Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy coś wogóle contruje ahri

c.s1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fizz :

Wbijasz się na Ahri z Q , potem dajesz jej combo ( wraz z ulti ) , dobijasz tylko z hitów i już pada .

Jeśli chodzi o harass do wbijasz Q , zadajesz jednego hita z W i E uciekasz .

Z takich kombinacji możesz farmić jak i wygrać łatwo linie .

Opublikowano

Jak dla mnie kazik. Swoim dashem unika jest wszystkich skillshotów. Po szóstym levelu powinniśmy być w stanie ją zabić, skaczemy na nią, używamy Q a jeżeli spróbuje nas zdjąć na combo używamy ulta i przechodzimy za nią, slowujemy z W, jeżeli nie ma 6 levela używamy raz jeszcze Q + AA i na dobitkę ignite.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Nie powiedziałbym że fizz Ją kontruje, w wymianie 1v1 nie ma Ona przeciw niemu szans, ale to jak większość miderów ...

Nie raz miałem Ahri na fizza i wystarczyło grać defa, Ahri ma duże zasięgi, nawet większe niż dash fizza z Q, troche ostrożnie grać i po sprawie.

Bardziej bałbym sie talona, jak ten sk*rwiel w Ciebie wleci z uciszeniem to wykonuje już całe Combo, a Ahri po takim combo trudno ma co zrobić bo Talon albo odskoczy na swoim ulcie, albo ucieknie normalnie. Ahri ma tylko 2 skille na target W i R to dużo talonowi nie zrobi, jeżeli On nie da sie trafić z taunta...

To już nie jest kwestia tego że Talon kontruje praktycznie większość miderów, to przypuszczam że Ahri najbardziej, po nocach mi sie śni jak mnie rozje*ał

Tak samo LeBlanc, ogromny damage, trudno trafić z taunta może łatwo unikać naszego Q ...

Opublikowano

Ludzie nie ma czegoś takiego jak kontry. Wszystko zależy od waszego skilla. Wybierz postać, którą ci się najlepiej gra i nią graj :D.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Fizz :

Wbijasz się na Ahri z Q , potem dajesz jej combo ( wraz z ulti ) , dobijasz tylko z hitów i już pada .

Jeśli chodzi o harass do wbijasz Q , zadajesz jednego hita z W i E uciekasz .

Z takich kombinacji możesz farmić jak i wygrać łatwo linie .

No jak dla mnie to nie . Ahri zawsze może uciec z Ulta . Zalezy kto jak gra ,ale fizz to dobry pick na ahri

Opublikowano

Nie powiedziałbym że fizz Ją kontruje, w wymianie 1v1 nie ma Ona przeciw niemu szans, ale to jak większość miderów ...

Nie raz miałem Ahri na fizza i wystarczyło grać defa, Ahri ma duże zasięgi, nawet większe niż dash fizza z Q, troche ostrożnie grać i po sprawie.

Bardziej bałbym sie talona, jak ten sk*rwiel w Ciebie wleci z uciszeniem to wykonuje już całe Combo, a Ahri po takim combo trudno ma co zrobić bo Talon albo odskoczy na swoim ulcie, albo ucieknie normalnie. Ahri ma tylko 2 skille na target W i R to dużo talonowi nie zrobi, jeżeli On nie da sie trafić z taunta...

To już nie jest kwestia tego że Talon kontruje praktycznie większość miderów, to przypuszczam że Ahri najbardziej, po nocach mi sie śni jak mnie rozje*ał

Tak samo LeBlanc, ogromny damage, trudno trafić z taunta może łatwo unikać naszego Q ...

Tu się trochę mylisz ponieważ gdy ahri rzuca swoje skill shoty to on może skoczyć na tyczkę i niczym nie dostać

x

Opublikowano

Tu się trochę mylisz ponieważ gdy ahri rzuca swoje skill shoty to on może skoczyć na tyczkę i niczym nie dostać

Tyczke ma co 12 sek? Nie pamiętam dokładnie.

