Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ts3 PHP Bot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przeglądam ostatnio internet i szukam Pewnego Oprogramowania. Nazywa się ono Ts3 PHP Bot. Posiada Wiadomość Powitalną czy AFK Move.

Jeżeli ktoś ma takiego bocika to proszę o podanie go tutaj lub na PW. ;)

Z góry dzięki.

Opublikowano

@up

Jak byś pomógł mi go zainstalować na serwer to byłbym wdzięczny :P

@edit

Bot ma być na Dedyka (Linux).

Opublikowano

@up

Tego bota co podał BlueDej?

On nie działa ;)

troche techniki i czlowiek sie gubi jak nie dziala jak dziala w 100% :) tylko trzeba go dobrze skonfigurowac ruszcie glowami i pomyslcie czasem tez sami a nie na gotowe czekacie myslisz,ze wstawili by jakis syf na strone ts'a .. zreszta mialem go kiedys i dzialal mi dobrze lecz "wpierdalal" sporo ramu i zmienilem na innego :)

jak znajde czas i checi to zrobie tutka jak go ustawic bo widze macie problemy :)

1377774857-U369478.png

Opublikowano

@Refresh

Ogarnąłem już innego bota, jednak jak go odpalę to działa tylko, że po kilku sekundach się sam wyłącza i daje mi flood bana na 500 sekund. :/

Opublikowano

@Refresh

Ogarnąłem już innego bota, jednak jak go odpalę to działa tylko, że po kilku sekundach się sam wyłącza i daje mi flood bana na 500 sekund. :/

jesli dostajesz bana sprawdz dobrze konfiguracje i wszystkie opcje boota i jesliodpalasz bota z jakiegos usera to odpal z root'a

1377774857-U369478.png

Opublikowano

@up

Odpalam z roota, konfigurację sprawdziłem i jest wszystko ok. Tylko dzieje sie tak na tym bocie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

up nie widziałem. mam jakiś install lecz mi to nie pyka ogólnie no ale cóż posprawdzam potestuje,a jak ktoś wie kontakt pw ;]

1377985352-U1006379.png

//Bez reklam ts. Dektored.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

troche techniki i czlowiek sie gubi jak nie dziala jak dziala w 100% :) tylko trzeba go dobrze skonfigurowac ruszcie glowami i pomyslcie czasem tez sami a nie na gotowe czekacie myslisz,ze wstawili by jakis syf na strone ts'a .. zreszta mialem go kiedys i dzialal mi dobrze lecz "wpierdalal" sporo ramu i zmienilem na innego :)

jak znajde czas i checi to zrobie tutka jak go ustawic bo widze macie problemy :)

Temat stary ale znalazlem go dzisiaj bo sam tego szukalem. Kolego DlueDej widzisz jakiego bota mu dales? "Windows System with .NET Framework 4 or higher" a pisal przeciez ze na linuxa a Ty dales mu linka do wersji na windowsa.

Polecam tego http://addons.teamspeak.com/directory/tools/miscellaneous/JTS3ServerMod-Multifunction-TS3-Server-Bot.html a w pliku pomocy jest cala instrukcja jak zainstalowac.

Opublikowano
http://addons.teamspeak.com/directory/tools/miscellaneous/TS3-Bot.html

Ślepaki, już mogę zrozumieć, że angielskiego profesjonalnie nie umiecie, ale przeczytać Installation?

Installation

If nothing goes wrong, it is very simple ;-)

• first you have to unzip the files and click you through the Setup or copy the "Console" folder in any directory you like
  • make sure the windows service "TeamSpeak 3 Bot" is running, if you choosed the Setup variant
  • then you have to open the Configuration directory, which is where you installed/copied the bot (default: "C:\Program Files\Dirk Sarodnick\TeamSpeak 3 Bot\")
  • and here you have some example configurations. Copy and/or Edit them and the bot, which is running as a windows service, will update itself.
  • you have to fill out the host, instance, username and password settings under the "TeamSpeak"-Node
  • then just set the first "Enabled"-Node, which is the first child of the "InstanceSettings"-Node, from "false" to "true" and your bot is enabled. More details are described in the configuration itself

The configuration program is coming soon. Note: The Bot is a service and will be running automatically in the background. You do not have to start it manually.

Google translator w ruch i macie zabawę, za łatwo nie może być jak chcecie mieć dobry serwer TS3 :)

k4L2ZMS.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Też mam problem z ts3botphp niby to proste, a jednak skomplikowane wrrr.

Co powinienem edytować w :

/opt/ts3phpbot/config/virtualServer/9987/instance.ini

/opt/ts3phpbot/config/daemon.ini

By to cholerstwo mi ruszyło. Za pomoc będę dozgonnie wdzięczny.

Opublikowano

Zagatka rozwiązana. Oto poradnik do TS3PHPBOT

Cytat:

Udostępniamy paczkę z poszukiwanym Botem napisanym w PHP. Wraz z botem dodajemy kilka ciekawych aplikacji.

Download:

Instrukcja instalacji:

W głównym katalogu TS utwórz katalog /opt/ następnie /ts3phpbot/

Rozpakuj TS3PHPBot-v2.0.0-beta1.tar, a zawartość wgraj do /home/ts3/teamspeak3-server_linux-amd64/opt/ts3phpbot

Nadaj uprawnienia chmod 744 na pliki ts3phpbot.sh i ts3phpbot.php

Konfiguracja:

Edytuj plik daemon.ini znajdujący się w katalogu config, by wyglądał następująco

logLocation=”logs”
pidLocation=”pids”

user=”Nazwa użytkownika z jakiego uruchamiasz TS” (Pamiętaj by nie uruchamiać serwera z konta root)

group=”Jak wyżej”

default: localhost
queryIP=”Ip Twojego serwera”
; default: 10011
queryPort=10011 Tu zasadniczo nic nie zmieniamy
default: serveradmin
user=”serveradmin” Jak wyżej
; default:
password=”Hasło konta serweradmin”

Dodatkowo możesz edytować plik Instance.ini znajdujący się w /config/virtualServer/9987/

Tutaj możesz edytować nazwę Bota.

To by było na tyle. Gdy już wszystko edytowałeś logujemy się przez SSh na nasz serwer następnie przechodzimy do cd /home/ts3/teamspeak3-server_linux-amd64/opt/ts3phpbot <- wersja 64bit cd /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/opt/ts3phpbot <- wersja 32bit. Następnie wpisujemy ./ts3phpbot.sh start i nasz bot działa.

Oczywiście musisz dograć dodatki jakie Cię interesują.

Opublikowano

Gdy próbuję odpalić ./ts3phpbot.sh start, to wyskakuje błąd permission denied, wszystkie permisje są nadane.

Pomocy!

Opublikowano

Gdy próbuję odpalić ./ts3phpbot.sh start, to wyskakuje błąd permission denied, wszystkie permisje są nadane.

Pomocy!

Jeśli wgrywałeś na FTP wszystko z konta root to wszystkie pliki należą do niego. Kliknij prawym na folder opt i zmień właściciela na uprawnionego użytkownika do odpalenia TS oczywiście zaznacz opcję, by zmiany dokonały się w całym katalogu opt. Nie zapomnij też o chmod 744 na ts3phpbot.sh i ts3phpbot.php

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...