Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer BLUE vs RED

ESSuTv

Miejsce Akcji  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Miejsce Akcji

• W powietrzu(wszystko, brak ziemi)
      8
    • Na Ziemi
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie - czy były by chętne osoby do gry na serwerze BLUE VS RED. Poprostu 2 gildie (plugin na gildie autorski z systemem cuboidów), które co 4-5 dni prowadziłby by wojne..

Tak tak.. coś na styl KM

Czas Pokoju - 5 dni

Czas Wojny - szóstego dnia, około 3-4 godziny

Mamy własnego Ts'a, autorskie pluginy. Gildie znajdowały by się albo na wodzie, albo w powietrzu. Cuboidy do ustalenia

Wojna polegała by na zniszczeniu drużyny przeciwnej a konkretnie ich gąbki, który znajdowała by się po środku Cuboid'a.

Rekrutacja poprzez automatyczny system na stronie internetowej (logo czerwonych i niebieskich, klikamy pojawia się formularz zgłoszeniowy), ograniczyli byśmy sloty do np. 40 lub 60

20 vs 20

30 vs 30

Jedna wielka masówka podczas klepy :)

Dobra Maszyna

Reszta rzeczy do ogarnięcia po podjęciu decyzji o otwarciu :)

Proszę o wypowiadanie się w temacie, wiem że takich serwerów jest dosyć dużo ale napewno ten były jeden z lepszych.

Posiadam ponad 1 tys. widzów w youtube więc możliwe były by jakieś filmy, napewno mile widzani byli by również inny mali YouTuberzy...

Wydaję mi się że jest to dosyć dobry pomysł :) Czekam na komentarze

Opublikowano

Można by na jednej maszynie postawić kilkanaście serwerów (lub na kilku maszynach) wtedy jeśli zabrała by się ekipa do kolejnego serwera to po prostu dostawali by się na whitelist, po kilku dniach wojna (tylko trwała by, aż do czyjejś wygranej.) Później ogłoszenie wyników na stronie, reset serwera i od nowa :P Napisanie automatycznego systemu zarządzania tym molo by być trudne, ale efekty były by wspaniałe.

Opublikowano

Można by na jednej maszynie postawić kilkanaście serwerów (lub na kilku maszynach) wtedy jeśli zabrała by się ekipa do kolejnego serwera to po prostu dostawali by się na whitelist, po kilku dniach wojna (tylko trwała by, aż do czyjejś wygranej.) Później ogłoszenie wyników na stronie, reset serwera i od nowa :P Napisanie automatycznego systemu zarządzania tym molo by być trudne, ale efekty były by wspaniałe.

Jeśli chodzi o stronę techniczną to ujmę to tak "Nie ma rzeczy nie możliwych", mam kilku bardzo dobrych, aż chcę się powiedzieć najlepszych techników, którzy piszą pluginy dla czołowych serwerów w Polsce. Więc z tym problemu nie będzie. Jeśli zainteresowanie było by duże, to oczywiście można otworzyć S1, S2, S3 itd Narazie chciałbym się skupić na jednym serwerze. Pozostaje jeszcze jedna sprawa - maszyny, fakt jest faktem że takową posiadam, ale jeśli mieli byśmy robić coś z większym rozmachem niż 1 serwer to potrzebował bym większych funduszy. Jak wiesz, BLUE vs RED, miało by być w pełni darmowe.. Można by wprowadzić dotacje na serwer, lub jakieś dodatki dla drużyn. Typu 64 obsidianu za 1,23 zł.. Ale ludzię uznają to za "Robisz serwer dla hajsu", "Zamknij go lepiej" itp :)

Ale dzięki, pomyśle nad tym..

Pozdrawiam

Znawca
Opublikowano

Również bym chętnie pograł. :)

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Wow, nie myślałem że ten serwer będzie cieszył się takim powodzeniem, dziękuje wam bardzo :) Czekam na dalsze wypowiedzi! :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli serwer miałby coś autorskiego jak np dom aukcyjny gdzie można byłoby kupować za obsydian to czemu nie. Z chęcią bym na takim serwerze zagrał.

Opublikowano

Najbardziej podoba Mi się ten pomysł z gąbką ;) I duża liczba osób... tylko ... czy to nie jest za dużo ? Fakt że czym więcej typa na klepę tym lepiej, ale nie widzę tego dobrze jak 30 osób na ts w jednej drużynie się przekrzykuje ...

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Najbardziej podoba Mi się ten pomysł z gąbką ;) I duża liczba osób... tylko ... czy to nie jest za dużo ? Fakt że czym więcej typa na klepę tym lepiej, ale nie widzę tego dobrze jak 30 osób na ts w jednej drużynie się przekrzykuje ...

Cały czas np. 30 osób nie będzie - wiadomo nie każdy ma czas, prawda ? Wyznaczymy sobie Lidera, Zastępce i jakiegoś Pomocnika, tylko oni będą mieli głos, i poprostu z systemem od rąk do rąk talk pover będzie przekazywany między graczami, także każdy będzie mógł coś dodać od sb. :) Z team speakiem problemu nie będzie..

Więcej pomysłów bedzie w @topicu.. Niedługo zaaktualizuje :)

Opublikowano

No dobra... tylko że klepa jest więc taki hałas będzie :D 30 typa :D

Ale jak z tym power'em ? Mam coś ważnego do powiedzenia to mam na pw na ts pisać do admina ?

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Chcemy zrobić klepę z prawdziwego zdarzenia, nie jakieś 5 vs 5 jakie robią wszyscy. W interesie lidera będzie leżało to żeby zgrać wszystkich z drużyny, i zapanować nad porządkiem.. Może jakieś dzielenie na oddziały... To już nie od nas zależy(administracji).

W tym wszystkim chodzi głównie o jedną rzecz, o to aby gracze byli zgrani.. Jeśli liderowi uda się zapanować nad tym, z resztą nie będzie problemu.

Pozdrawiam i liczę na więcej pozytywnych wypowiedzi :)

Opublikowano

Dzięki za opinie! Właśnie pracujemy nad stroną internetową - pojawi się wkrótce, niestety nie będziemy mogli wam jej tutaj podać, ale znajdziemy na to sposób :)

Pozdrawiam

Opublikowano

hmm... Myślę że to wypali jak szukacie doświadczonej administracji pisz pw :D

Będe pamiętał, dzięki :)

System wyboru drużuny, jest w budowie. Co wolicie, sami wybierać druzyne, czy poprzez losowanie ?

Opublikowano

To wystartuje ten serwer czy nie? :P Bo czekam i czekam a zagralbym sobie jak najszybciej

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Narazie zbieramy chętnych w tym temacie :) Uzbieram odpowiednia liczbę osób z forum to zajme się serverem od strony technicznej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...