Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Fajna gra, przeszedłem w 2 lata

4ggr35510n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Easy.

http://i.imgur.com/uyu4ArF.jpg

http://www.lolking.net/summoner/eune/24448495

Pięć miesięcy z życia ( http://www.mpcforum.pl/topic/896017-ss-wanie-dostaem-si-do-diamentu-v-ama/ ) poszło.

Możecie hejtowac.

Jakby ktoś potrzebował boost'u pod koniec sezonu to pisać PW.

@EDIT
MODERACJA!
Nie wstawiajcie w CODE linków WEWNĘTRZNYCH.

Toż to już za mojej kadencji milion razy było wałkowane.

Zewnętrznie, istotne, dzięki wielkie za fix! :*

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Czym jest BoL ?

BoL to inaczej użytkownik tego forum, chyba nick SeleX ma czy jakoś tak.

Widzę że grasz Renektonem, bardzo dobry op czempjon nie do skontrowania prawda? Jakieś porady?

Opublikowano

Widzę że grasz Renektonem, bardzo dobry op czempjon nie do skontrowania prawda? Jakieś porady?

Te wszystkie "kontry" i "kontrowanie" to bardziej mit i radzę absolutnie się tym nie sugerować, gdyż tylko sprawia, że grasz gorzej ( zazwyczaj zbyt defensywnie, gdyż srasz po gaciach, że zostałeś skontrowany i linia przegrana ).

Podobnie jak pojęcie "OP" champa. Za wyjątkiem zupełnie zepsutych championów ( Heimerdinger, Olaf, Shyvanna i kilka innych ), które wyraźnie odstają na gorsze od reszty, reszta jest mniej więcej taka sama i dopóki nie grasz w LCSie nie powinieneś sie zajmować theorycraft'em i uzależniać się do kilku "lepszych" championów.

Wybierz to , co lubisz i zagraj tym 250 gier (około 100 godzin umożliwia ci pełne opanowanie jednego championa). Potem znajdź coś fajniejszego.

--------------------

Dobra, porada na temat renektona:

Na linii:

Standardowy build jak jesteś do tyłu / na równi to Sunfire Cape > Spirit Visage > Randuin, który pozwala ci w teamfightach w pierwszych 30 minutach wytrzymać absolutnie wszystko. To jest CORE i od tego wychodzą różne wariacje.

Dobre itemy jeśli jesteś do przodu to: Black Clever albo BotrK ( przeciwko tankowi ) i od tego powinieneś zacząć jesli dostałeś killa lub dwa.

Po BotrK zawsze robisz Frozen Malleta, ich synergia jest orgazmiczna w każdym przypadku.

Botrk + FM powinno ustawić cię tak bardzo do przodu, że niezłym pomysłem może być od razu Last Whisper - wtedy budujesz ( mojego ulubionego ) fullAD Renektona, który tankować to nie przytankuje, ale wchodzi we wszystko jak w masło. Stosujemy się tutaj do klasycznej zasady najlepszą obroną jest atak oraz korzystamy z mało znanego faktu, że spierdalający przeciwnicy zadają mniej DMGa (szczególnie na niskim elo gdzie ludzie nie potrafią kite'ować).

Po Black Clever zazwczaj na Sunfire jest już za późno ( z BC wszystko od ciebie będzie spierdalać, więc sunfire nie będzie zadwał im dmg; a dwa, że jego skuteczność jako drugiego itemu bardzo, bardzo spada, on jest fajny tylko w early ), więc proponuję od razu przejść do Randuina i Spirit Visage.

Natomiast przeciwko AP zaczynasz Hexdrinker do Spirit Visage ( czasem zdążysz wcisnąć brutalizera, a może nawet BC pomiędzy [ z BC vs AP bardzo ostrożnie proszę, może być z niego więcej szkody niż pożytku, jesli nie będziesz żył dostatecznie długo, by nałożyć 5 stacków ]). Przed teamfightami Randuin musi być ( sunfire'a tutaj omijamy ).

Jeśli nie masz na hexdrinkera po pierwszym powrocie to 2x Null Magic Mantle

vs AD, na samym początku bardzo fajny jest Doran Blade albo nawet dwa. W zasadzie 2x DoranBlade + Brutalizer po drugim powrocie robi siekę ze wszystkiego.

vs AP można wziąć jednego (nie więcej) Doran Blade po hexdrinkerze. Na więcej nie ma czasu, gdyż ważniejsze są mercurki.

Combo robimy przy co najmniej 40 furii E W Q E (wyjście). Im więcej minionów trafimy z Q tym lepiej.

Powtarzać aż będzie dostatecznie nisko, by dorzucić R i Ignite.

NIE BAĆ SIĘ DIVE'OWANIA!!!

Jeśli boimy się przeciwnego junglera - kup wardy.

Kiedy nie boimy się przeciwnego junglera - kup wardy, żeby kraść mu blue albo red'a.

