Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xxx

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczere propsy!

Jeśli te prace naprawdę są Twoje, to gratuluję gustu oraz estetyki. Po prostu mózg mi rozwala :)

Średnio mi się chce wierzyć, że jesteś początkujący - kłamstwo czy skromność? :)

Opublikowano

W czym pracujesz? Jak dla mnie to na ścianę pomyślałbym nad projektem jakiejś ciekawej wielkiej tapety, sygnatury raczej średnio by się komponowały, chyba, że by były ciekawe przejścia między ramkami.

Opublikowano

Kolorki całkiem spoko, ale dużo niepotrzebnego syfu w pracach, nie wiem czy to texturka czy od renderu, ale jak dla mnie brzydko to wygląda :(

http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2013/232/c/c/___1___singed_champion___league_of_legends___by_radoslawmiluk-d6ivqxw.png

tu i

http://fc08.deviantart.net/fs71/f/2013/232/b/c/___2___ziggs___league_of_legends___by_radoslawmiluk-d6ixehm.png

całkiem fajny efekt

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Aaaaa... topaz mnie razi :P

Na pracach pustka + brak wtopień.

Topaz użyty tylko w pierwszej pracy na tle...

Pieprzysz głupoty, gdzie nie ma wtopienia ? - Jeżeli nauczyli Cie wtapiać dwoma metodami, typu c4d albo rozmazywanie i nakładanie jakiś badziewnych tekstur to gratuluję.

Opublikowano

Właśnie mówiłem o pierwszej z tym topazem..

___4___teemo___league_of_legends___by_ra

No sry, ale czy tu widzisz wtopienie ? Ja nie...

Ogólnie dla mnie prace słabe. Na przykład ramki nie pasują... kompletnie nie pasują. Nie umiesz przyjąć krytyki na klatę. Pzdr.

1325621825-U261344.png
Opublikowano

Pieprzę taką krytykę, a zwłaszcza od osób, które nie posiadają lepszych umiejętności.

1325621825-U261344.png

Ramka do dupy, brak głębi, pustka, te pseudo wtopienie tym czymś wokół rączki.

Tak odbieram twoją krytykę.

Jeśli myślisz, że fejm Ci wystarczy do bycia grafikiem to się mylisz.

Możemy rozwiązać swoje problemy pojedynkiem, będzie to dla mnie nowość, ale cóż postaram się.

Opublikowano

Możemy rozwiązać swoje problemy pojedynkiem, będzie to dla mnie nowość, ale cóż postaram się.

Dla mnie to byłby najlepszy sposób.

Obaj powinniście się uspokoić ;f

___2___ziggs___league_of_legends___by_ra

Według mnie super praca, tło pasuje do postaci, postać ładnie zlewa się z tłem. Jedynie co mi nie pasuje to lewa ręka postaci (ta naświetlona). Jakoś Ona mi tu odstaje :unsure: Poza tym wszystko jest fajnie, podoba mi się! :D

Ps.

Ramka do dupy, brak głębi, pustka, te pseudo wtopienie tym czymś wokół rączki.

OSTRO xD

3t6EGVz.png

Opublikowano

ale po co tyle tagsów naraz. to tylko zniechęca do oceny. zatem ocenię bardzo powierzchownie. widzę, że tagi wykonane są dosyć szablonowo. czyli w tle nawrzucane troche teksturek, ten sam wymiar i te koszmarne ramki niszczące całokształt.

___1___singed_champion___league_of_legends___by_radoslawmiluk-d6ivqxw.png

słabo. kompozycja słaba, imho za duże zróżnicowanie kolorów. w tle po prawej pustka, po lewej chyba na siłę wpierdzielone tekstury. render przekontrasowany i lq. to coś w prawym dolnym rogu również. kwestia ramki została rozwiana przeze mnie wyżej i nie będę się już do niej odnosił. topazem jeszcze bardziej zwaliłeś.

___2___ziggs___league_of_legends___by_radoslawmiluk-d6ixehm.png

koncept ok, kompozycja również, choć imo render nietrafiony. tło mi się podoba, ale odrobinę przesadziłeś z bubblesami. brud po prawej do wygumkowania. brak ciekawszych efektów.

___3___hecarim___league_of_legends___by_radoslawmiluk-d6ixjzo.png

podchodzi pod mono, niefajnie ;c tło wykonane w bardzo podobny sposób do tła z taga, który oceniłem wyżej, co również źle świadczy o pracy i autorze, bo brak pomysłów.

___4___teemo___league_of_legends___by_radoslawmiluk-d6ixnig.png

znów te tekstury, które zostały użyte w poprzednich pracach. proponuję poszerzyć folder graficzny o więcej materiałów, w tym tekstur. bardzo płasko i bardzo nudno. tekstury na renderze do wymazania. nie ma absolutnie żadnego flow. dalej brak ciekawszych elementów.

___5___vi___league_of_legends___by_radoslawmiluk-d6j4hva.png

znów bida z nędzą. D: płasko. brudne i nieładne tło. podobnie jak wyżej, brak czegoś ciekawszego.

to teraz ogólne uwagi.

prace są w dużej mierze wykonane bez pomysłu. co za tym idzie? jest strasznie nudno, niczym te tagi nie zaskakują. troche tekstur, jeden/dwa efekciki sporadycznie, renderki lq, bla bla. nie centruj focalu. staraj się go umieszczać bliżej boków, ale nie za blisko. optymalnie. nie rób tych zwalonych ramek. duży plus za brak typografii. spróbuj innych rozmiarów. nie umieszczaj tych samych tekstur, efektów etc na nowych pracach, skoro zostały już użyte na poprzednich. urozmaicaj swoje prace w ciekawsze elementy. spraw, żeby stała się choć trochę ciekawa. zainspiruj się lepszymi. miej jakiś pomysł.

chyba tyle ode mnie,

pozdro!

i ps. nie ma co się rzucać od razu na innych. czego ty tu oczekujesz? to nie jest forum graficzne. licz się z absurdalnymi ocenami.

Opublikowano

Wreszcie porządna odpowiedź.

Nie używam tekstur, to smudge.

Opublikowano

Rain ostro wziął się do pisania :)

Ode mnie tylko tyle: widać, że zaczynasz. Nie bierz tego, jako afront, etc. Po prostu wiem po swoich błędach (które dalej popełniam), że zaczynając trzymamy się jednego schematu - bo raz fajnie wyszło.

Dopóki nie zrozumiesz, że nie w tym droga - nic z tego nie będzie. (Sam jeszcze tego nie rozumiem -.-")

Parafrazując panią Wredną - nawet jeżeli stworzysz jakiś koszmarek, to będzie on lekcją na przyszłość.

Topaz to raczej Twój wróg - i tutaj znowu odniosę się do siebie samego - od kiedy posiadam Topaz, pcham go niepotrzebnie do każdej pracy.

Może to fascynacja tym pluginem, a może po prostu nie potrafię stworzyć czegoś "na własną rękę", tylko opieram się na efektach.

Pozdrawiam, Bergo

hov6.png

Opublikowano

Bergo "miszcz".

O taką krytykę to się nawet proszę.

Stoimy w miejscu, kolego. Może czas iść do przodu, fotomanipulacje i tak dalej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...