny, również skrypt który odblokuje wszystkie maski.

Krok 1. Trzeba pobrać te dwa pliki, które następnie trzeba wkleić do folderu głównego z grą, plik pobierze się automatycznie, nie ja tworzyłem download link.

http://pctrainers.net/scripts/lua/payday2/payday2lua.rar

skan

https://www.virustotal.com/pl/file/1ca97b4f23c87dbaca1aa2ef5aa164a666c8895cd33373705ec9b0f9d716299f/analysis/

Krok 2. Otworzyć plik script za pomocą notatnika i wkleić ten skrypt

if managers.hud then
    managers.hud:show_hint( { text = "Executed script.lua" } )
end

managers.experience:_set_current_level(100) -- level 

-- Message on screen
if managers.hud then
   managers.hud:show_hint( { text = "LUA script loaded! Complete the mission to see effect." } )
end 

managers.blackmarket:_setup_masks()
    for mask_id,_ in pairs(tweak_data.blackmarket.masks) do
            Global.blackmarket_manager.masks[mask_id].unlocked = true
            managers.blackmarket:add_to_inventory("normal", "masks", mask_id, false)
    end

Krok 3. Odpalić grę, wejść w misje w trybie offline, poczekać aż sie załaduje gra i podczas misji przycisnąć przycisk INSERT, powinno się pojawić okienko z napisem LUA script loaded! Complete the mission to see effect. Teraz możesz już wyjść z misji do głównego menu i zobaczysz, że masz lvl który podałeś w skrypcie, maski również zostały odblokowane :)LEVEL TO NIE ILUZJA, WSZYSCY GO WIDZĄ, TAK SAMO JEST Z MASKAMI.

PS. managers.experience:_set_current_level(100) -- level - Poziom jaki się chce otrzymać można edytować zamieniając po prostu w tym wierszu cyfry np. managers.experience:_set_current_level(69) Teraz będziemy mieli przykładowo poziom 69 a nie jak w skrypcie domyślnie 100.
Pozdrawiam, wrazie problemów proszę pisać, choć myślę że nie powinno ich być, testowane na wersji UPTADE 3, także powiedzcie czy działa wam na wersjach na których gracie, liczę na lubię to :D
ZAKAZ KOPIOWANIA BEZ MOJEJ ZGODY
Opublikowano

Jako, że jest już późno to daję ci czas do końca dnia na wstawienie skanu.

Do tego czasu usuwam link.

Opublikowano

@Up, myślę, że raczej nie, nie ma tam żadnego systemu support, aczkolwiek priorytetem dla deweloperów tej gry teraz jest zwalczenie piractwa tej gry, hackerzy ich nie interesują bo psują grę tylko sobie :)

Opublikowano

Bardzo fajny poradnik mi się szczególnie podoba ponieważ jest skrypt na kasę :D aczkolwiek jest to taka gra gdzie szkoda cheat'ować.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

@up Działa, po wpisaniu skryptu musisz wejść w tryb offline i dać znów insert ;)

Sprawdź czy nie dałeś wolnej linijki nad "end" :)

end

menagers.money:_add_to_total(1000000) 

@edit SKRYPT NA PIENIĄDZE JUŻ NIE DZIAŁA

Opublikowano

@up Nigdzie nie jest napisane, że punkty umiejętności mają dojść w tym skrypcie, żeby były punkty umiejętności trzeba użyć trainera.

Trainer? Nie znam... Ale odkrylem ze wystarczy zrestartowac gre by doszly.

A co trainera?

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gdy robię wszystko jak w poradniku pokazuję mi się komunikat " Steam must be running to play this game "

Proszę o pomoc

Main_flamethrower.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...