Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy coś wogóle contruje ahri

c.s1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zed aczkolwiek w early nadal ahri go dosyć mocno wbije ale po 6 raczej zed ma znacznie większą przewagę. Kennen też się sprawdzi.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Wiadomo,że talon <3

doskakuje i zdejmuje na combo. Jeśli delikwent (ahri) nei zejdzie na combo to po spaleniu flesza się wykrwawi ;) nie raz mam beke jak to zrobie pod turetem przeciwnika i wyjde z full hp.

dsa

Opublikowano

Teoretycznie każde dobrze zagrane APC da radę, biorąc pod uwagę, że Ahri opiera się na skillshotach. To tak jakbyś powiedział, że moja nida jest OP bo nie daje przeciwnikowi farmiąc, ściągając już w early 1/3 - pół hp na midzie. Jeśli ktoś umie dodge'ować, to gra vs. Ahri nie jest taka trudna, chyba że Twój przeciwnik bardzo dobrze przewiduje gdzie uciekniesz. Jeśli Ahri nie trafi tauntem, to nie zrobi kompletnie nic. Natomiast co do counterpicków, to myśle że wszystko z jakimś dodge / dashem ma szanse... Hmm, przykładowo Nida z w na kotku, Kass z ultem, Kha z E, Fizz z E, Kata z E, Akali z R, nawet Yi z Q do miniona. Na Ahri najlepiej zadziałać poke w early, dodge'ując skillshoty, bo masz mniejsze ryzyko że od razu Cię po tauncie zabije, a ty możesz z range ją powoli harassować (np nidą) farmiąc. Z doświadczenia wiem, że Ahri po dwóch dzidach w łeb nie próbuje za bardzo wbijać się po kille, a nawet jeśli, to raczej nie będzie Cię dive'ować, więc zwiejesz na low zawsze.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Ale kontry dzialaja tylko na tym samym poziome ! Jezeli skontrujesz Taka Ahri ale on jest od Ciebie lepsza to i tak przegrasz, i powiesz ze np "lb to kijowa kontra na ahri albo kassadin"

Opublikowano

Ja grajac vs Ahri nie wiedzialem co picknac ^^ wybralem Jayce rezultat 7/0 dla mnie

@UP ty chcesz Ashe na Ahri ?! Ashe to adc papier w uj wpada w Cb i ma fraga :)

70346449028947551442.jpg

Opublikowano

Ryze kontruje ahri klatka + reszta = pol hp ahri.

Fizz wskakuje z Q , udeza z W i ucieka z E.

Kassadin udeza z Q i po spellach ahri nie ma szans ona z kassadinem chociaz jezeli kassadin to typowy low.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...