Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Rework czy nerf RENGARA ?

kanohren21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ostatnio zauważyłem pewny news odnośnie "reworku,nerfie" rengara... i moim zdaniem chyba tak źle nie będzie sami ocenicie:

Troche o rengarze
Classick udzielił na forum wyczerpującej odpowiedzi na temat Rengara i jego obecnej sytuacji, wyjaśniając, co z nim nie tak, a w sieci pojawił się obrazek rzekomo przedstawiający nadchodzącego championa.
Zacznijmy od wypowiedzi Classicka:
Mogę nie być Morello, ale doszedłem do wniosku, że mogę trochę naświetlić zmiany w grze Rengarem .
Należy podkreślić, że nie staramy się zmienić Rengara w odczuciu. Chcemy za to zmienić kilka niedocenianych elementów Rengara, które utrudniają sprawę balansu.
Jednym z tych problemów jest fakt, że efekt jego Ferocity jest mocniejszy z każdą kolejną rangą umiejętności. Od czasu wypuszczenia Rengara, buildy, które głównie opierały się na podwójnym użyciu umiejętności, jaką maxowałeś były problematyczne (all-in buildy z wczesnym użycie podwójnego Q/Tank splitpush buildy z użyciem podwójnego W). Obecnym rozwiązaniem tego problemu jest skalowanie się Ferocity z jego poziomem tak samo, jak robi to jego heal.
Spowoduje to, że efekty Ferocity będą równie silne bez względu na to, co aktualnie maxujesz, pozwalając ci na wybranie efektu Ferocity, który najlepiej wkomponowuje się w sytuację w której się znajdujesz zamiast być zmuszanym do użycia umiejętności, w którą dodałeś najwięcej punktów. Pozwoli to także na wzmocnienie jego bazowych statystyk postaci i umiejętności, które powinny pomóc z czyszczeniem jungli.
Kolejną zmianą, którą obecnie sprawdzamy, jest dopracowywanie działania jego ultimate'a. Aktualnie Rengar skacze na ciebie znikąd i bardzo ciężko na to zareagować, ponieważ przeciwnik nie dostaje o tym żadnej informacji. Teraz, gdy Rengar aktywuje jego ultimate, wszyscy przeciwnicy, których widzi Rengar, zostaną ostrzeżeni, że jest w okolicy. Daje to przeciwnikom więcej informacji, pozwalać na zareagowanie na obecną sytuację.
Zmiana ta pozwoli na wzmocnienie jego ultimate'a, zwiększając czas trwania i prędkość. Mimo, że Rengar może stracić możliwość skoku na niczego nie spodziewającego się przeciwnika, pozwala to mu na stworzenie naprawdę ciekawych mind games i bawić się z jego przeciwnikiem, co widzieliśmy już na wewnętrznych testach. Wszystko to składa się na umożliwienie Rengarowi dostania się do danej lokacji znacznie szybciej i pozostania niezauważalnym dłużej, utrzymując uczucie polowania na zranionych przeciwników lub robienia rekonesansu poszukując celów z priorytetem.
Nic tutaj jest z kamienia, ale to jest obecnie kierunek, w którym podążamy wprowadzając zmiany w rozgrywce Rengarem.
Rozwinął później także swoją wypowiedź:
Obecnym pomysłem jest zwiększenie wartości efektów Ferocity, by skalowały się z jego poziomem, podobnie jak jego heal na W obrażenia z umiejętności z Ferocity. Możemy także użyć innych narzędzi jak skalowanie z AD dla Ferocity Q, które skaluje się w trakcie gry gdy zdobywasz więcej przedmiotów, ale podnoszenie poziomu Q nie będzie zwiększało obrażeń twojego Q z efektem Ferocity. Pozwoli to efektom Ferocity na gładsze przejście przez grę.
Ponownie objaśniając działanie jego ultimate'a w przyszłości powiedział:
Podczas wewnętrznych testów otrzymaliśmy opinie, mówiące, że jego nowy ultimate jest znacznie lepszy od tego, który obecnie funkcjonuje. Byliśmy w stanie włożyć znacznie więcej mocy w jego ultimate, co pozwoliło na odczucie, że to rzeczywiście jest ultimate i otworzyło drogę do nowych strategii, gdyż ma możliwość odgrywania mind games i stworzenia dużego poczucia jego obecności w grze.
Na pytanie, czy Rengar po zmianach będzie bardziej tankiem czy asasynem mówi:
Celem jest stworzenie możliwości wyboru, którą ścieżką chcesz podążać, opierając się na tym, co maxujesz / co używasz z efektem Ferocity / co budujesz. Te zmiany dają nam okazję do lepszego balansu Rengara, a jego assassin build będzie bardziej użyteczny i nie będzie powodował wręcz toksycznego doświadczenia.
Jak myślicie, zmiany dotyczące Rengara są dobrym posunięciem ze strony Riotu?
A TU JESCZE TAKIE STATYSTYKI :D
Zwiększenie wszystkich statystyk życia ( tak ogólny health, jak i health regen )
Naszyjnik Rengara może być składany z Hunter Machete + Long Sword
rengarq Q – będzie dodawać AS (choć wyraźnie mniej za to na dłużej ) również bez używania ferocity Q
rengarw W – będzie miało zwiększony DMG, mniejszy cooldown, a regeneracja życia z ferocity pozostanie bez żadnych zmian (wciąż zależna od poziomu)
rengare E – będzie miało większe obrażenia, z bonusem ferocity snare (unieruchomienie) będzie trwał dłużej
rengarr R – ulti będzie miało znaczącą zmianę jaką jest znaczne zwiększenie zasięgu odkrywania i mniejszy cooldown. Kosztem tego będzie to, że w dużym zasięgu od nas (jeszcze nieokreślonym) wszyscy dowiedzą się o naszym użyciu ulta poprzez odpowiednią ikonkę pojawiającą się nad głowami wszystkich postaci, które zostaną odkryte przez ultimate.
DAJE LIKE ZA POMOC ! A TY ?

