Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] BRĄZOWE ŚCIERWO

Kh4'zior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś mi powiedzieć jak z tego zasranego brązu wyjść? miałem kha zixem 15/5 przegrałem każdy kolejny ranked znajduje się u mnie troll albo feeder albo afk . Nie obchodzą mnie żadne hejty co tu teraz polecą typu " Jak możesz przegrać 15/5 NOOB hahahahaha" nie da się samemu carrować gry ja wskakuję w jednego i od razu wszyscy lecą na mnie a taki draven 6/13 pisze tylko " axaxaxaxaxaxa" i siedzi na respie . Pomoże ktoś? da ktoś jakąś radę? -.-

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Grałem Kassadinem 21/7 i przegrałem chociaż zrobiłem sam quadre ale mój team nie myślał pomóc i przegraliśmy bo gdy mój team zainicjował ja wbiłem to oni uciekli i przegraliśmy pushem :p

Graj koniecznie na midzie kimś OP (Annie, Lux, Kassadin, Katarina(jeżeli mają mało CC) szczerze z Bronze V wyszedłem bardzo szybko do Bronze I tylko tutaj jest gorzej..

Opublikowano

Kurde ja tak samo wbiłem się z za krzaków wbiłem się i boom mój team się cofnął : __ ; Jestem w zasranym brąz 3 chociaż byłem w brąz 2 miałem 3razy 90 pkt 2 razy serie a nagle mam brąz 3 i zaraz będę w 4 to jest chore aż mi się nie chce grać myślałem, że wbije ten silver do końca sezonu ale to chyba nie możliwe .

Opublikowano

Pomyśl teraz sobie tak, dlaczego te trolle są u ciebie, a nie w innym teamie.

Bo w brązie większość to dzieci, normalni gracze już wyszli z tego przedszkola, z nimi trzeba normalnie gadać i próbować się porozumieć.

Poleciłbym ci także granie duo ;P

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

gram duo ale nie zawsze wychodzi mi albo dla kumpla. Czasami jak mam na midzie taką Tristane ap ;_; to nie chce mi się już iść na tego mida. Chcemy wyjść z tego brązu ale naprawdę nie da się mam w 10 minucie 5/0 jungla robie ganka psize , pinguje wszystko a taki adc siedzi pod turettem i nic nie robi ;_; to jest masakra naprawde .

Opublikowano

Mówisz, że miałeś staty 15/5. Zakładam, że grałeś w jungli...

Teraz się zastanów jak wbijałeś się na ganka np. na mida zabijałeś ty czy twój mider. Jeżeli ty, to oddawaj kille twojemu teamowi. Graj jedną postacią, lub wybierz swoją linie ( polecam support/midder - dlaczego ? Midder jeżeli ogarnia Może pomagać na innych liniach. Jakiego championa polecam ? Twisted fate lub ahri. Dlaczego support ? Dobry support pomoże się nafeedować ADC i w team fightach go broni. A jak mi nie wierzysz to zobacz sobie gracza : Escordeta. Jest w GOLD 1 a ma 88 rozegranych meczów - samymi supportami ) mam nadzieję, że pomogłem.

METIN2.PL SURA WP 75 lvl ON  CS:GO Eagle

Opublikowano

Hmm jak robilem ganka na mida zgarnalem tylko 2 fragi potem okolo 3-4 wziął Brand z czego brand to był troll:) NA ADC wzialem wszystkie kille Bo draven nawet sie nie wbijal stal pod turettem i nic nie robil kompletnie i on byl tez trollem :) Chodzil po calej mapie i feedowal .

Opublikowano

Mówisz, że miałeś staty 15/5. Zakładam, że grałeś w jungli...

Teraz się zastanów jak wbijałeś się na ganka np. na mida zabijałeś ty czy twój mider. Jeżeli ty, to oddawaj kille twojemu teamowi. Graj jedną postacią, lub wybierz swoją linie ( polecam support/midder - dlaczego ? Midder jeżeli ogarnia Może pomagać na innych liniach. Jakiego championa polecam ? Twisted fate lub ahri. Dlaczego support ? Dobry support pomoże się nafeedować ADC i w team fightach go broni. A jak mi nie wierzysz to zobacz sobie gracza : Escordeta. Jest w GOLD 1 a ma 88 rozegranych meczów - samymi supportami ) mam nadzieję, że pomogłem.

