Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

foxbond`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

//Z racji iż wyczytałem, że w dziale "Projekty Użytkowników forum" można wklejać tylko gotowe prace piszę tutaj

Kto mi zmienił tytuł tematu?

Tak jest chopuszki, tak jest!
sBot - smartBot - nowy, lepszy, szybszy!
Nuży cię gra z małolatami?
Masz dość biegania po brzydkich mapach?
Wkurza cię monotonność expienia, tłok na expach?
Denerwuje cie sposób walki?
Chciałbyś mieć więcej czasu na grę w Danarroth?
OTO ROZWIĄZANIE!
Jedyny taki, w pełni działający bot do Margonem!
1. Napisany w natywnym js z wykorzystaniem (załadowanej już przez margo) biblioteki jQuery!
Uruchamiasz i zapominasz, bot będzie działał w tle.
Czyż to nie cudowne? Bot expi w margo, a ja mogę w Danarroth! Podwójna korzyść!
2. Zbiera loot!
Mało kaski? Wolisz kupić szafiry w Danarroth (piękne outfity, domki, bonusy!) niż smocze łzy (pay-to-win) ?
Z tym botem z powodzeniem możesz zbierać loot na expowisku (wyrzucając zbędne przedmioty) bądź postać na elicie!
3. Auto-heal!
Boisz się, że bot padnie? NIC Z TYCH RZECZY!
4. Auto-szybka walka!
Margo schodzi na psy, szybka walka daje tyle samo co turowa. aaaale to sam PROFIT! Szybsza walka, szybszy exp!
5. Piękne GUI!
Będziesz siedział i patrzył się na bota!
6. Auto-trade!
Koniec miejsca w torbie? Myślisz, że TWÓJ LOOT się zmarnuje? No co ty, weź przestań. Bot SAM wróci do miasta, sprzeda złom, wyśle paczką unikaty, a następnie sam wróci expić! hah! już myślałeś, że tego nie umie!
7. Waypoint System
Masz dość botów blokujących się na przeszkodach, chodzących najdłuższymi drogami? I słusznie! W sBot-cie sam tworzysz ścieżki w intuicyjny sposób poprzez ustawianie waypointów!
8. Multi-level, Multi-map
Zbyt mało potworów na jednej mapie? Niech expi na dwóch, trzech, czterech mapach! Mało? To niech expi na 50 mapach, ilość jest nieograniczona!
9. Auto-refill
Nie mogę zostawić bota na noc, w końcu skończą mu się poty i strzały... :/ COOO??? Niemożliwe! sBot SAM uzupełnia zapasy! SAM trafi do sprzedawcy i hurtowo zakupi poty, strzały, bełty!
10. Multi-server, Multi-class, Multi-character
Graj gdzie chcesz, jak chcesz i czym chcesz!
11. Multi-instance
Jeden bot to za mało? Uruchom dwa, pięć, dziesięć, sto! Nie ma limitu!
O ile oczywiście potrafisz zmienić IP na różnych kartach/przeglądarkach
12. Niewykrywalny!
omgogmomg zablokowali mi konto! boooooo nie korzystałeś z sBot-a! Bot nie jest napisany pod funkcje, lecz emuluje kliknięcia gracza!
13. Lifetime license!
Płacisz raz, korzystasz do woli! 24h/7, bez wytchnienia, bez odpoczynku, bez przerwy!
14. Auto-update
No nie, znów muszę pobierać i instalować aktualizację...
DAFUQ? Koniec z tym! Bot automatycznie sprawdza wersję i dokonuje aktualizacji w tle! Zapomnij co to problemy!
Regulamin:
Więcej info wkrótce, testy już są rozpoczęte.
Dla testerów Danarroth ZNIŻKA!
Soon...
  • Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czekam na bota a będzie może on miał swoją stronę gdzie będzie go można pobierać i rejestrować konto na bota??

Opublikowano

Zajebiście. Możesz zakładać poradniki o tematyce jak zareklamować swoją grę obiecując naiwniakom gruszki na wierzbie.

Jeśli chcesz zrobić przysługę userom MPC, to go po prostu wrzuć - o ile będzie działał zamiast w co drugim zdaniu pisać Danarroth. Odwołam swoją krytykę dopiero jak zobaczę coś działającego. Oczywiście o ile to będzie darmowe. Zawsze najpierw trzeba napompować balonik zanim przejdzie się do konkretów?

