Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka pasta termoprzewodąca?

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozprowadzanie czy metoda na krzyż tylko pogarsza

Różnica między metodami jest marginalna - 1-2*C, więc szkoda zachodu. Ja polecam metodę na krzyż w przeciwieństwie do TF'a. Masz wtedy pewność, że pasta na powierzchni procesora/rdzenia GPU jest równomiernie rozłożona.

Opublikowano

Kup tego MX-2, jest strasznie tani a na dodatek miękki jak gówno więc nie będzie żadnych problemów z rozprowadzaniem. Cena też bardzo przystępna. Co do sposobów, to każdy uważa inaczej i wojna nadal trwa ;>

Opublikowano

#PIESEŁ WOW

WOW

WOW

MX-2 sam mam, wypada nieźle cena/ilość/jakość, naprawdę łatwo się rozprowadza.

Na allegro STG2 3,5g za 20zł, MX-2 4g za 15zł.

Chyba, że chcesz kupić więcej.

Opublikowano

Ja kupilem jakis rok temu 8g mx2 i wystarczyla mi do teraz, przesmarowalem ja wiele urzadzen i dosyc latwo sie rozprowadza.

Co do sposobu nakladania - zawsze nakladam paste na srodku procesora i potem ja rozprowadzam rownomiernie na cala powierzchnie, po zdjeciu radiatora w celu sprawdzenia pasta jest rozlozona rownomiernie, ale pamietaj ze jak nalozysz za gruba warstwe to pasta rozejdzie sie po bokach, wtedy sytuacja wyglada nieciekawie zwlaszcza jak w okolicy rdzenia sa rezystory, diody itp., wtedy przy ewentualnej przyszlej wymianie jest klopot z wyczyszczeniem (coprawda nie zaszkodzi tym elementom jak pasta znajduje sie na nich, ale sam fakt ze potem jak zaschnie ciezka ja ztamtad usunac)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...