Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Nowości

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak narazie to może się jeszcze wiele zmienić w tych broniach jak narazie dopracowują.

Chociaż co do l86a2 powiadają,że będzie miało 600rpm,a narazie tak tego to nie widać cóż zobaczymy.

Całe szczęście,że już inni userzy zgłosili co oni zrobili z tym spotted "Q" i się ludzie wkurwiają ,bo w sytuacji proszą o apteczkę,a za kim to się pojawi na ekranie i zaznaczy to już jest killing :D

Nie wiem po co oni takie coś ruszali.Było dobre,a chcieli ulepszyć bardziej tylko ja nie wiem jakim to trzeba być tępym i nie zauważyć takiej logicznej rzeczy,że tu się liczy szybki czas i refleks,a nie opóźnienie heh.

Opublikowano

A propo tego "Q", teraz zauważyłem, że jak się zauważy wroga i wciśnie q, to od razu go namierza, coś jak w bf bc2, bez czekania kilku sekund

Opublikowano

Ea i logika? Nigdy.

Myślałem, że będzie nowa mapa, była kasa. Ale większość poszła na browce, to co się dziwić.

Opublikowano

Lol, ja to q używam praktycznie bez przerwy w grze. Klikam cały czas jak szalony, i z tego się rodzą właśnie rangekille na 250 z qbb. Jeśli to zyebali, to nie ma już sensu w to grać.

Jeśli jest tak jak mówicie, tzn po kilku sekundach, to nie gram już w bfp4f.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Lol, ja to q używam praktycznie bez przerwy w grze. Klikam cały czas jak szalony, i z tego się rodzą właśnie rangekille na 250 z qbb. Jeśli to zyebali, to nie ma już sensu w to grać.

Oni tylko jak narazie wprowadzili to na testy do PTE,dlatego teraz po sprzeciwie może nie wprowadzą tego na oficjalu.

A jakby im się tego nie wytknęło to zapewne by to przenieśli na oficjala mam nadzieje,że nie wprowadzą tego.

Opublikowano

Uważaj panie. Klawiatura ci się popsuje.

@top

Już widzę na serwerach: "acw noob".

Chociaż z tego q mało osób korzysta. Na serwerze jestem medykiem, nikt nie krzyknie. Tylko muszę patrzeć po ikonach, jak głupi.

Najbardziej podobał mi się głos: nadjeżdża wrogi pojazd, odbiór

Opublikowano

Przepraszam za to głupie pytanie ale się nie orientuje gdzie można przetestować nowe bronie? I co to PTE. (bez hejtu proszę)

Opublikowano

Przepraszam za to głupie pytanie ale się nie orientuje gdzie można przetestować nowe bronie? I co to PTE. (bez hejtu proszę)

PTE to skrót od Public Test Environment.

Cofam, bo nie zrozumiałem. Ta quasi beta zmian jest dla wszystkich, czy tych "pierwszych"?a

Osobiście nie mogę zalogować się do pte.battlefield.play4free.com

Opublikowano

A więc pierwsze co rzuca się w oczy to takie lagi ze dosłownie wszystko skacze, te serwery są w Japonii czy gdzie?

Za to system komend został mocno spi****lony, po co teraz używać ich jak się czeka godzinę zanim w ogóle one wyskoczą? Mam nadzieję że to coś nie przejdzie...

Co do broni to tak

JNG to kolejna snajpa której nikt używać nie będzie, bulletdrop większy niż w L96

M5K Nie jest tragiczne na bliski dystans, na mapy miejskie Ok

ACW-R nie wiem jak by się na normalu spisywał z Nemesis ale na PTE ma dosyć duży recoil, czuję że rewolucji broni u szturma nie będzie ale na bliski/sredni dystans nie jest złe (teraz są na normalnym 4 bronie z mniejszym recoilem)

Broni medyka nie będę komentował bo nim nie gram, po prostu go nie lubię

LOL

Opublikowano

Jak JNG, M5k, L86 i ACW-R kształtują się cenowo i lvlowo? Czy będzie zamach na dotychczasowe OP?

Jak narazie to tego nie wiadomo jak będzie cenowo gdyż teraz na serwerach testowych to można i od 1 lvl mieć za mały kredyt.

Ogólnie broń na oficjalu ma być na 28 lvl tak bynajmniej planują.

Czy będzie edycja na dotychczasowe OP to tego też nie nie wiadomo,ale wspominali,że mają poprawić balans gry to i może mogą i się czepić broni.

Jak narazie zmniejszyli dmg heli czyli heli zostało znerfione.

