Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Biblia i świat

Regman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według Biblii Bóg, Syn i Duch Święty to całość, jedność i ogólnie jadna kupa. :D Stąd trójkąt z jednym okiem w środfku.

To Ewa miała branie. :D

Twójca Święta to chrześcijański dogmat stwierdzający, że Bóg jest Bogiem Trójjedynym, istniejącym jako trzy Osoby - po grecku hypostazy - pozostając jednocześnie jednym Bytem. Wszystkie trzy Osoby są rozumiane jako mające tę samą jedną istotę czyli naturę, a nie jedynie podobne natury. Od początku trzeciego wieku doktryna Trójcy zaczęła być formułowana następująco: jest "jeden Bóg istniejący w trzech Osobach i jednej substancji, Ojciec i Syn, i Duch Święty, Wychodzi na to, że błąd jest po mojej stronie, sorka ;P

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Twójca Święta to chrześcijański dogmat stwierdzający, że Bóg jest Bogiem Trójjedynym, istniejącym jako trzy Osoby - po grecku hypostazy - pozostając jednocześnie jednym Bytem. Wszystkie trzy Osoby są rozumiane jako mające tę samą jedną istotę czyli naturę, a nie jedynie podobne natury. Od początku trzeciego wieku doktryna Trójcy zaczęła być formułowana następująco: jest "jeden Bóg istniejący w trzech Osobach i jednej substancji, Ojciec i Syn, i Duch Święty, Wychodzi na to, że błąd jest po mojej stronie, sorka ;P

Nie ma się co kłócić o coś czego nie ma. :D

Ale przeciez kościół jako instytucja wspiera potrzebujących, pedofili, kryminalistów i ogólnie osoby pokrzywdzone przez los.

Najlepsze jest to że udzielanie sakramentów typu ślub, chrzest podobnie pogrzeb jest płatne (w mojej parafii benajmniej), a nie jest obięte żadnym nadzorem Urzędu Skarbowego. To jest jakiś żart. Typowy ksiądz u mnie i w okolicach to człowiek z dużym mięśniem piwnym jeźdzący co dwa lata nowym "rydwanem Chrystusa" kupionym w salonie (bo używany to wstyd dla WIARY przecież!) za grube jak dla mnie pieniądze. I pytanie. Dlaczego księża tak bardzo bronią swojej wiary? Właśnie.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie ma się co kłócić o coś czego nie ma. :D

Ale przeciez kościół jako instytucja wspiera potrzebujących, pedofili, kryminalistów i ogólnie osoby pokrzywdzone przez los.

Najlepsze jest to że udzielanie sakramentów typu ślub, chrzest podobnie pogrzeb jest płatne (w mojej parafii benajmniej), a nie jest obięte żadnym nadzorem Urzędu Skarbowego. To jest jakiś żart. Typowy ksiądz u mnie i w okolicach to człowiek z dużym mięśniem piwnym jeźdzący co dwa lata nowym "rydwanem Chrystusa" kupionym w salonie (bo używany to wstyd dla WIARY przecież!) za grube jak dla mnie pieniądze. I pytanie. Dlaczego księża tak bardzo bronią swojej wiary? Właśnie.

Teraz księdzem zostaje się dla kasy, a nie dla tego, że się wierzy w Boga. Chociaż znajdzie się jeszcze trochę księży którzy na prawdę mocno wierzą w Boga i potrafią to pokazać ;d Tak, w kościele jest pedofilia dlatego, że po prostu księża nie wierzą i jak już napisałem, zostali księdzami dla hajsu i dziwek ;) U mnie w parafii ksiądz grał w pokera na hajs, przegrał samochód :DD

@down

dojebałeś jak rdza w opla

Opublikowano

Teraz księdzem zostaje się dla kasy, a nie dla tego, że się wierzy w Boga. Chociaż znajdzie się jeszcze trochę księży którzy na prawdę mocno wierzą w Boga i potrafią to pokazać ;d Tak, w kościele jest pedofilia dlatego, że po prostu księża nie wierzą i jak już napisałem, zostali księdzami dla hajsu i dziwek ;) U mnie w parafii ksiądz grał w pokera na hajs, przegrał samochód :DD

Na szczęście u mnie nie ma pedofili. :) Jeden ksiądz ma dwoje dzieci, a drugi jest alkoholikiem i narkomanem. Dzięki Bogu są normalni <3

Opublikowano

Głupoty gadacie, w Świecie Wiedzy było, że Otton przesunął datę o 300lat, żeby być cesarzem milenijnym. Czyli teraz mam ok. 1713r.

Opublikowano

Nie dziwi mnie to Biblia jest strasznie dziurawa..

Co się dziwić? To wszystko stało się dawno...

@cichy jak wytłumaczysz wszelkie cuda? To nie mogli wymiślić wierzący gdyż takie sprawy badają naukowcy którzy ,,wierzą w naukę" a nie w Boga...