Jedyna opłacalna linia w brązie to mid, może przynajmniej tobie uda sie wycarrowac gre, w jungli nie ma sensu bo dzieci na mape i tak nie patrzą a czytac nie potrafia wiec ty zgankujesz a oni beda siedziec pod turretem i ,,farmic'' jesli tak mozna nazwac to co oni tam robią. Jebanie w przyciski na myszce raczej to sie nazywa. Supportem tez nie ma sensu poniewaz wiekszosc adc kompletnie nie ogarnia wiec nie bedzie potem zadnej przyjemnosci z gry jak nie bedziesz w stanie nic zrobic bo twoj carry nie umie grac. Adc tez nie ponieważ nie bedziesz mial supporta :) Tylko mid i tylko katarina.

Opublikowano

Może ktoś mi powiedzieć jak z tego zasranego brązu wyjść? miałem kha zixem 15/5 przegrałem każdy kolejny ranked znajduje się u mnie troll albo feeder albo afk . Nie obchodzą mnie żadne hejty co tu teraz polecą typu " Jak możesz przegrać 15/5 NOOB hahahahaha" nie da się samemu carrować gry ja wskakuję w jednego i od razu wszyscy lecą na mnie a taki draven 6/13 pisze tylko " axaxaxaxaxaxa" i siedzi na respie . Pomoże ktoś? da ktoś jakąś radę? -.-

L2P. Krótko, zwięźle i na temat.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Mam podobnie, tylko że w srebrze. Z początku zawsze jest przewaga naszego teamu, a potem każdy staje się kamikadze. Bezsensownie łazi po mapie, oddaje kille, a w TF nic nie zrobi, lepiej oglądać jak zespół pada. Często gram jungle i jak wbijam na ganga to zazwyczaj oddaje fraga ale czasami się tak nie da. To sobie ludzie wychodzą z gry, bo po co grać jak się lekko przegrywa. Wyjście z Brązu to był pikuś, w porównaniu ze Srebra.

Opublikowano

Można też top ,ale z teleportem żeby bot gankowac. Jak ogarniasz to 2 trupy przy ganku robisz bo jak piszą wyżej wrogi toper nie pomoże.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Jak jestes w bronzie ,zaslugujesz na silver tylko :p Z silvera ciezko wyjsc,powodzenia zycze . Ale powodzenia zycze , znajdz ogarniete duo smerfa i lec po silver :)_ !

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Nie płaczcie ,co do tematu ,wyjdę Ci z brązu jak wyjdziesz mi z silvera ;]...

Zobaczysz brąz jest łatwiejszy niż silver ,ale tak na poważnie to jest się w devizji na którą się zasługuję (chyba ,że zacząłeś od razu rankedy to nie ;].)

A i ziomek jeśli grasz na russi to możemy grać duo ;].

Opublikowano

Propozycja dla wszystkich którzy dzisiaj założyli tematy o bronzie, każdy z was pisze że ogarnia i zawsze ma stary 10/1 15/5 itp. Zróbcie sobie ranked team i grajcie, na pewno wbijecie diamond w miesiąc max, jak każdy z was jest taki dobry tylko team macie słaby.

@Aw

Musisz pokierować zespołem, często pinguj pisz im co mają zrobić i spróbuj carrować grę

cg4h.png

Obecnie gram na prywatnym serwerze World of Warcraft - Sunwell.pl

Opublikowano

Ja nie mówię od razu, że zasługuje na silver ale chce powoli się wybić i to wszystko

Ja nie mówię, że mam staty na plusie sam na górze napisałem, że czasem mi też nie idzie nie napisałem, że mam 50 / 0 i jestem najlepszy ...

Opublikowano

Wiecie jaki jest wasz problem? Nie gracie teamowo nie mówicie członkom drużyny co powinni teraz robić albo pingować mapę (nawet spamić) żeby coś istotnego zauważyli. Nie ważne czym grasz bo praktycznie prawie każdą postacią jesteś w stanie zagrać tak aby pocarryować (nie mówię tu o wygrywaniu 1v5 czy tam 2v5).

