Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta graf. nie działa

Bananowiec.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam kartę graficzną zintegrowaną i chciałem ją zamienić na porządniejszą. (GeForce G210 DDR3) pod wejście PCI-E Express 2.0.

Gdy zakupiłem i podłączyłem nie działa. Na kuzyna komputerze testowana i działała. Na moim jej wcale nie szuka. Czeego może być to przyczyna? Zasilacza?

Posiadam zasilacz: Modecom feel 400 (wiem. słąby -.-)

GPU- Amd Athlon 64 X2 Dual Processor 5200+ (2.70GHz)
CPU- GeForce 6150Se nForce 430

Ram- DDr2 2gb

P.S

gdy podłączam kartę nic się nie dzieje, tak jakby jej nie było. :((

Płyta główna: M61PME-S2P

Opublikowano

Wyłącz w biosie zintegrowaną kartę graficzną.

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

A wejście działa? Przypuszczam, że tak bo pewnie wcześniej miałeś inną. Po prostu może wejście nie obsługuje czegoś co karta graficzna potrzebuje i dlatego nie działa

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

wejście? ale pci? czy karty. Karty musi być OK. bo testowałem na innym komputerze a co do tego PCI to nie jestem pewien. Ale gdy karta była wpięta to tak jakby chodziła (nagrzewała się lekko).

Opublikowano

Jeśli możesz to podłącz inną kartę graficzną pod te wejście i zobacz, czy będzie działać. Jeśli będzie działać, to może w tamtej grafie potrzebny sterownik? Lub też źle ją włożyłeś / nie jest ustawione w biosie. Jeśli nie znajdzie się rozwiązania to podaj zdjęcia Twojego biosu.

Spróbuj też włożyć ją i wejść w windowsie w menadżer urządzeń --> karty graficzne i czy tam wszystko gra. Zobacz też takie żółte ?. Też dobrze by było jakbyś jakieś screeny zrobił

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jeśli możesz to podłącz inną kartę graficzną pod te wejście i zobacz, czy będzie działać. Jeśli będzie działać, to może w tamtej grafie potrzebny sterownik? Lub też źle ją włożyłeś / nie jest ustawione w biosie. Jeśli nie znajdzie się rozwiązania to podaj zdjęcia Twojego biosu.

Spróbuj też włożyć ją i wejść w windowsie w menadżer urządzeń --> karty graficzne i czy tam wszystko gra. Zobacz też takie żółte ?. Też dobrze by było jakbyś jakieś screeny zrobił

nie ma zanych "?" mówiłem ze komputer jej wcale nie wyszukuje. Zaraz dam zdj z biosa.

@EDIT

A to nie moze byc zpowodowane zasilaczem?

Opublikowano

dokładnie podłączam. ustawienia bios'u też były restartowane. (muszę na pewno coś tam ustawić ale nie wiem za chuj* co) :D

Bo skoro karta się nagrzewa, to gniazdo pci działa, prawda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...