Opublikowano

Zajebiście. Możesz zakładać poradniki o tematyce jak zareklamować swoją grę obiecując naiwniakom gruszki na wierzbie.

Jeśli chcesz zrobić przysługę userom MPC, to go po prostu wrzuć - o ile będzie działał zamiast w co drugim zdaniu pisać Danarroth. Odwołam swoją krytykę dopiero jak zobaczę coś działającego. Oczywiście o ile to będzie darmowe. Zawsze najpierw trzeba napompować balonik zanim przejdzie się do konkretów?

Nie ogarniam, mg margo siedzi na MPC i szuka botów do własnego użytku OMG...

post przekopiowalem z forum danarroth dlatego tak duzo :)

bota robie na platne zlecenie i nie przewiduje, aby byl darmowy (nie fair)

Ale się dowiedziałem, Hesper = Salem = MG w Margo hahah

Masz prezencik:

942814_564128290294380_1308839025_n.png

Dobre ! :D

Opublikowano

Brawo sherlocku, czuję się taki zdemaskowany. Poużywaj sobie, bo przecież tu możesz. Niech wszyscy zobaczą, jakiż to interesujący człowiek próbuje ich namówić do grania w swoją grę. Rozumiem, że w podobnym tonie planujesz się zwracać do swoich graczy. Godne uwagi :)

Opublikowano

Brawo sherlocku, czuję się taki zdemaskowany. Poużywaj sobie, bo przecież tu możesz. Niech wszyscy zobaczą, jakiż to interesujący człowiek próbuje ich namówić do grania w swoją grę. Rozumiem, że w podobnym tonie planujesz się zwracać do swoich graczy. Godne uwagi :)

Oh, maść nie pomaga.

Co widzisz w moim nicku? "danarroth", "borderless engine"? ich skróty/pochodne? nie?

No właśnie, bo jest to moje prywatne konto, zwłaszcza pod nickiem, a nie imieniem i nazwiskiem. Mogę się tutaj odzywać jak chcę.

Chcesz wiedzieć jak wygląda odpowiedź 'prezesa' Danarroth Team? Napisz oficjalnego maila na support i zaznacz, że chcesz odpowiedzi ode mnie. Tam podpisuję się swym imieniem i nazwiskiem. Wtedy możesz sobie zgłaszać tego typu uwagi.

Opublikowano

Ależ odzywaj się do woli i według własnego uznania. Swoją kulturą osobistą robisz sobie antyreklamę/opinię - dzieciom to pewnie nie przeszkadza, ale jeśli chcesz mieć dorosłych graczy, to takimi odzywkami prędko ich stracisz - i nie wciskaj kitu, że w swoim projekcie będziesz kulturalny. Zachowywanie się OK tylko gdy jest się oficjalnie w pracy, to troszkę dwulicowość nie sądzisz? Albo się ma zasady i kulturę, albo nie. Nie ma nic pomiędzy. Oliwa zawsze na wierzch wypływa.

Ja takich docinek codziennie mam na pęczki - nie wzrusza mnie to. Dziwię się tylko, że ktoś kto potrafi pisać sensownie wiadomości prywatne publicznie zniża się do takiego poziomu. No ale widocznie wyszło szydło z worka.

Pozdrowienia.

Opublikowano

Oczywiście, szanowny Panie Hesper (Salem). Już będę się odzywał z pełnym szacunkiem do anonimowych hejterów. Przepraszam, że uraziłem Pana osobę.

Pozdrawiam,

Michał (Foxbond) Chraniuk, Danarroth Project CEO

To ty się zniżyłeś do mojego(?) poziomu kontynuując tę rozmowę

GUI sBot-a będzie po angielsku.

Na życzenie mogę je przetłumaczyć na polski.

Opublikowano

Drogi Saleme. Wszyscy wiemy, że chcesz bronić swojej Dojnej Krowy (Margonem) przed botami i innymi "pomocnikami". Ale z jakiego powodu Fox, miałby Ci udostępniać jakąkolwiek próbkę?

Bot, który ma zamiar zrobic będzie płatny. I to raczej normalne. Na pewno nie "zobaczysz jak to działa", żeby nie polecieć do swego bóstwa wcielonego (czyt. "Tchinkera") i pokazać mu/zademnstrować jak to działa i stworzyć odpowiednie zabezpieczenia.

