Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy to jest możliwe w pisaniu pluginów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up z taką ortografią i stylistyką to Cię pogonią Twoi sponsorzy... lepiej brzmi wyrażenie " Czekam na odpowiedzi!"... A na temat - to będzie kosztowało naprawdę dużo, tak jak wcześniej Karolina pisała, tyle że ciężko Ci jeszcze raz przeczytać - 1 może 2 tysiące.

Ja to czytałem dużo razy ale czekam na inne zdania na ten temat

400%20postow.png

Opublikowano

Co tutaj dużo pisać ?

Pluginy są drogie a na pewno jeszcze taki, wątpię aby ktoś się tego podjął.

Tworzysz tutaj spam bo temat wyczerpany, po co go dalej ciągnąć ? Aby nabić posty ?

Opublikowano

Ten plugin jest niemożliwy do napisania. Jeżeli chodzi ci, aby wyglądało to jak na HideAndSeek, tylko z połączonych bloków to jest niewykonalne, aby to dobrze wyglądało. Tam działa to podstawie tzw. Falling Blocków, czyli jakby spadającego piasku z nałożoną dowolną teksturą. Nie da się zsynchronizować tego tak, aby bloki idealnie się dotykały. Przy każdym, chociażby minisekundowym lagu klocki te będą się rozjeżdżać, będą powstały kilku - kilkunasto pikselowe przerwy między nimi, tak że całość będzie wyglądała jak jeżdżące kartony posklejane taśmą klejącą. A jeżeli miałyby to być solidne bloczki to animacja jeżdżenia nie byłaby płynna i przyjemna dla oka. Najlepiej twój pomysł wyglądałby jeżeli zastosowałoby się jeżdzące wagoniki lub łódki.

Opublikowano

Wątpie żeby ktoś coś takiego by napisał, a nawet jeżeli to nieźle byś za to wybulił hajsu ;)

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Jest taki plugin, lecz nie do końca taki sam jak napisałeś, ponieważ tamten polega na tym, że w momencie gdy np. jedziemy, płyniemy, czy też lecimy blokami, to jest to zrobione coś w formie: kopiuj wklej (tak przesuwają się o 1 klocek do przodu), niestety przy większych pojazdach, którymi się poruszamy są większe lagi.

ps: Stworzenie takiego pluginu raczej będzie możliwe, iż miałem kiedyś plugin że mogłem walić tęczą z wełny i bloki latały właśnie tak jak przesuwają się na h'n's.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...