Niby jak się wypowiadali developerzy to oni nie mają pogarszać broni,lecz bardziej wy balansować i urzeczywistnić jak narazie to oni powinni zatrudnić bardziej myślącą osobę i kompetentną jeśli zamierzają robić takie zmiany,bo w końcu idąc niby w ich rzeczywistość to l86a2 powinno być lepsze od poprzednika l85a2 gdyż w l86a2 jest wydłużona lufa dzięki temu miało mieć lepszą skuteczność czyli lepszą celność jak i lepszą prędkość od l85a2,a jak jest dotychczasowo na testach,że lepiej w tym momencie będzie lepiej taką osobę z tą bronią l86a2 ściągnąć z pistoletu m1911.

Prędkość w l86a2 powinna być w przedziale 610-775 strz./min.

Prędkość pocisku 970 m/s a tym czasem to jedna wielka klapa.

Sniperzy też zapewne nie są zadowoleni z JNG-90 mały dmg i wysoki opad,także dalej sniperzy jeśli będą chcieli

lepszą broń to będą musieli poczekać na M98B,którego obecnie nie ma,ale jest zapowiedziane,że i też będzie.

W M98B będą mieli duży dmg chociaż długie przeładowanie około 4,9 s

Co do Acwr tutaj jak się jeszcze doda dodatki to będzie broń kosa i nie ma co narzekać,bo jak narazie i bez dodatków broń jest dobra.

Opublikowano

mnie też płynnie, denerwują tylko dzieci, które dorwały się do Mk3 i się moczą...

pamiętajcie wypełnić ankiety nt. broni.

http://pte.battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=1717

(być może trochę lepiej zbalansują te bronie, bo póki co na 28 lvl to śmiechy)

nowe zaznaczenie pod q mnie odpowiada, bo zawsze spamowałem spottingiem, aby wykryć cele, których nawet nie widziałem... teraz wystarczy spamować q bez klikania.

M5k to broń, której nawet matka nie kocha - taki trochę 93R, bo tylko 3-strzałowy, to powinna być broń dla 1lvl (ja bym rekomendował, aby zmienić wszystkie typy dla początkujących, bo obecnie z G3A4 lub MG3 nawet doświadczony gracz ma bilans 2/10 w starciu z FAMASAMI i L85), a nie dla 28... plus to szybkie przeładowanie i szybkostrzelność, nadaje się do walki na bliskim dystansie, ale jak zaczniecie strzelać na 100m to cały magazynek zejdzie na 1 trafienie za 20 hp.

ACW-R to taki nowy SCAR-L, przeładowuje się pół wieku, ma większy rozrzut, chyba lepszy damage, nikt nie zostawi swoich ukochanych L85 i FAMASÓW... wszystko zależy od ceny, przeczuwam, że będzie kosztował 1499 fundsów lub 95k credits na permanenta i większość go zignoruje.

L86 całkiem fajny - minimalny recoil, dostateczna celność, spory magazynek, przyzwoity damage - jedyna broń, która wygląda jak 28 lvl i wielu medyków z wysokim lvl zostawi swoje MG36. Broń najlepiej zbalansowana z tych czterech.

Turecki ING90, czy tam jng... nie oceniam, bo ze mnie noob snajper, ale też jako 28 lvl to raczej dowcip. Oczywiście przeładowanie szybkie jak cholera.

Przy okazji testów Mk3 to noobowski OP shotgun, a niektórzy gracze nawet na pełnym serwerze (wszystkie trzy sa pełne non stop) statpaddingują ;D

Bronie zdają się tak zbalansowane, aby dało się nimi grać dopiero po przypięciu wypasów, które większość 28 lvl już pewnie ma.

Opublikowano

mnie też płynnie, denerwują tylko dzieci, które dorwały się do Mk3 i się moczą...

pamiętajcie wypełnić ankiety nt. broni.

http://pte.battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=1717

(być może trochę lepiej zbalansują te bronie, bo póki co na 28 lvl to śmiechy)

nowe zaznaczenie pod q mnie odpowiada, bo zawsze spamowałem spottingiem, aby wykryć cele, których nawet nie widziałem... teraz wystarczy spamować q bez klikania.

M5k to broń, której nawet matka nie kocha - taki trochę 93R, bo tylko 3-strzałowy, to powinna być broń dla 1lvl (ja bym rekomendował, aby zmienić wszystkie typy dla początkujących, bo obecnie z G3A4 lub MG3 nawet doświadczony gracz ma bilans 2/10 w starciu z FAMASAMI i L85), a nie dla 28... plus to szybkie przeładowanie i szybkostrzelność, nadaje się do walki na bliskim dystansie, ale jak zaczniecie strzelać na 100m to cały magazynek zejdzie na 1 trafienie za 20 hp.