Ps. Ty też możesz sobie tu poużywać, chciałbym zobaczyć Twój post w Margonem z takim słowem. :)

Opublikowano

Tak tylko dodam, że tworzenie i zapisywanie tras już działa. W dodatku stworzyłem funkcję emulującą kliknięcia myszki. Przykro mi @hesper, ale to jest niewykrywalne. Zawsze możesz zbanować wszystkich graczy, którzy korzystają z myszki. (zresztą wtedy bym zrobił wersję na wciskanie klawiszy)

Pozdrawiam

//

Może ktoś potwierdzić, że ta funkcja obliczania czasu respawnu jest poprawna? Znalazłem w necie i tylko trochę poprawiłem, ale wciąż nie wiem czy czasy się zgadzają:

y = 0.7+(0.18*lvl)-(0.00045*(lvl*lvl));
y = (y < 0) ? 0 : y;
min =  (lvl > 200) ? 18 : Math.round(y/1 - 0.5);
sek = (min == 18) ? 0 : Math.round(((y % 1)*60)/1 - 0.5);
Opublikowano

Każdy nawet amatorski bot działa na podstawie symulacji kliknięć gracza, wiec nie jest to rewolucyjne, bardzo łatwo to wykryć. Żaden bot nie będzie w stanie zastąpić gracza jeśli chodzi o wykonywanie różnych czynności i nie mam tu na myśli samego bicia czy chodzenia, ale losowości zdarzeń zamiast ich powtarzalności. Wierzcie w co chcecie, to wasza sprawa. Może nie znasz sprawy TemplarS, ale za właśnie taki bot pół klanu dostało permy. Także rób swoje, zobaczymy kto ma rację. Chciałem z Tobą podyskutować grzecznie i na poziomie, widzę że się nie da. Trudno - nie wiem co cię spotkało w Margonem, że tak go szczerze nienawidzisz, ale nienawiścią daleko nie zajedziesz. kopiowaniem innych gier również, bo z tego co widzę, na tym opiera się twój projekcik, ktorego prezesem się nazywasz.

Do pozostałych graczy. Odezwałem się tu aby zobaczyć, czy to kolejny zacny projekt, ktory będzie miał na celu wydoić naiwnych graczy [i tak będzie z tego co widzę]. To jest forum zewnętrzne - sprawdźcie moje posty po co tu jestem - odpowiadam na pytania graczy, założyłem jeden temat z reklamą [co foxbond robi wszędzie nawet tu] Czytam sobie opinie o margonem i tyle. Ani się nie rządzę, ani nie szpieguję, wykrywanie oszustów to nie moja działka w Margonem. Szkoda mi tylko dzieciaków, które potem piszą na panel, że zapłacili temu i temu 50PSC i stracili kasę, bo nie dostali nic, albo jakiś ulep programu, kodu dodatku czy skryptu, który nie działa.

I na koniec, propos prawdomówności - foxbondzie, chciałbym na screenie zobaczyć to 'stosowne zezwolenie' które otrzymałeś od administracji Margonem na korzystanie z grafik/mapek należących do Garmory. Wszak w swoim temacie napisałeś post zawierający taką deklarację. W ogóle dziwnie to brzmi, że admin projektu jakiejś gry zajmuje się tworzeniem botów do innej. No ale mając te naście lat różne rzeczy przychodzą do głowy.

Opublikowano

Każdy nawet amatorski bot działa na podstawie symulacji kliknięć gracza, wiec nie jest to rewolucyjne, bardzo łatwo to wykryć. Żaden bot nie będzie w stanie zastąpić gracza jeśli chodzi o wykonywanie różnych czynności i nie mam tu na myśli samego bicia czy chodzenia, ale losowości zdarzeń zamiast ich powtarzalności. Wierzcie w co chcecie, to wasza sprawa. Może nie znasz sprawy TemplarS, ale za właśnie taki bot pół klanu dostało permy. Także rób swoje, zobaczymy kto ma rację. Chciałem z Tobą podyskutować grzecznie i na poziomie, widzę że się nie da. Trudno - nie wiem co cię spotkało w Margonem, że tak go szczerze nienawidzisz, ale nienawiścią daleko nie zajedziesz. kopiowaniem innych gier również, bo z tego co widzę, na tym opiera się twój projekcik, ktorego prezesem się nazywasz.

