Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Biblia i świat

Regman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Tak ostatnio myślałem ,jak to było na początku.

Biblia mówi ,że na początku Bóg stworzył dwoje ludzi Adama i ewe którzy mieli dwoje dzieci Kaina i Abla.

Kain zabił Abla (czy na odwrót :D) i jeden z nich uciekł do innych ludzi :O jakich ludzi jak oni tylko byli na świecie ?

Następną ciekawą rzeczą jest to iż na początku Bóg tworzył ziemię, wodę etc. w roku 0 urodził się Jezus, A przecież za boga się uważa Jezusa więc on był wcześniej ? Ojcem Jezusa był Bóg więc był sam sobie ojcem ?

Jeszcze mam kilka takich spraw niewyjaśnionych z Biblii ale to już nie będę się rozpisywał.

Regmannn

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Adam i Ewa byli wg religii pierwszymi ludźmi na Ziemi, a nie jedynymi.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Też tego nie kumam :O :o

Napisz jakie to masz jeszcze sprawy nie wyjaśnione, z chęcią poczytam.

Nie dzisiaj.

Regmannn

Weteran
Opublikowano

Jeszcze mam kilka takich spraw niewyjaśnionych z Biblii ale to już nie będę się rozpisywał

Pisz :)

Jest pewnie dużo spraw, które są nielogiczne, ale jak zwykle wierzący się bronią "TO KWESTIA WIARY".

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jesteśmy tu i teraz dzięki ewolucji, nasze korzenie sięgają xxx lat wstecz.

Takie pierdolenie, że ktoś nas stworzył, jak pierwszy nie był człowiek rozumny ino jakieś tam małpy.

; *

Opublikowano

Boga nie ma.

Pozdrawiam

To już jest dłuższy temat.

A co jeśli człowieka nie stworzył Bóg tylko człowiek to krzyżówka małpy z czymś tam co teraz już nie istnieje ?

Tego nikt nie wie.

Kolejna rzecz to taka ,że skąd Ludzie którzy opisywali Biblię wiedzieli co było wcześniej skąd wiedzieli o Adamie i Ewie o tym całym zdarzeniu z wężem i jabłkiem?

Regmannn

Opublikowano

A co jeśli człowieka nie stworzył Bóg tylko człowiek to krzyżówka małpy z czymś tam co teraz już nie istnieje ?

Tego nikt nie wie.

Kolejna rzecz to taka ,że skąd Ludzie którzy opisywali Biblię wiedzieli co było wcześniej skąd wiedzieli o Adamie i Ewie o tym całym zdarzeniu z wężem i jabłkiem?

Bo to byli magowie z 12 kregu elo .

Sorry ale jak dla mnie te wszystkie religie to wlasnie cos takiego, wole MARVELA

Religia byla i jest poto zeby bylo latwiej utrzymac bydlo w porzadku, bo ludzie chcieli/chca miec jakis cel. to ze nie wierze nie znaczy ze jestem zlym czlowiekiem pewnie jestem lepszym czlowiekiem niz wiekszosc katoli i innych brudasow typu kozojebcy

Admin Cienia
Opublikowano

Jezus nie urodził się w roku 0, dochodzili tego na discavery i on urodził się ileś lat prze albo po roku zerowym. Choć wydaje się to sprzeczne, to fakty się nie zgadzały.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Tego nikt nie wie.

Bo tak jest, popatrz na inne zwierzęta które ewoluowały przez tyle milionów lat, z nami jest tak samo.

; *

Opublikowano

Nie wiedzieli co było wcześniej. Biblii nie należy traktować dosłownie. To wszytko było wymyślone tylko po to, aby wyjaśnić w jaki sposób powstały niewyjaśnione rzeczy. Teraz nauka jest do przodu to i religia na tym traci bo można niektóre rzeczy potwierdzić naukowo.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Jezus nie urodził się w roku 0, dochodzili tego na discavery i on urodził się ileś lat prze albo po roku zerowym. Choć wydaje się to sprzeczne, to fakty się nie zgadzały.

Jesli sie wgl urodzil, to nie chodzi o to porpstu kiedys zanim wiesc sie rozniosla i dojechali na koniach to troche mijalo czasem do kilku lat.

Opublikowano

Hujnia. Boga nie ma. Tak jak napisał kolega łatwiej jest utrzymać bydło. Ja jestem katolikiem ale wiem że boga nie ma i mam na niego wyjebane. Jak wtedy to kurwa ledwo papier robili a tu nagle z 400 stron w tym. Gdzie jest orginał tych spisek itp.? Pierdolenie i nic poza tym. Boga nie ma i nie było. Dziękuję pozdrawiam i życzę dobrej nocy.

