Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Kobiece postacie zbanowane na irańskim turnieju

ProEloGamer3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wirtualna rozrywka, także w formie e-sportu, dociera niemal wszędzie – także do Iranu, gdzie w ramach turnueju World Cyber Games zorganizowane zostaną krajowe mistrzostwa w League of Legends. Niestety nie obeszło się bez pewnych kontrowersyjnych zmian, na co wpływ miały tamtejsza kultura oraz religia.

W Iranie i w innych krajach Bliskiego Wschodu kobiety nie mają łatwego życia – nie posiadają wielu praw, które należą się obywatelkom w innych państwach na świecie. Okazuje się, że tyczy się to również League of Legends.

Niedługo w irańskim państwie odbędą się lokalne eliminacje do turnieju World Cyber Games. Problem w tym, że w regulaminie imprezy znalazł się zapis, iż uczestnicy grający w League of Legends nie mogą grać kobiecymi postaciami. Żadnymi. Wyjątek stanowi tu bawiąca się ogniem Annie, która jest co prawda przedstawicielką płci pięknej, ale wyraźnie niepełnoletnią.

Bo przecież dziecko nie jest dziewczyną.

Źródło: cdaction

Tak dla małego rozluźnienia, znalazłem dziś przeglądać newsy z gier ;x

Trochę dziwnie z ich strony, przynajmniej w grach bohaterowie powinni mieć odpuszczone xD

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

No czego tu nie wymyślą jeszcze, ciekawie kogo wezmą. Ciekawe co powiedzą o postaciach typu robot czy coś. Blitz czy coś xD

Opublikowano

Przynajmniej mają jakieś zasady i się ich trzymają.

z góry narzucone i na dodatek chore zasady. IMO bliski wschód jest dość jak by to określić.... "patologiczną" okolicą, nie przepadam za tamtymi terenami, kulturą i religią.

myślę, że zdecydowanie przesadzają z tą akcją w grze.

Opublikowano

Ciekawe ,czy mogą grać eve ,bo nie wiadomo co to jest.?

Opublikowano

Ciekaw jestem czym tam będą grać wykluczamy na obecną metę b. dobre chempy

Ahri

Sona

Caitlyn

Quinn

Zyra

Dużo by wymieniać ,osobiście siedzę w silverze i rzadko kiedy oglądam lcs'y dlatego nie wypisałem wszystkich chempów.

A właśnie ,a ahri to co? Przecież to jest pół lis pół kobieta xDDDDDDDD To będzie śmieszne.

Opublikowano

L O L Z xDDDD Jak głupie to głupie co zrobisz :D Będzie nocturne na midzie i tyle :D Na supporcie alistar albo taric o.O

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Ciekawe ,czy mogą grać eve ,bo nie wiadomo co to jest.?

Tylko annie (bez głosu)

Hmm, a Zyra? Anivia?

Trochę to dziwne, przeciez to tylko gra.. no ale jednak ułomny ten kraj czy co to tam więc..

Zbanowane.

L O L Z xDDDD Jak głupie to głupie co zrobisz :D Będzie nocturne na midzie i tyle :D Na supporcie alistar albo taric o.O

Niech zbanują 6 pozostałych supportów, new meta ;____________________:

Zgaduję że Zilean i Ziggs będą mustpick/ban, zapowiada się bombowo!

652601399840421198520.png

Opublikowano

Naprawdę mnie ciekawi co oni zrobią z:

Tarickiem

Ezem

Ahri

Zryą

Nidalee xDD

Tak naprawdę najbardziej mnie ciekawi nidalee i ahri... Bo tarickiem i ezem to inne prawa zarządzają.

Opublikowano

Dlaczego nie można grać kobiecymi postaciami? Bo Mahomet zabronił. A jak ktoś weźmie Sone to go rozstrzelają. Proste?

Opublikowano

@up

twich.tv zapewne będzie

@topic

Iran to nie kraj iran o stan umysłu xD

@topic2

Wdg mnie to tak czy srak będą grać czym chcą...

Opublikowano

Czyli tak "zbanowane" mamy:

Ahri, Akali, Anivia, Ashe, Caitlyn, Cassiopeia, Diana, Elise, Evelynn, Fiora, Irelia, Janna, Karma, Katarina, Kayle, LeBlanc, Leona, Lissandra, Lulu, Lux, Miss Fortune, Morgana, Nami, Nidalee, Orianna, Poppy, Quinn, Riven, Sejuani, Shyvana, Sivir, Sona, Soraka, Syndra, Tristana, Vayne, Vi, Zyra.

Dozwolone sa:

Aatrox, Alistar, Amumu, Annie, Blitzkrank, Brand, Cho'Gath, Corki, Darius, Dr Mundo, Draven, Ezreal, Fiddlesticks, Fizz, Galio, Gankplank, Garen, Gragas, Graves, Hecarim, Heimerdinger, Jarvan IV, Jax, Jayce, Karthus, Kassadin, Kennen, Kha'Zix, Kog'Maw, Lee Sin, Lucian, Malphite, Malzahar, Maokai, Master Yi, Mordekaiser, Nasus, Nautilus, Nocturne, Nunu, Olaf, Pantheon, Rammus, Renekton, Rengar, Rumble, Ryze, Shaco, Shen, Singed, Sion, Skarner ,Swain, Talon, Taric, Teemo, Thresh, Trundle, Tryndamere, Twisted Fate, Twitch, Udyr, Urgot, Varus, Veigar, Viktor, Vladimir, Volibear, Warwick, Wukong, Xerath, Xin Zhao, Yorick, Zac, Zed, Ziggs, Zilean

To daje nam 38 usuniętych championów, zostaje 77 championów.

Cóż, zablokowanych jest dużo topowych supportów, sporo też adcarry i midderów.

Opublikowano

Tak właściwie Sejuani to świnia xD Wiec nie powinni jej zaliczyc do zbanowanych xD

Płci żeńskiej :D

@topic: Od zawsze Irany te były jakieś powalone...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...