Opublikowano

Nie miałem odwagi by to całe przeczytać ale uważam, ze Rengar potrzebuje reworka bo coś go rzadko widuję.

Przeczytaj same statystyki to jest takie streszczenie :D

Opublikowano

Nie miałem odwagi by to całe przeczytać ale uważam, ze Rengar potrzebuje reworka bo coś go rzadko widuję.

Najpierw niech zreworkuja/zbufuja/znerfia stare championy typu poppy, galio, irelia, kog

46bUStI.png

1375549413-U477327.png

Opublikowano

Galio jest okej. Może nie na dzisiejszą metę ale go buduje się pod full mr bo połowa z tego zamienia się na AP. A ostatnio jak mniemam dodali itemki na mr :P

Ale jeśli chodzi o Poppy lub Sivir to się zgadzam.

PS Poppy jest OP wręcz bo wielu nie wie jak to coś kontrować bo ma ogromny DMG z Q i ten stun w ścianie xD

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Ostatnio widziałem post człeka z forum, (singed na avku). Pisał strategię nowego rengara. Max E W Q. Start z red potką i potami na HP.

Na 1lvlu bijemy się tak do 50% HP przeciwnika. Nabijamy 3 stacki, idziemy w krzaki odpalamy potkę, skaczemy Q>Q>E>AA/Ignite, to combo niszczy wszystkich.

Kiedy to przeczytałem ( o wiele dłuższy był post :P ) stwierdziłem że zagram nim na topie, co jest śmieszne żeby rengar był na topie...

MOST OP PICK. Na prawdę strasznie mocny. Jeżeli zostanie tak jak jest, albo wprowadzą zmiany z tego tematu, mi pasuje.

Jeżeli zrobią coś innego to pewnie nerf ;#

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

e będzie skillshotem większy zasięg trwa dłużej

r nie wiadomo co to jeszcze będzie ,jest wersja brak niewidzialności z sporym buffem do ms lub z niewidzialnościa ale nie chcą tego znaku nad glową

zresztą rioterzy sami nie wiedzą jak go zrobić rengara ,starszny nerf jego gdyż on był assasinem a robia z jego bruisera

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Galio jest okej. Może nie na dzisiejszą metę ale go buduje się pod full mr bo połowa z tego zamienia się na AP. A ostatnio jak mniemam dodali itemki na mr :P

Ale jeśli chodzi o Poppy lub Sivir to się zgadzam.

PS Poppy jest OP wręcz bo wielu nie wie jak to coś kontrować bo ma ogromny DMG z Q i ten stun w ścianie xD

Jak może być Galio OK ? Jedgo ultimate przerywa się mając merce, nie posiada zbyt dużych obrażeń, mała mobilność. Poppy jest pod late game, więc nie dziwcie się, że w early/mid game ssie.

Jedynie co mnie boli to, że mogą usunąć niewidkę na ulcie.

Ostatnio widziałem post człeka z forum, (singed na avku). Pisał strategię nowego rengara. Max E W Q. Start z red potką i potami na HP.

Na 1lvlu bijemy się tak do 50% HP przeciwnika. Nabijamy 3 stacki, idziemy w krzaki odpalamy potkę, skaczemy Q>Q>E>AA/Ignite, to combo niszczy wszystkich.

Kiedy to przeczytałem ( o wiele dłuższy był post :P ) stwierdziłem że zagram nim na topie, co jest śmieszne żeby rengar był na topie...

MOST OP PICK. Na prawdę strasznie mocny. Jeżeli zostanie tak jak jest, albo wprowadzą zmiany z tego tematu, mi pasuje.

