Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota ruda

Marfi_The_Kox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram w minecrafta 1 rok i nie odkryłem jednej rzeczy czy opłaca się kopać złoto to bendzie długa historia zapraszam do czytania : gdy pierwszy raz odpaliłem minecrafta bardzo się ucieszyłem że go mam i potem stworzyłem swój pierwszy świat na survivalu i tak grałem drewno zbierałem aż przyszło mi coś na myśl co bende robić jak bende miał żelazo i gdzieś w 1 dzień zdobyłem żelazo i zastanowiłem się czy kopać złoto czy diaxy wykopałem oczywiście diaxy i potem myślałem czy nie opłaca się kopać złota i dlatego pytam się czy opłaca się kopać złoto.

Opublikowano

Temat troszeczkę nie ma sensu. ^_^

Złoto przydaje się do tworzenie takich samych rzeczy jak z żelaza, czy z diamentów. Złoto ma to do siebie, że rzeczy z niego wykonane mają bardzo krótką wieczność (szybko się niszczą).

Moim zdaniem złoto przydaje się tylko do Złotych Jabłek (ewentualnie jako ozdobny blok).

Jeśli używasz jakiś modyfikacji to owszem, warto zbierać złoto, ponieważ można z niego zrobic bardzo dużo różnych ciekawych rzeczy.

Opublikowano

to zalezy czy masz jakies modyfikacje i czy grasz na serwerze bo zloto w minecraft nadaje sie jedynie do zlotych jablek i mikstorek wiec gdy nie musisz walczyc z innymi graczami nie ma sensu kopac zlota lepiej diamenty

Opublikowano

Jasne, że się opłaca, jeżeli grasz jeszcze na serwerach hardcore, w złotym secie można długo wytrzymać,

złoty secik prot 4, mieczyk 5/2 i jesteś nie do pokonania.

Opublikowano

lol, rzeczywiscie sie rozpisales -.- oplaca sie jak wszystko inne, bo wszystko czemus sluzy, tak jak zloto przydaje sie do mixow czy do wilkolakow jak jest mod/plugin

Opublikowano

Mi złoto się głownie przydaję do elektrycznych torów,a poza tym to jak inni wyżej wymienili jest masa modów w których złoto jest bardzo potrzębne.

Opublikowano

Skoro grasz single player, bez modów, to złoto możesz od razu wrzucać do kosza. Ewentualnie zrób sobie złote jabłka na okoliczność ekstremalnej ilości mobów.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...