Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Wyciek danych

Juri_gag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj na niebezpieczniku pojawił się news :

http://niebezpiecznik.pl/post/wyciek-danych-graczy-league-of-legends/

proponuję sprawdzić swoje skrzynki cze nie musicie zmienić swojego hasła ;p

Tak wygląda rozsyłany mail od riotu po angielsku:

The security of your information is critically important to us, so we're really sorry to share that a portion of our North American account information was recently compromised.

What we know: user names, email addresses, salted password hashes, and some first and last names were accessed. This means that the password files are unreadable, but players with easily guessable passwords are vulnerable to account theft.

Additionally, we are investigating that approximately 120,000 transaction records from 2011 that contained hashed and salted credit card numbers have been accessed. We are taking appropriate action to notify and safeguard affected players. We will be contacting these players via the email addresses currently associated with their accounts to alert them. Our investigation is ongoing and we will take all necessary steps to protect players.

If you have any questions or concerns, please don't hesitate to consult the player support knowledge base or reach out to player support directly.

As a measure to make your accounts safer, within the next 24 hours we'll require players with accounts in North America to change their passwords to stronger ones that are much harder to guess. At such time, you'll be automatically prompted to change your password when you attempt to log in to the game. If you'd prefer, please go here to change your password now —

http://account.leagueoflegends.com/chang...d/na/en-us

Additionally, new security features that are currently in development include:
Email verification: all new registrations and account changes will need to be associated with a valid email address (we'll also require all existing players to provide a valid email address).
Two-factor authentication: changes to account email or password will require verification via email or mobile SMS.
We're sincerely sorry about this situation. We apologize for the inconvenience and will continue to focus on account security going forward.

Thank you,

Marc Merrill
Brandon Beck

U mnie mail leży w spamie xD

Opublikowano

Szczerze bardzo fajnie, że ktoś im dał po dupie i wprowadza zmiany gdzie mniej będe się bał o swoje konto. Bo jak wprowadza zmiany, to mam nadzieje, że nawet zmiana regionu będzie przez email.... czy też inne rzeczy.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Wyciek 120 000 danych kart. Jak to RIOT rozwiąże? Damy wam 4 boosty ip i zapomnijmy o sprawie.

Jak straszna gimbaza, RIOT tak bardzo dba o klientów :D

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

W tym artykule pisze "Dodatkowo, wszyscy gracze z Ameryki Północnej będą musieli ustawić nowe hasło do swojego konta" czyli ja grając na Europa Północ/Wschód nie muszę się obawiać i nie muszę zmieniać hasła ?

Czy dotyczy to wszystkich graczy ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

W tym artykule pisze "Dodatkowo, wszyscy gracze z Ameryki Północnej będą musieli ustawić nowe hasło do swojego konta" czyli ja grając na Europa Północ/Wschód nie muszę się obawiać i nie muszę zmieniać hasła ?

Czy dotyczy to wszystkich graczy ?

jak sie bedziesz logowac to ci bedzie kazac zmienic haslo

bynajmiej ja tak mialem i kilka set innych osob :)

Opublikowano

Musicie zmienić hasła na inne niż dotąd. Są chyba nowe wymagania do hasła, musi być bardziej złożone. W next patchu będziecie musieli wszystkie zmiany potwierdzać mailem.

Opublikowano

ja pierdole teraz zmienic hasła do 400 kont bedzie ciezko;/ (tyle zrobiłem account creatorem do bocenia)... chyba poprostu nowe zrobie będzie szybciej;/ sie dziwiłem czemu mi maszyny stanęły...

Opublikowano

Mogę wiedzieć jak to naprawić?

Jak zmieniam hasło to za każdym razem wyskakuje mi komunikat : An error has occurred. Please try again later.

Opublikowano

Mi nie chce sie zalogować na "change password" kur*a

@EDIT "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później."

Jeżeli straciłem konto zgłaszam riot do policji wydałem tam dość sporo pieniążków....

Opublikowano

No to fajnie.. muszę zmienić hasła do moich 9 kont głównych.. tylko weźcie teraz emaile mam sobie przypomnieć beka.. mam nadzieję, że chociaż to wynagrodzą, że nasze dane mogły wpaść w niepowołane ręce.

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Mogę wiedzieć jak to naprawić?

Jak zmieniam hasło to za każdym razem wyskakuje mi komunikat : An error has occurred. Please try again later.

ja to miałem jak zmieniłem na to samo hasło ;) może to twój problem? dodalem pare cyfr i chula.

teraz mam ten sam problem co Ty i rozumiem o co chodzi, wcześniej się pomylilem. pewnie przeciążenie na stronie, próbowalem zmienić passy na 5 kontach około 7lvl z wirtualnych maszyn i też nie działa logowanie do tego. wcześniej myślałem że chodzi ci o zmiane hasła już po zalogowaniu;) ja byłem zalogowany na stronie więc nie musiałem się logować. a zmieniajac hasło na to samo nie zadzialało mi.

Opublikowano

Zajebiście - zmień sobie hasło ale jak próbuje zmienić to cały czas jest ładowanie i nic się nie dzieje >.< Riot pathetic company ggwp

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

mnie najbardziej śmieszy że pierw pare dni lagów dcków itd... teraz wyciek danych. na wescie za lagi poszly ip boosty (20 sztuk) żółci pewnie maja rpki. a my? nic;) teraz wyciek danych ciekawe jaka rekompensata będzie, u zółtych napewno najlepsza na wescie pewnie kolejne boosty a o eu zapomną

Opublikowano

ja to miałem jak zmieniłem na to samo hasło ;) może to twój problem? dodalem pare cyfr i chula.

Dałem kompletnie inne hasło.

Ok już działa, musiałem trochę poczekać.

Opublikowano

Maja waty do riotu bo maja zjebany net beka

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Mi nie chce sie zalogować na "change password" kur*a

@EDIT "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później."

Jeżeli straciłem konto zgłaszam riot do policji wydałem tam dość sporo pieniążków....

ja mam bana do niedzieli, tak samo sie obawiam tez wydalem nie malo pieniedzy.

sydno_eune_77_3_logo.png

Opublikowano

&nbsp;

Maja waty do riotu bo maja zjebany net beka

&nbsp;

zabawne? to czemu riot się pucuje do tego i boostuje westa? chciałbym żeby za problemy z netem dawali boosty. ostro bym świrował. niestety tak nie było;) a ze ty tego nie doświadczyłeś to możesz się tylko cieszyć bo nawet w kleincie było info że mają problemy z grą itd... także daruj sobie komentarz jak nie wiesz o czym mówisz.

a co do tych wszystkich errorów z logowaniem, domyślam się że jest przeciążenie na stronie. nie moge zmienić hasła na zadnym refku z botmaszyn. glowne miałem zalogowane na stronie to nie było problemu, ale na inne nie moge sie lognąć także domyslam się że serwery szaleją i trzeba chwile poczekać

pozatym zauważcie że w kliencie jak wpiszecie inne hasło do konta to wyswietla sie ze jest błędne a nie że trzeba je zmienić (sprawdzone) także raczej nic nie stracicie;) bo gdybyście stracili to byście mieli odrazu błędne hasło na właściwym, i brak komunikatu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...