Jeżeli zrobią coś innego to pewnie nerf ;#

Akurat max E-W-Q jest już stare. Ludzie myślcie głową trochę. To jest SYTUACYJNY wybór. Nie da się cały czas tak grać...

Opublikowano

e będzie skillshotem większy zasięg trwa dłużej

r nie wiadomo co to jeszcze będzie ,jest wersja brak niewidzialności z sporym buffem do ms lub z niewidzialnościa ale nie chcą tego znaku nad glową

zresztą rioterzy sami nie wiedzą jak go zrobić rengara ,starszny nerf jego gdyż on był assasinem a robia z jego bruisera

Co ty za bzdury gadasz -.- poczytaj sobie statystki co są na dole !

Opublikowano

Co ty za bzdury gadasz -.- poczytaj sobie statystki co są na dole !

Dobrze gada, E ma być skillshotem.

Opublikowano

Rework zapowiada się nawet dobrze. Rengar moim zdaniem potrzebuje tych zmian, dmg rozłożony na W i E powinien zdecydowanie zbalansować Rengara i pozwlić mu inne możliwości wycastowania kombo. Pozostaje tylko czekać na wprowadzenie tych zmian.

Opublikowano

jprdl

kurva mać

czy riot to jakiś BRąz 5?????

Nerfic rengara ulti i ostrzegać innych?

a po chuja do kurwy się pytam zostały stworzone pinki czy potiony? używane tylko na akali W czy Evelynn Gangi kurwa?

bo dla rengara nie trzeba marnować hajsu najlepiej kurwa znerfić chuj i mieć w dupie zamiast zająć się taką poppy/sivir

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

jprdl

kurva mać

czy riot to jakiś BRąz 5?????

Nerfic rengara ulti i ostrzegać innych?

a po chuja do kurwy się pytam zostały stworzone pinki czy potiony? używane tylko na akali W czy Evelynn Gangi kurwa?

bo dla rengara nie trzeba marnować hajsu najlepiej kurwa znerfić chuj i mieć w dupie zamiast zająć się taką poppy/sivir

Akurat to nie jest potwierdzone, bo osoby tworzące Rengara nie zgadzają się na taką zmianę, gdyż straciłaby wtedy klimat.

Opublikowano

Dobrze gada, E ma być skillshotem.

mi chodzi o R :P bo na ulcie bedzię NIE WIDZIALNY :) tylko dodadzą znaczek nad ludzmi żeby się bali...

Opublikowano

Ninja nerfy, ale w 100% potrzebne, Rengar jest obecnie niesamowicie broken na Topie, na 2 levelu cie burstuje i umierasz.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Ninja nerfy, ale w 100% potrzebne, Rengar jest obecnie niesamowicie broken na Topie, na 2 levelu cie burstuje i umierasz.

oj, a zakład że nie?

typowa elise go contruje.

ja miałem ją na topie to tylko z pomocą junglera zdobyłem killa, bo inaczej dupa, waliła mi Q, czasami z stuna i tego pająka

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Z tym ultem to ja bym się zgodził tylko na takie coś, że jak włącze ulta to wszyscy przeciwnicy na mapie dostają info na 1/1.5 s, że Rengar poluje czy coś. A nie, że rengar poluje na CIEBIE

Opublikowano

Żadnego info, że rengar ultuje ! Na topie easy o fb i ogólnie łatwo się carruje, wczoraj sobie zagrałem ranka i easy wycarrowałem go rengarem. Stoi sobie taka caitlyn w krzakach, niczego się nie spodziewa bo nigdzie pinka nie ma, włączasz ulta i nie ma nooba. I już w TF 4 vs 5 ^^ Jak dla mnie obecny rengar jest ok i zmiany nie wiem czy są potrzebne a na pewno nie to, że widać, że ultuje bo to oto chodzi w tym...

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Żadnego info, że rengar ultuje ! Na topie easy o fb i ogólnie łatwo się carruje, wczoraj sobie zagrałem ranka i easy wycarrowałem go rengarem. Stoi sobie taka caitlyn w krzakach, niczego się nie spodziewa bo nigdzie pinka nie ma, włączasz ulta i nie ma nooba. I już w TF 4 vs 5 ^^ Jak dla mnie obecny rengar jest ok i zmiany nie wiem czy są potrzebne a na pewno nie to, że widać, że ultuje bo to oto chodzi w tym...

Zgadzam się z tobą :D ale wszyscy "płaczą" że co to za ult itd.

Opublikowano

Jak myślicie zwrócą mi pz za championa? Bo to jest żenujące i śmieszne co zrobili.

Nie zwrócą :P ale co zrobili ? na razie jest wszystko normalne a po tym "reworku" moim zdaniem nie będzie tak strasznie źle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...