Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak wyłączyc karte integre ?

Bananowiec.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłączyłeś tą nową kartę do dodatkowego zasilania jeśli potrzebuje?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

@up

To może przeczytasz kilka postów które są wyżej? Napisał "biały dymek lata po ekranie, ze monitro nie jest podlaczony a gdy podlacze do integry to dziala all." więc jak podłączał do karty graficznej to nie działało a jak do płyty to tak.

Najlepiej jak byś sprawdził czy ta karta graficzna działa w innym komputerze albo do swojego podłączył inną kartę.

Opublikowano

@up

To może przeczytasz kilka postów które są wyżej? Napisał "ze monitro nie jest podlaczony a gdy podlacze do integry to dziala all." więc jak podłączał do karty graficznej to nie działało a jak do płyty to tak.

Najlepiej jak byś sprawdził czy ta karta graficzna działa w innym komputerze albo do swojego podłączył inną kartę.

ona jest w 100% dobra. Zakupiona sekundę temu. Muszę ustawić coś w biose ale co?

Opublikowano

Podaj model. I jak mamy pomoc to wspolpracuj bo moze gpu potrzebuje dodatkowego zasilania?

Ps. Jaki zasilacz model i moc i do tego jaki model gpu i cpu

Chodzi mi ze gpu moze brac za duzo dla psu ale moze potrzebowac dodatkowego zasilania

Opublikowano

Podaj model. I jak mamy pomoc to wspolpracuj bo moze gpu potrzebuje dodatkowego zasilania?

Ps. Jaki zasilacz model i moc i do tego jaki model gpu i cpu

Chodzi mi ze gpu moze brac za duzo dla psu ale moze potrzebowac dodatkowego zasilania

karta GeForce G210.

Zasilacz: Modecom feel 400 (tak wiem -.- ..)

CPU- AMD athlon 64 X2 5200+ (2.70GHz)

GPU- GeForce 6150SE nForce 430

Ludzie pomocy, sprawdzałem na durgim komputerze i działa wszystko. Na moim nawet nie wyszukuje karty. A i moja płyta to: GA-M61PME-S2P

Czego może być przyczyna??

Opublikowano

Mozliwe ze za slaby i nie uruchamia, a zintegrowana zawsze sporo slabsza

Modecom feel ma moze 50% sprawnosci wiec lacznie moze nie nadazac

Modecom, który posiadam ma 400w a na kartę potrzeba ok. 300w (czytałem).

więc chyba powinno ruszyć. Może być inna przyczyna (nie zasilacza) ??

Opublikowano

Modecom, który posiadam ma 400w a na kartę potrzeba ok. 300w (czytałem).

więc chyba powinno ruszyć. Może być inna przyczyna (nie zasilacza) ??

co do zasilacza to 400W on ma tylko w nazwie.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Moc 400W tego zasilacza to szczyt ... a optimum to koło 270-325W

Jak twierdzisz karta potrzebuje 300W + procesor 65-80W (dla twojego modelu) + dysk 10W (takie średnie wskazanie) + wentylatory 4W od sztuki + RAM, płyta główna, diody na obudowie i

i gdzie tu jest te 400W znika ?

jaki masz zasilacz w 2 pc? przełóż zasilacz zniego do tego i zobacz czy zadziała

1378331621-U719057.png

Opublikowano

i 400W wystarczy lecz pełne 400W a nie jakieś "podrobione"

co do mocy to i zasilacz może i mieć 1KW i tak sie nic nie wydarzy bo to nie jest napięcie a moc

napiecie dostarczanie do komputera przez dory zasilacz jest stałe (~1,5V ~3V ~5V ~12V)

za 140 zł masz bardzo dobry zasilacz z certyfikatem 80+

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-80-plus-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/

lecz ten z allegro za 70zł też da rade

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...