Opublikowano

Hujnia. Boga nie ma. Tak jak napisał kolega łatwiej jest utrzymać bydło. Ja jestem katolikiem ale wiem że boga nie ma i mam na niego wyjebane. Jak wtedy to kurwa ledwo papier robili a tu nagle z 400 stron w tym. Gdzie jest orginał tych spisek itp.? Pierdolenie i nic poza tym. Boga nie ma i nie było. Dziękuję pozdrawiam i życzę dobrej nocy.

Nie wiesz co piszesz :D

Twierdzisz, że boga nie ma lecz zaraz po tym, piszesz, że masz na niego wyjebane :D, zdecyduj sie :D

; *

Opublikowano

Udowodniono naukowo, że ktoś taki jak Jezus był.
Urodził się kilka lat przed 0 rokiem :)
Adam i Ewa służą jako "obraz" zła i dobra nie byli to pierwsi ludzie na ziemi.
Chętnie odpowiem na wasze pytania na pw, lub na moim blogu, adres macie w sygnaturce :)

Opublikowano

A nie przypadkiem liczymy czas od narodzin Chrystusa? Czyli zanim Jezus się narodził był jakiś rok ''on'' się narodził i był rok 1 dla wyznawców Jezusa (narodził się 1 (rok) p.n.e ale badanie dowodzą na to że urodził się między 8-2 (rok) p.n.e więc możliwe że zamiast 2013 mamy 2015-2021). Nie ma roku 0 ponieważ 0 to nic a nie mogło być tak że nic nie było. Jezus istniał naprawdę, Rzymianie pisali o nim. W dodatku przed Jezusem też był ''mesjasz'' (mało znany) co ciekawe Jezus robił wszystko tak samo jak on. Mówi się też że Jezus miał żonę i czytałem że prawdopodobnie był gejem. Biblia jest ma narzucać ludziom pewną Ideologie i inne głupie rzeczy.

Opublikowano

Ludzie są całkiem potężni! W końcu to oni stworzyli sobie Boga. Mówi się, że "Jak trwoga to do Boga" i to prawda tylko zależy jak na to patrzeć. Ja odbieram to tak, że człowiek widzi tylko Boga jak ma jakiś problem, chce wierzyć, że jest coś tam w niebie(?) co nad nim czuwa i mu pomoże. Człowiek króty ma udane życie bez większych problemów jakoś specjalnie się Bogiem nie interesuje. Boga wymyślili Ci ludzi którzy nie potrafili sami odnaleźć się w zyciu.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Boga nie ma.

Pozdrawiam

Teraz to dojebales :)

Bóg jest !!

Wyjaśnij mi cuda które się wydarzyły

tak wgl. jak Jezus mówi że Bóg jest to jest.

Na początku byli Adam i Ewa ( jako normalni ludzie )

+ małpy :) które potem zmieniły się w ludziów <haha>

i potem się dymali ,dymali aż wkońcu wydymali pare miliardów ludu

ale skąd wzieli suę Chinczycy ? (chuj wie)

41196912334212939960.png

Opublikowano

Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi, nie było mowy, że nie stworzył innych.

Bóg =/= Jezus

to są 2 różne osoby, nawet masz trójcę świętą gdzie masz Ojca(Bóg), syna (Jezus) i Ducha Świętego.

Rok 0 uznano za rok urodzenia się Jezusa oraz oddziela naszą erę i okres przed naszą erą ;p

Opublikowano

Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi, nie było mowy, że nie stworzył innych.

Bóg =/= Jezus

to są 2 różne osoby, nawet masz trójcę świętą gdzie masz Ojca(Bóg), syna (Jezus) i Ducha Świętego.

Rok 0 uznano za rok urodzenia się Jezusa oraz oddziela naszą erę i okres przed naszą erą ;p

Według Biblii Bóg, Syn i Duch Święty to całość, jedność i ogólnie jadna kupa. :D Stąd trójkąt z jednym okiem w środfku.

Teraz to dojebales :)

Bóg jest !!

Wyjaśnij mi cuda które się wydarzyły

tak wgl. jak Jezus mówi że Bóg jest to jest.

Na początku byli Adam i Ewa ( jako normalni ludzie )

+ małpy :) które potem zmieniły się w ludziów <haha>

i potem się dymali ,dymali aż wkońcu wydymali pare miliardów ludu

ale skąd wzieli suę Chinczycy ? (chuj wie)

To Ewa miała branie. :D

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...