Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co mylicie o minecraft 1.7

kubolnpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.7 Będzie prawdopodobnie aktualizacją związaną z Oceanami i Biomami!

Jeb mówi na temat 1.7 (film): http://www.twitch.tv/dreamarena/b/417...

Malutka szansa na to, że minecraft będzie na platformie steam, ale jest to mało prawdopodobne.

Być może MCP (Minecraft Coder Pack -- narzędzie dla modderów) zostanie podmienione na własne narzędzie od Mojang. Jest to bezpośrednio związane z Mod Api.

System Achievementów (dane użytkownika) powinny być przechowywane na ich serwerach, ale nie prędko to nastąpi.

Paczki zasobów będą przechowywać wyłącznie muzykę i elementy graficzne. Nie będą przechowywać zasad gry (gamerules).

Stoliki i krzesła -- nie ma póki co planów. Podstawowym problemem jest tutaj powtarzalność przedmiotów, ponieważ np. łóżko zawsze wygląda tak samo, czego Jeb nie chce w przypadku następnych tego typu mebli.

Jeśli nastąpi aktualizacja związana z biomami, raczej na pewno do tych nowych biomów zostaną dodane twierdze i lochy.

Kolorowe szkło? Być może, ale najpierw trzeba rozwiązać pewne problemy z tym związane (jakie dokładnie -- nie wiadomo, chociaż w primaaprilisowej wersji 2.0 kolorowe szkło faktycznie było dostępne, ale był to tylko pokolorowany lód, przez co nie było widać przez takie szło wody -- być może o tym wspomina jeb, być może też jeb chce to zrobić w bardziej realistyczny sposób, bądź spowodować, że np. światło przechodzące przez kolorowe szkło zabarwia się na kolor szkła -- to tylko gdybanie, ale nadzieja jest).

Obsługa shaderów nie będzie dodana, jeśli już, to tylko przez API.

API nie będzie wspierać modów typu Optifine, pozatym, nie będzie on dłużej potrzebny.

Skiny HD? Być może. Jeb wspomina, że trzeba zmienić cały system zarządzania skinami.

World Edit w trybie kreaktywnym? Wątpliwe, jeżeli będzie dodana taka opcja, to jako zewnętrzny mod poprzez API.

Więcej wymiarów? Mało prawdopodobne (przynajmniej na tę chwilę), najpierw trzeba poprawić i udoskonalić te co już są.

Więcej wrogich mobów? Tak, Dinnerbone pracuje nad narzędziem dla twórców map, które ma to umożliwić (być może jest to związane z Mod Api).

Czy będzie możliwość zmiany skina poprzez nowy launcher? Prawdopowobne, Jeb stwierdził że należy to rozważyć.

Być może będzie możliwośc pokolorowania większej ilości bloków, tak jak teraz wełnę i utwardzoną glinę, ale Jeb szybko pominął ten temat.

Dodać ponownie gąbki? Nie ma na to planów (póki co). Poza tym, wiążą się z tym problemy, np. z rozlewającą się wodą na gąbkę. (Niemniej, są pluginy, które przywracają działanie gąbki i trzeba przyznać, że nie działa to wcale źle, po drobnych poprawkach w kodzie gąbka na pewno mogła by wrócić).

Minecraft Realms: głównym celem jest umożliwienie rodzicom łatwego postawienia serwera dla swoich dzieci (ale i nie tylko).

Minecraft Realms: będzie też można hostować konkurencyjny serwer (prawdopodobnie chodzi tutaj np. o Bukkita i inne jego odmiany).

Jak widać , dosyć często powtarza się słowo „być może" lub „prawdopodobnie nie", co nie wróży niczego dobrego. Nie ma też jednoznaczego terminu wprowadzenia API, chociaż faktyczne przygotowania już dawno się zaczęły. Nadzieją jest tutaj nowe UI od mojang, które ma zastąpić MCP, ale nie wiadomo, kiedy by coś takiego miało powstać. Pojawiają się też pytania o rzeczy, na które wiele osób czeka już od wielu miesięcy. Niestety, przy większości odpowiedź nie jest do końca konkretna. Póki co raczej możemy zapomnieć o powrocie gąbki, dodaniu większej ilości kolorowych bloków, kolorowym szkle, oraz o jakichkolwiek nowych meblach. Pewną ciekawostką mogą być skiny HD, aczkolwiek trudno powiedzieć, czy skiny miały by faktycznie rozdzielczość pokroju 512×512, czy było by to tylko podwojenie obecnej rozdzielczości, co mogło by się przydać przy tworzeniu bardziej interesujących skinów, które obecnie są bardzo trudne do wykonania.

Na pewno dobrą wiadomością będą zmiany w oceanach. Nie ma żadnych konkretów, co miało by zostać dodane, ale można strzelać że będą to różnego rodzaju rafy koralowe, wodorosty, być może jakieś nowe rodzaje skał znajdujących się na dnie, kto wie czy nawet nie będą to ryby, bądź inne wodne stworzenia. Mojang ma sporo możliwości i mam szczerą nadzieję, że nie ekipa nas nie zawiedzie.