Ahri Q co 5-6 sek ( ofc mówie tu o early 4-6 lvl )

Jak bd chciała zrobić jakiś engage to puści najpierw taunta, nie uniknie ma na ryju 3 skille, uniknie taunta to moze dostanie 2 Q / W

Grasz z głową, to rozje*iesz fizza. Albo przynajmniej nie popadasz na nim i nie dasz Mu się nafeedować i w najgorszym wypadku wycarrować gry :D

Opublikowano

Polecam stronę

www.championselect.net

Jeżeli używasz mózgu to powinieneś się domyślić jak grać contrą na postać którą contra kontruję :D

Ahri kontruję wszystko co jest mobline i ma wyciszenie ;)

Opublikowano

Polecam stronę

www.championselect.net

Jeżeli używasz mózgu to powinieneś się domyślić jak grać contrą na postać którą contra kontruję :D

Ahri kontruję wszystko co jest mobline i ma wyciszenie ;)

no kassadinem nie skontrujesz ahri potwierdzone

mysle ze lb mocne kombo i tez wmiare mobilna i talon zjedzie ja w early game

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Annie moim zdaniem. Bez problemu może wywalić w nią Q, W, praktycznie całe combo bez narażania się na kontratak. Ma stuna dzięki czemu uspokoi te pojebane skakanie Ahri.

Opublikowano

Zdecydowanie Le blanc. LB wygrywa kombo zdecydowanie, silence i reszta jej cc uniemożliwia Ahri jakikolwiek escape. Ahri nie ma szans grając vs ogarniętej Le Blanc. LB bardzo mocno burstuje, a na dodatek wychodzi korzystnie na większości trade'ów używając Q+W.

Opublikowano

Hah ,czemu nikt nie wspomniał o veigarze? Najlepsza kontra na ahri... Po przed 6 czasem harrasujesz ją z Q i po 6 szybka klatka Q meteor i ult i dziękujemy ,nawet nie ma szans na ucieczkę ultem... A jeśli nie masz wystarczająco dmg to jeszcze ignite

Opublikowano

Kassadin. Ona ma trzy dashe co około 50 sekund, on jeden co 5. Jak Kassadin w nią wejdzie to bierze jej pół hp, ona musi uciekać z ulti, następnym razem kassa ja zabije jak ahri nie będzie miała ulta.

Opublikowano

Wczoraj grałem rankeda i gość u mnie w teamie wziął talona na ahri= ahri zjedzona była kupą nie miała jak roamować bo mieliśmy dużo wardów i dupa ahri outplayed.

Opublikowano

Nikt nie wspomniał o dianie? Wystarczy ,że diana trafi z Q to już jest całkiem po ahri. Ahri robi pierwszy dasz puszczasz odrazu Q ,robi drugi ult trzeci ult i logiczne też ,że resztą spelli. Ogarnięta diana zrobi co chce z ahri. To samo ryze.

Opublikowano

Kassadin jak nic ją na midzie zje, Ahri to papier a w late kassadin nie do pokonania jest (zalezy od fragów :P) wiec łatwo pomysleć że poleci ona szybko. Nie wiem jak z Annie bo nie miałem do czynienia z nia ale pewnie też może jej zagrożić stun + misiek vs papier :P

Opublikowano

To trochę takie pierdolenie - np. ''ON TRAFI Z Q I WTEDY TYLKO E,R I W I PADA. UNIKNIESZ E I KILL''. Zależy jak kto zagra jakiejś sytuacji, może JEDNAK nie unikniesz tego charma bo flashnie za Tobą, lub nie wiem.. Ja bym tutaj dyskutował kto ma więcej dmg z całego combo przy trafieniu, bo jeśli jesteś zajebisty - trafisz wszystkim, a jukniesz ulta NP fizza (kiedy grasz ahri masz 4 flashe także..) a poczekasz aż e fizza no ten.. opadnie? I już masz przewagę. Może pierdole głupoty ale takie jest moje zdanie.

Yo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...