Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ILE RAZY ZDAWALIŚCIE NA PRAWO JAZDY I JAK WAM SIE ZDAWAŁO?

Venixen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam własnie mam zamiar zapisac sie na prawo jazdy ;) mam stresa bo prawie wogule nie jezdziłem autkiem xD

Piszcie w tym temacie jak wam sie zdawało i ile razy podchodziliśćie;)

DUBSTEP_hwhqaqp.PNG

Mistrzostwo w każdej dziedzinie wymaga pracy, pracy i jeszcze raz pracy

Opublikowano

Jeżeli w ogóle nie jeździłeś autem to wykup sobie jazdy na 10 godzin. Co do testów brat zdał za pierwszym razem a mama za drugim. Ja jeszcze nie podchodziłem bo nie jestem pełnoletni. Ale na osiemnastke dostaje kase na prawko :D

jp8p35.png
Opublikowano

Witam własnie mam zamiar zapisac sie na prawo jazdy ;) mam stresa bo prawie wogule nie jezdziłem autkiem xD

Po to się idzie na kurs, żeby cię nauczyli.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ja jestem w trakcie robienia prawa jazdy kat. B :) Powiem tak, że jazdy mam wyjeżdzone (zostawiłem sobie 4 godzinki przed samym egzaminem) i tylko teorie musze wychodzić do końca i lecimy do WORD zdawać egzamin teoretyczny, a gdy już go zalicze to od razu egzamin praktyczny i prawko do ręki w przeciągu tygodnia :D

Samochodem jeżdziłem dużo razy i nie miałem problemów na jazdach :P Nie masz czego się bać, bo instruktor pojedzie z Toba w jakieś bezpieczne miejsce i pokażesz mu jak ruszasz itd. i wtedy pojedziecie na miasto ;) Poproś tate czy mame żeby z Tobą gdzieś pojechali i nauczyli Cię jeżdzić samochodem żeby nie mieć problemów na jazdach :P

1379148048-U870856.png

Opublikowano

No będzie trzeba jechac w jakieś pola i trenowac ;)

DUBSTEP_hwhqaqp.PNG

Opublikowano

Zdawało mi się, że jeszcze nie zdawałem na prawo jazdy, a powinienem.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Za pierwszym teoria i praktyka.

Ludzie do prawa jazdy źle podchodzą, jakby to było jakieś wielkie wyzwanie. Teraz każdy ma samochód, więc trudno nie może być.

To się tak wydaje. Ja na pierwszej godzinie uczyłem się ruszać - szarpało, rzucało, miotało jak szatan (no może przesadziłem :D), a druga godzina już na miasto i jakoś lajtowo poszło.

No będzie trzeba jechac w jakieś pola i trenowac ;)

Po co? Na kursie Cie lepiej nauczy, zamiast samemu próbować.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Za drugim razem bo przy pierwszym podejściu przekroczyłem prędkość. Poza tym, wszystko z palcem w nosie. Łatwizna, tylko nie chciało mi się na jazdy chodzić :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Hehe ;) może i naprawde dużo zalezy od podejscia ;) ale na egzaminatora tez są rozni nie ?

Trzeba sprobowac

DUBSTEP_hwhqaqp.PNG

Opublikowano

Piszcie w tym temacie jak wam sie zdawało i ile razy podchodziliśćie;)

Nie miej stresa. Od tego masz jazdy i kurs, by Cię nauczyli ;) Ja na pierwszej jeździe dostałam kierownicę i won na miasto. Zdziwiło mnie to, bo myślałam, że najpierw będzie kilka h na placu.. Niemniej dałam sobie radę. Egzamin zdałam za 1 razem i wspominam go całkiem dobrze. Grunt to opanować nerwy, się pilnować i robić wszystko tak, by nie mieli się do czego doczepić.

#don't care

Opublikowano

Zdawałam 3 razy. Za 1 razem wymusiłam pierwszeństwo, za 2 zmiotłam pachołek z powierzchni ziemi robiąc łuk, za 3 poszło gładko. Najważniejsze - nie bać się jeździć, zwyczajnie nie wolno. Jazda samochodem to frajda, po kilku godzinach kursu sam zobaczysz. ;)

Opublikowano

Sam jeszcze nie zdawałem, ale jeździłem autem kumpla i problemów nie miałem.