Do pozostałych graczy. Odezwałem się tu aby zobaczyć, czy to kolejny zacny projekt, ktory będzie miał na celu wydoić naiwnych graczy [i tak będzie z tego co widzę]. To jest forum zewnętrzne - sprawdźcie moje posty po co tu jestem - odpowiadam na pytania graczy, założyłem jeden temat z reklamą [co foxbond robi wszędzie nawet tu] Czytam sobie opinie o margonem i tyle. Ani się nie rządzę, ani nie szpieguję, wykrywanie oszustów to nie moja działka w Margonem. Szkoda mi tylko dzieciaków, które potem piszą na panel, że zapłacili temu i temu 50PSC i stracili kasę, bo nie dostali nic, albo jakiś ulep programu, kodu dodatku czy skryptu, który nie działa.

I na koniec, propos prawdomówności - foxbondzie, chciałbym na screenie zobaczyć to 'stosowne zezwolenie' które otrzymałeś od administracji Margonem na korzystanie z grafik/mapek należących do Garmory. Wszak w swoim temacie napisałeś post zawierający taką deklarację. W ogóle dziwnie to brzmi, że admin projektu jakiejś gry zajmuje się tworzeniem botów do innej. No ale mając te naście lat różne rzeczy przychodzą do głowy.

Właśnie, że miałem pozwolenie na korzystanie z mapki (wioska pszczelarzy) do własnych, zamkniętych testów. Prywatne korespondencja to nie jest to, co umieszcza się na forum.

Obecnie nie korzystamy z żadnych grafik pochodzących z gry Margonem.

W dodatku prócz chodzenia po mapie i interfejsu Danarroth nie ma wiele wspólnego z Margo, radzę doczytać mechanikę i założenia.

Nie, boty najczęściej korzystają z metody hook-u, czyli podpięcia do programu i wykonywania bezpośrednio funkcji. Z kolei jakieś tasker-y i inne "gunwa" używają myszki (blokując ją).

Jedyną powtarzalnością jest atakowanie tych samych potworów i sprzedawanie u tych samych npc. Tak, zablokujcie za to 90% kont.

Lubię Margo, lubię LoLa - nienawidzę community i społeczności. Z kolei odwrotnie jest np. z tibią czy runescape - gracze mili/pomocni, gra i jej administracja "%$#^".

Pozdrawiam.

P.S. Bota piszę tylko dla tego, że dostałem na niego zlecenie. Co do mojej prawdomówności (czy umiejętności) zapytaj innych (S)MG. Odnotowałem sporo połączeń od poprzedniej wersji bota z serweru deweloperskiego margo. (tak z rok temu, na twoją prośbę mogę dać dokładny adres IP)

///

A jeszcze jedno. Nikt nikogo nie doi. Na pisemne życzenie wystawię FV.

W sumie to gdybym was [administracja margo] nie lubił to kupiłbym z 5 razy po 10sł i kazał sobie wystawić fakturę. Musicie to zrobić i mi wysłać, pozdrwiam raz jeszcze.

////

Każdy korzysta z bota na własną odpowiedzialność. To chyba oczywiste, że to jego wina jak będzie miał go uruchomionego 24/7 i tylko postacie zmieniał (wyczerpanie to chyba 6h więc więcej nie da rady :P)

//////

A i jeszcze tak nie zachwalaj, że niby macie jakiś pr0 system przeciw botom. Istnieją większe gry i mają z tym problem pomimo 38274zabezpieczeń, obsfucatorów, szyfrowań i zaciemniania kodu (security through obscurity).

Opublikowano

W takim razie poproszę o potwierdzenie w formie screena jako wiadomość prywatną. Z mojej strony, to koniec tematu. Pamiętaj, że każdy kij ma dwa końce.

Opublikowano

Panowie idźcie się kłócić na PW, bo teraz tylko zaśmiecacie temat...

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Panowie idźcie się kłócić na PW, bo teraz tylko zaśmiecacie temat...

Ty z kolei nabijasz posty. Nie wiem co lepsze.

Bot ma ukończone rejestrowanie trasy i jej odtwarzanie. Płynnie porusza się po lokacji oraz w pełni automatycznie walczy :)

Już jutro następny update!

Opublikowano

Bardziej szczegółowe info można uzyskać na forum danarroth, ale gdy bot zostanie ukończony, na pewno poinformuję w tym temacie. Pierwsza wersja zostanie sprzedana dla max. 10 osób. Gdy te osoby będą zadowolone licencje na bota będzie mogła zakupić większa ilość osób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...