Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] AD carry na mida

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ostatnio dobrze gra mi się twitchem na midzie i szukam jakiegoś podobnego adc który nada sie na mida wiem jeszcze że na mida niezły jest ezreal

co jeszcze polecacie?

Opublikowano

Po co grać postaciami adc na mida ?;P

Ez jest niezły, ale pod apc na mida lub pod blue :))

Resztą gra się na bocie ;) Quinn lub Vayne grają topa

Jeśli chcesz grać ad ze względu na runy czy nie wiem co to możesz pograć j4, lee sinem, zed, talonem czy kha zix itp.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

ADC raczej się nie nadają na mida, bo jeśli zaatakuje się przeciwinika to minionki od razu zaczynają ciebie klepać.

Ale jeśli już chcesz iść na mida, to najlepiej jakiś adc polegający bardziej na skillach, np. Quinn, Graves, Lucian i (chociaż polega na AA) może nawet Draven.

Opublikowano

Adc nie gra się mida , bo apc wbija combo po czym

ucieka i tak adc spada -50% hp + na adc rzadko składa

się mr na pierwsze itemy a bez mr'ów na midzie nie dasz rady.

A co do pytania to na mida tylko Ezreal jako Adc , chodzi

tu o dash'a jest on nie dozgangowania dash na tak krótkiej

lini to ok. 1/3 odległości od wierzy do wierzy

Listę tematów znajdziecie na moim profilu :)
4fun
Czemu mam tyle - ? Bo je zbierałem! Teraz zbieram "Lubię to!"
Click ;D
Proszę o zdjęcie 10%

Opublikowano

Nie wiem jak teraz Draven z nową pasywką ale jak miał starą to Draven na midzie niszczył ;] Więc możesz spróbować na jakimś normalu, op dmg w early na enemy midera z Q ( Ze starą pasywką, nie wiem jak teraz bo nie sprawdzalem )

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Kiedyś grało się Caitlyn na midzie. Jeśli przeciwnik nie ma sustainu, albo ma mały zasięg to będzie mu ciężko.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Bardzo dobrze mi się gra Caitlyn mid, ostatnio 4 gry pod rząd skończyłem mida na 3/0 - 5/0, tak sobie testowałem czy to naprawde tak fajnie działa. Otóż jakby nie patrzeć Cait ma świetny range (650), przy czym daje to WIELKĄ przewagę w early. Mid jest nastawiony w obecnej mecie na poke + close range, jeśli mam na linii taką np kate czy akali, to przed 6 dominuje to totalnie, bo bez doskoku akali nie jest w stanie zrobić nic, z kolei kata dostawała zawsze, jak użyła E na minionach, bo wtedy wiedziałem że jestem bezpieczny.

Poprostu lasthitowałem sobie creepy, jednocześnie z aa "poke'ując" za każdym razem, kiedy przeciwnik podszedł do farmy. To skutecznie nie pozwala wrogiemu apc farmić, zbierać expa, jak i czegokolwiek zrobić. Efekt był taki, że zszokowany samym pickiem przeciwnik po padnięciu jeden raz czy dwa razy bał się odejść od swojego turreta, nawet jeśli miniony były na środku mida, bo od razu dostawał aa na twarz. Naprawdę, przyjemne :) Jeśli wardujesz mida i/lub przeciwnik nie ma ogarniętego junglera, to możesz bezkarnie wygrywac linie tak długo, jak długo Twój przeciwnik nie ma wyraźnego dasha, żeby Ci oddać, a nawet jeśli to cait ma odskok z E. Nie zapomnijmy też o ulcie, o którym większość wrogów zapomina, przy którym wystarczy zbić sobie gościa do 300 hp i macie insta killa, cokolwiek by nie zrobił (chyba że ma barrier albo akurat ktoś jest na linii i go zasłoni). Ostatnio nawet koleś zdążył zrecallować jak ult zaczął lecieć i padł na własnym spawnie :D

Końcowo pierwszy mecz 21/3/14, drugi mecz 19/6/8, trzeci 5/4/11, czwarty 7/0/4. Premade 5, co dodatkowo wykluczało randomy w teamie przegrywające linie.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Aha, daliście takiego Eza bo ma niby super dasha, ale jednak o takim Corkim to zapomnieliście ehm?

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Jak widzę wszystcy zapomnieli o 2 pickach. Dawno temu grało się Ashe na midzie i Varus na midzie. Czasami gram jeszcze varusem i 2 mider w ogóle nie ogarnia co robić xD.

Opublikowano

Caitlyn to najgorszy ADC na mida, bazuje tylko i wyłącznie na AA, a ADC na Midzie musi robić zajebisty DMG ze skilli, inaczej zostanie zjedzony. Vayne, Lucian i Graves to bardzo dobre kontry na miderów bazujących na skillshotach (Lux, Brand, Zyra itp.), jak masz takiego przeciwnika to pickuj tą trójkę. Tristana jest dobra, ze względu na bardzo mocny burst, mieszane DMG i escape system. Pushuje się nią do granic możliwości, i obija przeciwnika pod wieżą, do tego obowiązkowo robić dive, gdy przeciwnik ma połowę życia, kill gwarantowany a sami nie padniemy. Sivir także gniecie ze względu na bardzo dobry poke, wymiany i E, które kontruje Talona, Kassadina i miderów, których spell ma spory czas ataku (przykładowo, Q Xeratha zostanie bardzo łatwo skontrowane przez tarcze)

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

jak chcesz grac na midzie to polecam

apc corki,ezreal,tristana,kogmaw,varus postacie te zadaja ogromny damage a moimi ulubiencami są varus i tristana

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Aha, daliście takiego Eza bo ma niby super dasha, ale jednak o takim Corkim to zapomnieliście ehm?

jako apc jest dobry jako ad nie zbyt maly zasieg walkiri (e) przez co jest dobry tylko na mele apc

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Idz na mida tylko twichem solo albo zrób swap'a i z bot lane idz na mida ( z supportem ) tak odepchniesz go od farmy i easy .

Opublikowano

Grałem trochę Vayne na midzie i grało mi się ekstra... Jednak nic nie zastąpi starego dobrego apc :)

Polecam ci spróbować zagrać mecz w którym adc z supportem pójdzie na mida a 2 adc na bota solo xDD Warto spróbować zagrać kilka gier w takim ustawieniu.

Ja tak trochę grałem i było zarówno śmiesznie i przeciwnik nie wiedział co zrobic ;)) Niestety w takim ustawieniu na jungle musi iść coś z mocnym ap dmg i złapać kilka fragów a na supporta najlepiej alistar a na topa jakiś tank z dmg który rozwala adc i może zebrać focus.

Opublikowano

ADC na mida jest zajebisty. Tyle w temacie. Dzisiaj na dyrus na streamie grał kontra adc na midzie talonem. Early wygrał, lecz late team sobie nie radził i przegrali. Double adc(W sumie to tripple mieli jeśli jayce się wliczy) wygrało grę. Duża farma, range i dmg z AA jak i ze skilli. To może być dobre :)

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Vayne na midzie nie jest dobra, prawie 0 możliwości na dobrego condemna. Cait/Ez to dobre picki na mida, Quinn już mi bardziej na topa podchodzi, w/e.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...