Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quest aktywowany z poziomu pythona

.Teodor #3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten temat powstał dlatego bo Cisowianka rozpakował clienta Fallance i Teodor mógł zobaczyć jak to zrobić,

inaczej by tego tuta nie było.

To samo można powiedzieć o twojej mamie. wypakowali ją i urodziła cię. Jak mi przykro ale kurwa zazdrość ci dupę ściera i tylko wchodzisz i piszesz tematach co to nie ty i czego ty nie wiesz.

Weź wypierdalaj dzieciaku.

Teodor się zna na rzeczy więc nie pierdol sprośna świnio takich bujd.

Wie ktoś jak zrobić sklep który będzie ściągał kasę z kolumny Coins player? (Tak samo jak yang)

@Up Taki jak ma astium ;)

Opublikowano

To samo można powiedzieć o twojej mamie. wypakowali ją i urodziła cię. Jak mi przykro ale kurwa zazdrość ci dupę ściera i tylko wchodzisz i piszesz tematach co to nie ty i czego ty nie wiesz.

Weź wypierdalaj dzieciaku.

Teodor się zna na rzeczy więc nie pierdol sprośna świnio takich bujd.

Wie ktoś jak zrobić sklep który będzie ściągał kasę z kolumny Coins player? (Tak samo jak yang)

@Up Taki jak ma astium ;)

Dodaj sobie takie coś.

when id_npc.click begin
    cmdchat("itemshop 1")
    npc.open_shop(id)
end

Zrób żeby cmdchat zapisywał do constInfo wartość 1 i w uishop sprawdzasz, czy ta wartość wynosi 1 - jeżeli tak, to item kupuje się questem, jeżeli nie to normalnie.

Troche chaotycznie to tłumacze, ale choy z tym. Pamiętaj, żeby po wyłączeniu shopa constInfo ustawiało się na 0.

Opublikowano

Dodaj sobie takie coś.

when id_npc.click begin
    cmdchat("itemshop 1")
    npc.open_shop(id)
end

Zrób żeby cmdchat zapisywał do constInfo wartość 1 i w uishop sprawdzasz, czy ta wartość wynosi 1 - jeżeli tak, to item kupuje się questem, jeżeli nie to normalnie.

Troche chaotycznie to tłumacze, ale choy z tym. Pamiętaj, żeby po wyłączeniu shopa constInfo ustawiało się na 0.

No sklep już mam ;d Tylko ciągle jest cena yang.....

Potrzeba by było funkcji na ściąganie kwoty z tabelki coins.

Nie mam pomysłów i umków aby to zrobić...........

@ No chyba że pomysł od banowania questem ściągnąć? :D

Gdy kupuję itemy is z gry, to quest przechodzi do php i ściaga coins z konta?:D

Tylko nie ma żadnych zabezpieczeń i jak ustawić żeby było w sklepie np na niebiesko cena 200coins np?:D

Opublikowano

Gdy kupuję itemy is z gry, to quest przechodzi do php i ściaga coins z konta? :D

Tylko nie ma żadnych zabezpieczeń i jak ustawić żeby było w sklepie np na niebiesko cena 200coins np? :D

query :|

Tak jak mówiłem, do constInfo dodajesz wartość 1 i jak w uishop wartość z constinfo == 1 nadaje tooltip z ceną KR.

Opublikowano

Gdy kupuję itemy is z gry, to quest przechodzi do php i ściaga coins z konta? :D

Tylko nie ma żadnych zabezpieczeń i jak ustawić żeby było w sklepie np na niebiesko cena 200coins np? :D

Po co Ci php?

mysql_query("account", "update account set coins = coins-200 where id = '"..pc.get_account_id.."';")

Opublikowano

Ja się was pytam jaki widzisz sens w udostępnianiu rzeczy na tym forum -,- Przecież każdy już o tym wiedział LoL. Jeszcze tylko biologgui, itemshop w grze i.każdy serwer będzie miał to samo. Grataluje...

Aw:

Nie no fajne, co nie zmienia faktu, że wiedziałem to od wczoraj ( Nexicoll mnie wtajemniczył ^^).

Opublikowano

Niemcy wpadli na to co najmniej pół roku temu.

A dokładniej 01-12-2013, 11:55 zostało to opublikowane w sieci.

Źródło tak jakby:

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/2355018-release-client-quest-kommunikation.html 

Ogólnie powodzenia.

Tak samo komunikaty Nexicolla na skryptach Szykry. PRO ELO MASTERY.

(Nie, to nie jest hejt tylko jebana czysta prawda)

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Chuj Tam ja się nie znam , ale to samo bylo stosowane w systemie energii i systemie kostiumow ;x tak mi sie przynajmniej wydaje

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Chuj Tam ja się nie znam , ale to samo bylo stosowane w systemie energii i systemie kostiumow ;x tak mi sie przynajmniej wydaje

to źle ci sie wydaje, to jest wykorzystywane do letterów (funckja w pythonie)

Opublikowano

Wydaje mi się, że funkcja "net.SendQuestInputStringPacket(text)" przekaże do questa z inputem string, który ustalimy. Oczywiście uprzednio quest musi zostać aktywowany tak jak w temacie zostało to przedstawione. ;)

To jest strasznie kiepskie rozwiązanie.

Opublikowano

Dlaczego tak sądzisz? Znasz inne wyjście? ;}

Innego nie znam, aczkolwiek wiem że miałem z tym pewne problemy (błędy w pythonie, nie zawsze przekazywało poprawną wartość etc.).

@Up

Gdzie ty tu kłótnie widzisz? :D

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...