J7kTLRS.jpg?1
Opublikowano

Co się dziwić? To wszystko stało się dawno...

Daaawno ^^ To dlaczego powstał kanon?

Do kanonu weszły tylko te teksty, które wielbią, sławią i powstawiają Boga/Jezusa w jak najlepszym świetle zarówno w ST, jak i NT, a reszta została odrzucona(W 1945r. znaleziono bardzo dużo tekstów datowanych na 4-5 wiek)

Weteran
Opublikowano

jak wytłumaczysz wszelkie cuda?

Jesteś drugą osobą, która pisze o cudach, ale nie podając żadnych przykładów.

Podaj mi konkretnie o jaki "cud" chodzi.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jesteś drugą osobą, która pisze o cudach, ale nie podając żadnych przykładów.

Podaj mi konkretnie o jaki "cud" chodzi.

jest multum cudów poszukaj w internecie nawet w polsce się dzieją .

Wiara w boga to niepojmowanie go i jego mocy .

Większość ludzi nie uwierzy puki nie zobaczy , a za życia boga na pewno nie zobaczy .

Jestem ciekaw co jest po drugiej stronie .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Gdy ja czytam to piepszenie tych wszystkich pseudo nie wierzacych w nic to nasuwa mi sie jeden kawał.

"Spotkanie ateistów.

Wszyscy skaczą, krzycza, że Bóg im nic nie zrobi, że nie istnieje i nie ma na nich żadnego wpływu. Z wyjątkiem jednego gościa który siedzi na krześle i czyta książkę. Podchodzą do niego i się pytaja

-dlaczego Ty nie obrażasz Boga?

-Ja po prostu w niego nie wierze"

Jestem człowiekiem wierzącym, nie mam nic to ateistów, to jest wybór każdego człowieka z osobna jak pokieruje sobą, ale gdy widze tych wszystkich krzykaczy to mam beke:D

Opublikowano

Takie pierdolenie o adamie i ewie.
W innych religiach jest wszystko inaczej. Gdyby w innych religiach i ich "Bibliach" było też napisane że wszystko jest od adama i ewy to bym uwierzył. Ale tak to widać że jakieś jebane kłamstwa. Przecież chińczycy żyli dużo przed rokiem 0. I jeśli niby wszyscy są od adama i ewy to jak powstali murzyni? :D

1375735056-U683421.png

Opublikowano

Jezus nie urodził się w roku 0, dochodzili tego na discavery i on urodził się ileś lat prze albo po roku zerowym. Choć wydaje się to sprzeczne, to fakty się nie zgadzały.

Chodzi tu o śmierć Nerona, aczkolwiek licząc 0 rok liczymy jako narodzenie Jezusa, także jeżeli to przyjęte jest jako 0 to dla nas (katolików <_< ) jest to właśnie ten rok.

A nie przypadkiem liczymy czas od narodzin Chrystusa? Czyli zanim Jezus się narodził był jakiś rok ''on'' się narodził i był rok 1 dla wyznawców Jezusa (narodził się 1 (rok) p.n.e ale badanie dowodzą na to że urodził się między 8-2 (rok) p.n.e więc możliwe że zamiast 2013 mamy 2015-2021). Nie ma roku 0 ponieważ 0 to nic a nie mogło być tak że nic nie było. Jezus istniał naprawdę, Rzymianie pisali o nim. W dodatku przed Jezusem też był ''mesjasz'' (mało znany) co ciekawe Jezus robił wszystko tak samo jak on. Mówi się też że Jezus miał żonę i czytałem że prawdopodobnie był gejem. Biblia jest ma narzucać ludziom pewną Ideologie i inne głupie rzeczy.

Twoim rozumowaniem(oczywiście bez urazy, nie ma na celu obrażenia to nikogo) dojdziemy do tego ,że powinien być rok 300002015, oczywiście tak około, bo można liczyć też od stworzenia ziemi :)

Nie dziwi mnie to Biblia jest strasznie dziurawa..

Prawdopodobnie, to kościół(w sensie Watykan etc.) wybrał kilka ewangelii - WYBRAŁ, czyli nie wszystkie.Co ciekawe wątpię aby wam udało się dociec co było w tej reszcie, których nie wybrali.

Opublikowano

W pewnym sensie masz racje.

Ale być może Adam i Ewa mieli inne dzieci o których nie wspomniano w Biblii?