W teamfightach:

Jeśli poszło dobrze to albo

a) nic nie powinno cię zabić, więc wchodzisz w pięciu i zaparzasz sobie spokojnie herbatę

B) co prawda mogą cię zabić, ale szybciej ty zabijesz ich, więc czekasz na fajną okazję, ale sam nie inicjujesz ( BotrK + FrozenMallet style ); gdy przyjdzie pora podbijasz do ADC, zatrzymujesz go 50% slowem i 2 sekundowym stunem w miejscu i też zaparzasz herbatę

Jeśli poszło źle, to trzymasz się swojego adc i stunujesz to, co w niego wchodzi, zaś furię zużywasz na drugie E ( aby obniżyć armor przeciwnika ). Tutaj na herbatę nie ma już czasu, gdyż musimy się pilnować i w razie potrzeby szybko wyjść z fight'u.

Generalnie w teamfightach ( w przeciwieństwie do liniowania ) starasz się furię zużywać na W albo E.

Jeśli poszło TAK ŹLE, że jesteśmy w fighcie bezużyteczni, to wybieramy sobie jedną linię na której jest najwięcej wież i splitpusujemy pamiętając, by nie zużywać E na farmienie. Stawiamy warda albo dwa, i jesli przeciwnicy przyjdą, uciekamy 2x E.

Nie przejmujemy się flame'm teamu, że jesteśmy na bocie kiedy biorą nam inhibitor i dalej robimy swoje.

Albo zwrócimy na siebie uwagę przeciwnika tak bardzo, że team będzie w stanie zrobić coś pożytecznego, albo szybko padniemy, co w sumie nie ma znaczenia, skoro i tak jesteśmy bezużyteczni.

Tak czy inaczej, oddalamy przegraną w czasie, być może za kilka minut uda nam się nadgonić i nie będziemy już tak bardzo bezużyteczni. Wtedy dalej splitpushujemy, ale jak tylko jesteśmy w stanie w teamfighcie przeżyć więcej niż 5 sekund - staramy się zrecallować by bronić inhibitora.

Tyle. GL and HG.

@EDIT
Aha, jest jeszcze jedna opcja na linii, w której - mimo, że poszło dobrze - zaczynam od Sunfire'a a nie Botrk/BC.

Robimy to wtedy, gdy bardzo, bardzo boimy się przeciwnego junglera mimo wardów ( JarvanIV, Eve, Lee Sin, Rammus, etc. ).

Dzięki temu, że jesteśmy do przodu, ale idziemy w survi, jungler staje się już całkowicie niestraszny i spokojnie możemy pushować i DIVEOWAĆ ( czyli to, co lubimy robić najbardziej ).

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

GZ, potem sobie teamówki pogramy. To się drugim diamondem pochwalisz. :D

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@up

bo programuje, a w środowisku programowania podstawowym językiem jest angielski, nieważne czy to Java,python,autoit,c++,C,C#,desembler czy cheat engine.

@top

gratulacje, kolejny diament1 na forum bez bola :).

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

@UP
Źle!

Znaczy to, że w programowaniu bez angielskiego ani rusz to prawda, ale nie stąd znam ( łatwość w nauce programowania to raczej skutek niż przyczyna ).

a ja ci gratuluje glownej na reddicie ty fuksiarzu skad znasz angielski???

Z House'a, How I Met Your Mother i - przede wszystkim - z Friends'ów :) Także Hannibal i Spartakus, ale to tylko jak mam ochotę na gore.

Jakby to zsumować, to z 200 godzin zajebistych lekcji, polecam każdemu taką naukę.

@EDIT
Byłbym zapomniał, jeszcze Big Bang Theory, ale tylko do połowy, najnowszy sezon niestety nie do oglądania ;/

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

A Lord Marcinllo nadal nie moze sie wybic <3.

Zycze Ci Challengera, bo wkoncu ktos na forum musi go wbic.

Mam nadzieje ze sie nie spierdolisz do d2

sstwc.jpg

Opublikowano

@UP

Źle!

Znaczy to, że w programowaniu bez angielskiego ani rusz to prawda, ale nie stąd znam ( łatwość w nauce programowania to raczej skutek niż przyczyna ).

Z House'a, How I Met Your Mother i - przede wszystkim - z Friends'ów :) Także Hannibal i Spartakus, ale to tylko jak mam ochotę na gore.

Jakby to zsumować, to z 200 godzin zajebistych lekcji, polecam każdemu taką naukę.

@EDIT

Byłbym zapomniał, jeszcze Big Bang Theory, ale tylko do połowy, najnowszy sezon niestety nie do oglądania ;/

Oo, oglądamy dokładnie to samo. U mnie nowy sezon BBT leci już w TV od tygodnia , dwóch, a HIMYM jest też dobry, mówie o nowym sezonie gdzie już jest pokazana żona Ted'a, więc to raczej końcowy sezon. A Spartakus.. szkoda że pierwszy aktor zmarł na raka, ten drugi nie pokazuje już tego, co pierszy. :(

Apropo, solotop to dobra pozucja na soloq? Dyrus mówił, że wedlug niego najgorsza

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

nieźle, ja narazie smurfuje na east z kolegą z cpl polska diament3 temowo challenger do tej pory serii nie zrobiłem ale poki co mam 7/1 i zabawne jest to że ja z unrankedem grajac z nim mam przeciwnikow z platynek diamentow goldow itd ;x ale poziom jest. z ciekawosci lolking zerknąłem, widze gp pod 2x rabbadony nie wyszedł najlepiej ;d kiedyś sam kminiłem jak nim kosić z ap na ult, ba nawet starałem sie zapamiętać jak jego kulki z ulta lecą hahahah

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...