Za to on zdawał w Anglii i za pierwszym razem już zdał ;D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Anglia to mnie nie obchodzi ;)(bez obrazy). Znam goscia co podchodził do egzaminu ponad 25+ i zdal w koncu xD mysle ze ja tyle nie bede podchodzil hehe

DUBSTEP_hwhqaqp.PNG

Opublikowano

Jeżeli miałeś dobrego nauczyciela, i sam odpowiednio jesteś nastawiony do tego ezgazminu to nie powinno być problemu :) Najgorsze jest się bardzo stresować przed egzaminem, bo wtedy błędy lecą bardzo szybciutko. Jak się popełni błąd to nie ma się co nim przejmować , tylko próbować kontynuować jazdę jakby nigdy nic się nie stało :)

Sam zdawałem 2 razy, pierwszy oblałem właśnie przez to, że zamiast skoncentrować się na jeździe, zastanawiałem się nad błędem, który popełniłem :)

Powodzenia :)

sfl8.jpg

Opublikowano

Ja jak wsiadałem do "Elki" tu już miałem na koncie swój pierwszy mandat za jazdę bez prawka w wieku 16 lat (dobrze, ze sąd nie odroczył mi możliwości robienia uprawnień). Dzisiaj mam cztery kategorie prawa jazdy w tym motocykle i ciężarówki i zawsze zdawałem po jednym razie, mam to po prostu we krwi. Nie warto się stresować i przeżywać, samo przyjdzie.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Jazda jazdą, ale zdać teorię jest ciężko. Nie są to trudne pytania po prostu sa podchwytliwe. Np. moja siostra dostała pytanie co powinienes mieć w wyposażeniu w samochodzie, i były odpowiedzi :A.Trójkąt B. Koło zapasowe C. Apteczka i coś jeszcze, ale już nad tymi trzema odpowiedziami można się zastanawiać więcej niż 45 sekund ;)

"Życia smak gorzki poznaj, poczuj go na skórze jak to jest kiedy chcesz ale nie ma nic na dłużej otoczony samotnością jak siwym dymem tak jak latam za pieniądzem tak rozpalam co godzine" ~ TPS <3

Jestem KIBOLEM i jestem z tego dumny !

Opublikowano

Hehe, wiesz jak to jest, stres, egzamin, i kobieta która nigdy wcześniej nie miała styczności z prawem tym bardziej na jezdni. I już nie chodzi o płeć, po prostu nie wykujesz całego Kodeksu drogowego w miesiąc czy tam dwa.

"Życia smak gorzki poznaj, poczuj go na skórze jak to jest kiedy chcesz ale nie ma nic na dłużej otoczony samotnością jak siwym dymem tak jak latam za pieniądzem tak rozpalam co godzine" ~ TPS <3

Jestem KIBOLEM i jestem z tego dumny !

Opublikowano

Hehe, wiesz jak to jest, stres, egzamin, i kobieta która nigdy wcześniej nie miała styczności z prawem tym bardziej na jezdni. I już nie chodzi o płeć, po prostu nie wykujesz całego Kodeksu drogowego w miesiąc czy tam dwa.

Nie trzeba kuć kodeksu, wystarczy przysiąść przez 3 dni nad egzaminami/pytaniami i zdasz bez problemu. Zbyt dużej filozofii w tym nie ma, a jak ktoś jest idiotą i zastanawia się nad przytoczonym pytaniem dłużej niż 5(!) sekund to już jego problem.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nie trzeba kuć kodeksu, wystarczy przysiąść przez 3 dni nad egzaminami/pytaniami i zdasz bez problemu. Zbyt dużej filozofii w tym nie ma, a jak ktoś jest idiotą i zastanawia się nad przytoczonym pytaniem dłużej niż 5(!) sekund to już jego problem.

W stresie różne głupoty można palnąć jak się człowiek nie zastanowi. A chcąc nie chcąc większość się stresuje.

Opublikowano

Aktualnie jestem w trakcie robienia kursu i mogę powiedzieć co nieco co wiem od innych, w tym instruktorów.Ale najpierw musisz wiedzieć że na początku jazd możesz się cholernie stresować,przynajmniej ja tak miałem i dopiero potem się przyzwyczaiłem.Natomiast do samego egzaminu trzeba podejść na spokojnie bo przez nerwy możesz spieprzyć wszystko.
Zdanie egzaminu zależy od 3 czynników:
1.Twoja znajomość zasad ruchu drogowego
2.Technika prowadzenia pojazdu i odpowiednie reagowanie
3. ostatnie i najważniejsze...humor egzaminatora:P

Admin Cienia
Opublikowano

Zdałem za pierwszym w gdyńskim pordzie. 7:45 teoria, po zdanej teorii jazda, bez problemowo, raz nie wrzuciłem kierunki i tyle, nawet nie tyle co nie wrzuciłem za lekko. O godzinie 8:45 już na placu ze zdanym egzaminem. POZDRO.

PS, przed nauką jazdy nigdy nie jeździłem samochodem. Jak ktoś chce to potrafi ;-)

A instruktor na egzaminie to kurwiszon nie z tej ziemi, próbował mnie zestresować, zagadać głupimi tekstami, chciał mnie rozdrażnić i zdezorientować.

Ale miałem na to "wyjebane" ; )

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...