Chwalisz się statmi 15+/x/x no ale co z tego jeżeli tylko TY masz takiego feeda i kiedy dochodzi do teamfightu dostajesz bursta i Cię nie ma a bez Ciebie twoja drużyna szczerze powiedziawszy gówno zrobi. Najważniejsze jest to aby każdy był mniej więcej równy pod względem itemów. Jeżeli grasz supportem i widzisz ze ADC słabo idzie farma albo jest odcinany od expa to wołasz junglera albo sam stwarzasz mu szanse na killa. Zastrzyk kasy i dodatkowe morale dla twojego teammate'a.

Mi osobiście udało się wyjść z Brązu 1 w wakacje rozgrywając 60 meczy (obecnie silver 4) i nie wyobrażam sobię innego wyjścia niż granie postaciami tankowatymi z dobrym engage. Jarvan, Lee, Thresh, Blitz czasem jakieś topy pod większy DPS.

Najważniesze jest to aby pokazać teamowi jak ma się zachowywać. Był Ace albo pokonaliście 3 członków przeciwnej drużyny? Dlaczego by nie pushnąć turreta, zrobić dragona albo pokraść buffy przeciwnika. I nie upierać się przez dobre 5 czy 10 minut przy tej samej rzeczy np. wcześniej wymienione turrety. Jeżeli stoicie na midzie dobre 5 minut i nie udaje się go pushnąć to robicie szybką przechadzkę po jungli na jakąś inną linię a przy okazji możecie złapać jakiegoś gracza który przechadza się solo, no oczywiście do tego jest potrzebna jakaś konkretna wizja :)

Możliwe, ze jest to napisane bardzo chaotycznie ale myślę, że przekazałem to co zauważyłem podczas mojej wędrówki po solo q :)

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Samej jest ciężko wygrać rozgrywkę. Chociaż czasem lepiej gra się solo od duo :P Jestem na Silver I, rzadko gram, ale zamierzam wskoczyć na Gold, może nawet wyżej uda się, ale z takimi teamami jakie dostaję to dziękuję. Czasami supportem miałam lepsze staty od adc *facepalm*. Jak wyjść? Na pewno grając, nie hejtować, bo to i tak nic nie pomoże, z doświadczenia zauważyłam, że nawet po hejtowaniu dało rade dogadać się z zespołem i jakoś szło. Miej pozytywne podejście do gry i zespołu, jak ktoś padnie to nie stresować siebie i zespołu... Hejtuj pod nosem, ale nie bezpośrednio do zespołu, bo tylko gorzej będzie :D

Jeżeli grasz w jungli to nie bierz fragów adc i midderowi. Chyba, że nie miałeś wyboru.

Wybieraj postać tankowatą i z dmg, jeżeli chcesz 'sam wygrać'. Skoro tak Twój team nie ogarnia :p

Opublikowano

Graj nasusem w jungli albo garenem/mordekaiserem na topie. W brązie garena nie umieja kontrowac, na 13 gier nim przegrałem tylko trzy, no a mordekaiser jest op - na 15 gier przegralem 3.

Opublikowano

1. Nigdy nie flamuj teamu, z którym grasz - [działa im to na nerwy, przy czym tracą koncentrację i motywację do gry].

2. Namawiaj, by w late nie chodzili sami - [mniej trollu, więcej farta i zgrania].

3. Oznajmiaj, by więcej farmili - [farma to kasa, kasa to itemy].

4. Gdy ktoś Cie wyzywa, napisz: "Stop flame, start play. We must win this game." - [ostudza atmosferę w grze].

5. Udzielaj wskazuwek podczas gry - [TeamPlay].

6. Nie polecam pisanie po Polsku - [Jeśli gra z Tobą Polak i zobaczy, że jesteś z Polski, w 90% masz przechlapane. Owa osoba zaczyna Cie wyzywać, grozić raportem, wyzwie Cie od noobów itp.].

7. Współpracuj z Teamem nawet jeśli stosowany patent Ci nie sprzyja - [czym więcej Was w gronie, tym większa szansa, by się uporać z przeciwnikiem].

Opublikowano

Rozumiem co piszecie ale skoro Ja pinguje ze ide tam wskakuje a moj team pod turettem siedza ciagle i draven pisze " xaxaxaxaxaxax" Ja pinguje albo pisze ze come come ale nie oni sobie dalej stoja jeden sie smieje drugi feeduje nie mozna sie dogadac czasem a czasem udaje mi sie do gadac ale probuje sie starac mysle ze po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi postaram sie grac lepiej i przez caly mecz siedziec cicho . Dziękuje ! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...