Mnie ciekawi np. czy Adam i Ewa byli protoplastą ludzi idealnych. Np. czy Ewa miała piersi takie jak powinna mieć kobieta i czy np. długość pewnisa Adama była tą idealną. ;P Jeśli tak by było to teraz mamy samych mutantów. ;x To jest ważne zagadnienie, proszę nie hejtować! :D

Opublikowano

Mnie ciekawi np. czy Adam i Ewa byli protoplastą ludzi idealnych. Np. czy Ewa miała piersi takie jak powinna mieć kobieta i czy np. długość pewnisa Adama była tą idealną. ;P Jeśli tak by było to teraz mamy samych mutantów. ;x To jest ważne zagadnienie, proszę nie hejtować! :D

Według ludzi Bóg jest idealny a stworzył on Adama i Ewę na swój wzór więc "chyba" byli idealni więc nie wiem dlaczego teraz jest tyle jak ty to określiłeś "mutantów" :D

To ważna kwestia (no hejt please ;) )

kxo.png

[media][/media]

Opublikowano

Prawdopodobnie, to kościół(w sensie Watykan etc.) wybrał kilka ewangelii - WYBRAŁ, czyli nie wszystkie.Co ciekawe wątpię aby wam udało się dociec co było w tej reszcie, których nie wybrali.

Reszta to apokryfy które zostały odrzucone ponieważ zawierały magię którą chrześcijanie permanętnie wykluczają.

Opublikowano

Jak czytam wasze komentarze to ręce mi opadają :)
Z religii zeszliście do księży.
Oni nie mają nic wspólnego z religią. Oni narzucają własne zasady wcale nie takie jakie niby są w piśmie.
Biblia to jest wskazówka, filozofia życia.
Nie traktujcie tego tak na poważnie...
"Jezus miał podobno żonę, ale podobno był gejem" HAHHAHAHAHAH.
Sami przeczycie sobie.

Skoro mówicie ,że Bóg tyle cudów zrobił to patrzcie ile jest opętań przez szatana? :>
Hmmm ciekawe.
Polecam przeczytać biblię szatana.
Tylko miejcie dystans do tego, nie patrzcie ślepo. Ta księga to także filozofia, ale mówi o tym, że coś co chcemy to możemy to zdobyć, oczywiście zachowując zasady moralne :)
Jeżeli ktoś chciałby pogadać o tym chętnie pogadam, a już teraz zapraszam na swojego bloga. LINK W SYGNATURCE :)

Opublikowano

Na początku było jeb z dupy, potem atomy .

Możliwe, że nie istniejemy i jesteśmy w jakimś czymś typu matrix.

Opublikowano

Jak czytam wasze komentarze to ręce mi opadają :)

Z religii zeszliście do księży.

Oni nie mają nic wspólnego z religią. Oni narzucają własne zasady wcale nie takie jakie niby są w piśmie.

Biblia to jest wskazówka, filozofia życia.

Nie traktujcie tego tak na poważnie...

"Jezus miał podobno żonę, ale podobno był gejem" HAHHAHAHAHAH.

Sami przeczycie sobie.

Skoro mówicie ,że Bóg tyle cudów zrobił to patrzcie ile jest opętań przez szatana? :>

Hmmm ciekawe.

Polecam przeczytać biblię szatana.

Tylko miejcie dystans do tego, nie patrzcie ślepo. Ta księga to także filozofia, ale mówi o tym, że coś co chcemy to możemy to zdobyć, oczywiście zachowując zasady moralne :)

Jeżeli ktoś chciałby pogadać o tym chętnie pogadam, a już teraz zapraszam na swojego bloga. LINK W SYGNATURCE :)

wypowiadasz się nie znając żadnych podstaw teologii.

To samo kieruje do wszystkich użytkowników gówno wiecie a najwięcej macie do gadania.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Nigdy się nie dowiemy tak na prawdę, co było 2 tys lat temu, to wszystko co teraz wiemy to zapewne brednie, tajemnica nie do odkrycia..

photo-5jp_nweqxnp.jpg

Goodbye MÖ10, We miss u! :-(

Opublikowano

Siedem dni w których bóg stworzył świat to metafora, tak przynajmniej tłumaczą to teologowie. xD Osoba taka jak Jezus istniała i są nawet na to dowody. Katolicyzm to religia monoteistyczna, zakłada, że istnieje tylko jeden bóg w trzech osobach - duch święty, ojciec i syn. Kwestia tego czy w to uwierzysz to właśnie religia, do mnie to nie przemawia.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Cześć.

Tak ostatnio myślałem ,jak to było na początku.

Biblia mówi ,że na początku Bóg stworzył dwoje ludzi Adama i ewe którzy mieli dwoje dzieci Kaina i Abla.

Kain zabił Abla (czy na odwrót :D) i jeden z nich uciekł do innych ludzi :O jakich ludzi jak oni tylko byli na świecie ?

Następną ciekawą rzeczą jest to iż na początku Bóg tworzył ziemię, wodę etc. w roku 0 urodził się Jezus, A przecież za boga się uważa Jezusa więc on był wcześniej ? Ojcem Jezusa był Bóg więc był sam sobie ojcem ?

Jeszcze mam kilka takich spraw niewyjaśnionych z Biblii ale to już nie będę się rozpisywał.

Zacznijmy od tego ze Jezus nie jest Bogiem, tylko Synem Bozym ...

Pierwszym czlowiekiem byla Lilith ktora zostala wygnana z Edenu ...

Chyba cos takiego jest :D

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...