ACW-R to taki nowy SCAR-L, przeładowuje się pół wieku, ma większy rozrzut, chyba lepszy damage, nikt nie zostawi swoich ukochanych L85 i FAMASÓW... wszystko zależy od ceny, przeczuwam, że będzie kosztował 1499 fundsów lub 95k credits na permanenta i większość go zignoruje.

L86 całkiem fajny - minimalny recoil, dostateczna celność, spory magazynek, przyzwoity damage - jedyna broń, która wygląda jak 28 lvl i wielu medyków z wysokim lvl zostawi swoje MG36. Broń najlepiej zbalansowana z tych czterech.

Turecki ING90, czy tam jng... nie oceniam, bo ze mnie noob snajper, ale też jako 28 lvl to raczej dowcip. Oczywiście przeładowanie szybkie jak cholera.

Przy okazji testów Mk3 to noobowski OP shotgun, a niektórzy gracze nawet na pełnym serwerze (wszystkie trzy sa pełne non stop) statpaddingują ;D

Bronie zdają się tak zbalansowane, aby dało się nimi grać dopiero po przypięciu wypasów, które większość 28 lvl już pewnie ma.

Tylko,że te Q co z tego,że zaznacza bez dodatkowego klikania myszki jak żeby wyświetlić tabelkę z prośbą o ammo czy apteczką jest za długie = kill

Widze,że nie masz dostosowanego Q jaki jest teraz na oficjalnych serwerach przecież ja oznaczam ludzi,czołgi itp. samym Q i bez dodatkowego klikania myszką do tego tabelka pojawia się odrazu.No niestety Q jakie jest teraz wystarczy tylko dostosować i będzie 1000% lepsze jakie mamy teraz niż to co jest na serwerach PTE.

Mk3 i tak na oficjalach mało kto będzie miał ,bo mało osób ładuje tyle founds gdyż ten shotgun jest fundatorski.I poza tym bez przesady z tym OP prędzej zjedzie was Famas niż ten cały Mk3.

L86a2 najlepszy ahahahahah chyba,że ma dużo ammo miałeś na myśli. Poza tym jak ktoś ma mg36 czy Qbb95 i ta broń l86a2 nie zostanie zmieniona/jakieś lekkie poprawki to nie będzie się opłacało ją kupować, bo to shit mg36 moment pojedzie na chwilę obecną te L86a2,a Qbb poprawi i dojebie z daleka.

Opublikowano

Jak założysz nemesis do l86, gra straci sens. Bo ktoś, kto nie grał mg36 czy qbb, uważa, że to jest pro elo broń.

Na pte wbije 12 lvl i zobaczę, jak się gra z m145.

Opublikowano

Jak założysz nemesis do l86, gra straci sens. Bo ktoś, kto nie grał mg36 czy qbb, uważa, że to jest pro elo broń.

Na pte wbije 12 lvl i zobaczę, jak się gra z m145.

Dokładnie do tego mg36 jest kilka razy szybsze i Qbb mocniejsze i ciut troszkę wolniejsze od mg36,a co mówić o l86.

I co z tego,że l86 będzie miało tak dużo ammo jak w większości polegnie z innymi,bo jest zbyt wolne,a jak walniesz full serią to nam pięknie będzie rzucać,że dalej Qbb wygrywa gdyż w Qbb przy full serii lepiej jest cisnąć.

Co prawda ma dobre ads i dobry odrzut z biodra,ale kuleje za to w większości.

No narazie nie skreślam z listy l86,bo myśle,że i tak będzie edytowane,a poza tym dużo osób z innych klas postaci ma bulwersy,że za dużo ma amunicji.I chcą do skrócenia do 40 naboi.

Także mg36 i qbb ma po 60 naboi w magazynku,a ludzie chcą ukrócić w tym l86.

Opublikowano

Zauważyłem, że RPG zadaje chyba znacznie większe obrażenia - około 350 pkt, dotychczas mniej niż 300, już dwa RPG wystarczą, aby zdjąć APC i trzy na czołg.

Opublikowano

Zauważyłem, że RPG zadaje chyba znacznie większe obrażenia - około 350 pkt, dotychczas mniej niż 300, już dwa RPG wystarczą, aby zdjąć APC i trzy na czołg.

może miałeś włączonego boosta bo z boostem niszczy apc na 2 a czolg na 3

Opublikowano

Czyżby testowali na oficjalu zwiększenie lvl-ów czy tylko czysty zbieg okoliczności i jakiegoś bugu

Spójrzcie na SS i zobaczcie,że w stopniu lvl-i jest większy lvl niż 30 lvl jaki jest obecnie max.

fbtf.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...