Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podoba Wam się takie rondo na serwer RPG? Coś nie pasuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zrobiłem rondo na serwer RPG, i chciałem zaczerpnąć opinii czy to pasuje. Tak więc proszę o opinie, co by można by było zmienić, poprawić, lub dobudować :)

Mam tylko problem z wodą w rondzie. Na tej mapie woda, zamarza. :/

6SoIy97.jpg

856x3OT.jpg

4vMYnWz.jpg

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz aby woda zamarzała wpisz: /region flag __global__ ice-form deny

Moim zdaniem pasuje to do mapki ;) Możesz jeszcze dobudować jakieś farmy, kościoły, młyny itd. :)

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Hm.. ładne rondo, ale mógłbyś je troszkę powiększyć tak o 1 kartkę oraz zrobić przejścia, bo z tego co widzę, jest właśnie brak przejść.

a co do wody zamarzniętej to.

/region flag nazwa_cuba ice-form deny

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz aby woda zamarzała wpisz: /region flag __global__ ice-form deny

Moim zdaniem pasuje to do mapki ;) Możesz jeszcze dobudować jakieś farmy, kościoły, młyny itd. :)

Dziękuję za pomoc i opinie ;)

Kościoły młyny są już zbudowane ;)

Farmy, pastwiska będą budowane :)

Hm.. ładne rondo, ale mógłbyś je troszkę powiększyć tak o 1 kartkę oraz zrobić przejścia, bo z tego co widzę, jest właśnie brak przejść.

a co do wody zamarzniętej to.

/region flag nazwa_cuba ice-form deny

Dziękuję za opinie ;)

Ale gdzie powiększyć o 1 kratkę? Przejścia będą , będzie się to pokrywać z poszczególnymi drogami do domów :)

Fajne fajne, dodaj tam jeszcze jakieś ławki... Dodaj także więcej budynków dookoła ;)

Dziękuje za propozycję . Na pewno ją wykorzystam ! :)

łapcie lajki.

Opublikowano

Mozna jeszcze dobudowac pare budynkow,nabralo by to troche ciekawosci ;) Mysle ze mapa na serwer RPG moze byc:))

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Jaki to texture pack?

http://www.minecraftforum.net/topic/1452033-162-32x32-conquest-wip-with-placeholders-90/

Mozna jeszcze dobudowac pare budynkow,nabralo by to troche ciekawosci ;) Mysle ze mapa na serwer RPG moze byc:))

Tak będzie dobudowane, chciałem się z wami podzielić czy się to nie gryzie lub coś. Dziękuję za opinie !

Moim zdaniem nie jest złe, tylko trochę jeszcze pobudować dookoła i będzie jak znalazł :)

Dziękuję za opinie :)

Tutaj macie dokładne rozbudowanie mapy, update ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/992197-pytanie-podoba-wam-sie-styl-domow-mapa-bylaby-pod-serwer/

Opublikowano

Dodał bym jakieś oświetlenie i wrzuć może screen w nocy ;3

Tak oświetlenie będzie, tylko nie wiem jak jeszcze będą wyglądać te oświetlenie.

Czy w jakimś kształcie lampionów, nie wiem :)

Potem wrzucę screen'a.

Opublikowano

Podoba mi się to rondo, kwiaty też tam bardzo pasują. Dodał bym w tle jeszcze pare innych budynków.

Dziękuje za opinie ;). Tak będą budynki, oświetlenie , większa roślinność, drzewa kwiaty ;)

Opublikowano

Więcej lap żeby było jaśniej w nocy a tak poza tym to fajne ! :D

Dziękuje za opinie!. Tak będzie oświetlenie ale to już w swoim czasie :)

Potem dam like, limit się skończył xD

Opublikowano

Według mnie świetnie wyszło, nie ma co poprawiać, jeżeli byś chciał się pobawić mógłbyś dodać

taką dużą fontannę wystająca z wody za pomocą gąbek, ale tak to jest wszystko jak należy. :P

Opublikowano

Według mnie świetnie wyszło, nie ma co poprawiać, jeżeli byś chciał się pobawić mógłbyś dodać

taką dużą fontannę wystająca z wody za pomocą gąbek, ale tak to jest wszystko jak należy. :P

Dzięki za opinie :) Tą fontannę, jak by zrobić z tych gąbek? :P

Pięknie, Ci to wyszło, lecz dodaj jakieś ławki śmietniki, drzewka małe, wtedy będzie wypasik xD

Dziękuję za propozycję :) Na pewno skorzystam :) Like potem otrzymacie, aktualnie limit mi się skonczył. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...