Na tym zakończę ten news, resztę pozostawiam do Waszej interpretacji. Piszcie w komentarzach, co myślicie o proponowanych zmianach w przyszłych wersjach.

Źródła:

http://mycraft.pl/

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

NIE CHCE MI SIĘ TEGO CZYTAĆ

Ale odpowiem żeby nie było offu

Dobra

Skiny HD czyli to będzie takie coś że można zwiększyć jakoś narażając się tym na spadki fps

Ale tylko po to by mieć ładniejszą grafikę i ładniej widzieć innych graczy ?

Kolorowe szkło ??

Na huja będzie psuło tylko estetyke

LUBIĘ CZEKOLADĘ

Opublikowano

Minecraft schodzi coraz bardziej na psy.

Powinni zatrzymać się na wersji 1.7.3, ale to tylko moja opinia.

surprise motherfucker

Opublikowano

wg. mnie ta aktualizacja jest przydatna, ale było wiele zupełnie niepotrzebnych

najbardziej jaram się biomami :P

(chociaż z drugiej strony już pewnie w mc nie pogram ;c)

Pomogłem? zostaw +'ika :)

Opublikowano

Minecraft na steam ?

Co za idiota będzie kupywał premium + Steam ? Nie kumam >.<

Za szybko moim zdaniem update są do MC .

Steam darmowy jest i nie płacisz za niego -,-

moim zdaniem to jakieś żarty ile można robić tych aktualizacji nie można odrazu wgrać wszystkiego

Najlepiej a nie aktualizacje które psują gre i powinni robić ankiety czy chcą konie,enchanty itd.

@topic

Powinni usunąć konie,enchanty,lv i inne śmieci RPG.

Opublikowano

Minecraft na STEAM?

Najgłupsza rzecz co mogliby zrobić, oraz cytuję kolegę ;]

Nie będzie na steam.

Czemu ?

Mojang musiałby porzucić swój sklepik z gadżetami, polityka Valve ...

@topic Co do tego wszystkiego, Minecraft niedługo będzie na wyczepiste komputery, bo tych rzeczy tam jest od za*ebania za przeproszeniem.

Skiny w rozdzielczości 512x512.... Hm. - Jak dla mnie głupie, ponieważ skiny mogą być w takiej rozdzielczości jakiej są, a nie jakieś realne cuda z tego robić.

Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolona, że w końcu dojdą jakieś nowe biomy i że ocean w końcu będzie miał coś ciekawego. ;) Teraz ocean jest tylko przeszkodą, a woda zalewająca jaskinie podczas kopania to zgroza. Podwodne lokacje na pewno urozmaicą grę. :)

Opublikowano

Uważam, że nie można z góry zawyrokować, że jakaś wersja będzie ostateczna.

Niby na jakiej podstawie ta a nie inna ma być końcową?

Myślę, że Minecraft będzie rozwijany tak samo jak każdy inny produkt na rynku gier. Zauważcie, że jest jeszcze sporo do zrobienia. Na przykład usunięcie błędów :-)

By wszystkim żyło się lepiej :)

Opublikowano

Było by miło gdyby było na steam, nie czytałem całego :P

Notch już kiedyś mówił, nie będzie Minecraft'a na Steam'a, bo Vavle musiałby akceptować ich aktualizacje i może czegoś nie chcieć w grze, lub może kazać by zostało to dodane.

http://notch.tumblr.com/post/9550850116/why-no-steam-notch "Bo swoboda jest wspaniała"

Co do kolorowego szkła to mało prawdopodobne, kolorowe szkło było Joke'iem w Minecraft 2.0 na 1 kwietnia.

Ale Jeb albo Dinnerbone mówił że mało prawdopodobne że to dodadzą.

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej było bez tych wszystkich biomów. Kiedyś krajobraz minecrafta był świetny, wzgórza, lasy i duże plaże. Najlepszym rozwiązaniem byłoby zmienienie mc na 1.7.3 może z poprawionymi bugami jak już.

Opublikowano

Minecraft na steama ? Jestem ciekawy jakby to wyglądało i jaka byłaby cena "nowego mc". Skiny w hd to strasza głupota , już teraz grając na serwerze np. hypixela bez "zegarka" nie da sięgrać przez zacinki. Biomy , szkla etc. Jestem całkowicie za. Wszelkie dodatki do minecrafta są fajne , gra się rozwija. Tym , którym one nie odpoiwdają to niech ich nie używają , jak czytam komentarze typu " to nie jest juz minkraft" , " minecraft skoncczyl sie na wersji 1.7.3" , " minecraft schodzi na psy" to nie wiem czy sie śmiać a może płakać. PO CO MAJĄ PRZYWRÓCIĆ WERSJĘ MC DO 1.7.3 ? Myślicie że stworzenie np. koni , bloków , biomów , dungeonów etc. to jest 5 min roboty ? Pracowali nad tym wiele miesięcy a teraz tak po prostu mają to "usunąć" ? Jak już wspomniałem jestem za wszelkimi nowościami. Dla autora like za chęć napisania tego wątku. Wiele się dowiedziałem o przyszłości minecrafta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...