Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS oraz spadki, na 4 rdzeniach kompa...

TheMrKrzychu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zbytnio na tym się nie znam, ale wiele osób ma problemy właśnie z dobrymi sprzętami do mc. Najczęściej jest to karta graficzna, nie wiem jak Ci pomóc z tymi fps, ale wiem, co może być przyczyną tych spadków fps, a mianowicie dysk twardy, może ma mały przesył zapisu danych.

fKJeAI4.jpg

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chyba nie ma niestety rozwiązania dla tego problemu. Myślę, że minecraft po prostu nie jest zgodny z tym sprzętem, bo to były wszystkie możliwe sposoby poprawy fps. Po za tym pisałeś, że na innych grach chodzi bez problemu, co jeszcze bardziej potwierdza moją teorię.

Ps.

Jeszcze jedno pytanie: twój komputer to składak, czy go normalnie w całości kupowałeś ?

Opublikowano

Sorry, jeśli jakaś odpowiedź będzie się powtarzać.

1. Spróbuj na innych wersjach - mineshafter itp. od różnych ludzi minecrafta sprawdź..

2. ustaw priorytet javy i przypisz więcej ramu.

3. modyfikacje jakieś? spróbuj może na oryginalnym, czystym, jeśli masz mody. jeśli masz mody i na czystym będzie śmigać, to możliwe, że jakiś mod wadzi, bo na tego typu kompach to modów 300+ to nie problem.. czyli może być jakiś jeden wadliwy.

Opublikowano

@up nic z tych rzeczy. To pytanie ze składakiem utwierdziło mnie w przekonaniu, że to wina niekompatybilnego sprzętu. I właśnie przy składakach jest taka możliwość, że jedna gra będzie śmigać, a druga zamulać. Cóż, kwestia pecha, że to akurat minecraft :( .

Opublikowano

A moze jest to spowodowane mala przepustowoscia RAM'u bo mam 800 MHz na DDR2, to jednak przy renderowaniu MHz sie licza, ta?

Minecraft to nie gra , gdzie potrzeba w choy ramu i jeszcze więcej . Zobacz swoje temperatury . Karta dochodzi do bagatela 90* , a procesor ma ledwo 60 .

Po prostu karta się męczy a proc stoi w miejscu , dlatego nie masz max. wydajności .

Opublikowano

Minecraft to nie gra , gdzie potrzeba w choy ramu i jeszcze więcej . Zobacz swoje temperatury . Karta dochodzi do bagatela 90* , a procesor ma ledwo 60 .

Po prostu karta się męczy a proc stoi w miejscu , dlatego nie masz max. wydajności .

Karta ma 59 st. 90 ma czujnik, ludzie czytajcie posty !

Opublikowano

Minecraft to specyficzna gra i bardzo złożona więc moim zdaniem po prostu masz pecha i nie będzie ci działać dobrze ale ja jeszcze bym ci radził zainstalować ubuntu i na nim zainstaluj minecrafta i wtedy zobacz ( tylko spokojnie , poczekaj aż aktualizacje i dodatkowe sterowniki się pobiorą i zainstalują , i pamiętaj o aktualizacji bibliotek LWGL i Java.)

Wystarczy że zainstalujesz obok windowsa.

Opublikowano

No przecież już pisałem, że to na 95 % wina sprzętu, a dokładniej tego, że to składak. Niestety, wystarczy, że jakaś część bd źle dobrana i już taka specyficzna gra jak np. Minecrafr nie działa tak dpbrze jak powinna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...