TenJedynyxX Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witam otóż gram sobie w minecrafta na serwerze hardkor i ludzi mi zazdroszczą rankingu itp. i wszedłem na pewnego ts gdzie typek mógł patrzeć mi na IP jakie mam i zapisał sobie moje ip i teraz codziennie mnie ddosuje z FPS-a czy jakoś tak wykupił maszynę i mnie nią ddosuje i około 30/40 innych osób które grają ze mną i w ogole ;3 i czy istnieje jakiś program żeby jakoś zabezpieczyć się przed ddosami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrPatrikson Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 http://websecurity.pl/piec-porad-jak-zabezpieczyc-sie-przed-atakami-ddos/ :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saquato Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 jak ju to dosy a nie ddosy. Firewall, zapora etc. Jak masz zmienne IP to zmien :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TenStylOdLajka Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Włącz zaporę, możesz także przeskanować komputer np. Avast'em. Upewnij się, że nikt nie jest podłączony do twojej sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TenJedynyxX Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 jak ju to dosy a nie ddosy. Firewall, zapora etc. Jak masz zmienne IP to zmien :P Jak bym miał zmienny to bym sobie poradził lecz nie mam ;/. więc lipa ;3 Włącz zaporę, możesz także przeskanować komputer np. Avast'em. Upewnij się, że nikt nie jest podłączony do twojej sieci. Mam włączoną zaporę , Nikt nie jest podłączony oprócz mamy i siostry bo mają ten sam internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TenJedynyxX Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 czekam na pomoc ponieważ teraz jest takie coś że mam ping po 100 (minimum ) na 21 tzn pokazuje mi na ts mój ping 100 / 24 I mam bardzo dużo pakietów czyli ktoś korzysta i zamula mi internet ;/. nie mogę otwierać nawet Youtube i oglądać filmów w jakości 166p. Pomoże ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevoTV Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Napisz do Bentrada on pomoze /KowaL i ta maszyna to vps pewnie wynalazl hakies free gowno ktore ma 124mb ramu ale da sie ddosowac i to robi. Zaraz zrobie temat na forum tego serwera ;D PS. Avast to nie. Antyvirus.Avast to gowno [TuT]Rozwiązanie problemów z crashami ! http://www.mpcforum.pl/topic/982409-tutrozwiazanie-problemu-z-crashami-serwera-152/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz. Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Napisz do Bentrada on pomoze /KowaL i ta maszyna to vps pewnie wynalazl hakies free gowno ktore ma 124mb ramu ale da sie ddosowac i to robi. Zaraz zrobie temat na forum tego serwera ;D PS. Avast to nie. Antyvirus.Avast to gowno przeczytał gdzieś że avast to gówno i rozpowiada ... jak masz pisać takie głupoty to lepiej nie pisz nic. pobierz sobie comodo firewall i ustaw dobrze (na necie znajdziesz poradniki jak zabezpieczyć się przed ddosami właśnie tym firewallem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayna Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Przecież to jest nielegalne, mógłbyś to nawet zgłosić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevoTV Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Policja nic typowi nie zrobi taka prawda;( [TuT]Rozwiązanie problemów z crashami ! http://www.mpcforum.pl/topic/982409-tutrozwiazanie-problemu-z-crashami-serwera-152/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayna Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Jak nie? Podesłać Ci stronę na której są rozpisane kary za takie ataki? To kwestia tylko tego, że ludzie tego nie zgłaszają, bo im się nie chce bawić w policje, ja to rozumiem bo mój serwer był atakowany i zwyczajnie wrzuciliśmy plugin, który dziadostwo blokuje. Przeważnie to jakieś nudzące się w życiu gnojki nasyłają to świństwo, co ja będę dzieciaka na kary narażać, chociaż nie wiem czy jeśli ktoś bawi się w ataki to w przyszłości nie będzie robił gorszych rzeczy..ale bez durnego filozofowania - nam pomógł plugin AntiBot, jego działanie jest proste,a skuteczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevoTV Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 taa paragrafy sa ale myslisz ze policji bedzie sie chcialo bswic? prwnie jakis gimbus zazdrosci koxow i sie bawi [TuT]Rozwiązanie problemów z crashami ! http://www.mpcforum.pl/topic/982409-tutrozwiazanie-problemu-z-crashami-serwera-152/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TenJedynyxX Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 taa paragrafy sa ale myslisz ze policji bedzie sie chcialo bswic? prwnie jakis gimbus zazdrosci koxow i sie bawi Mogę iść z tym na policje lecz ! 1.Nie mam legalnego opragramowania (mandat) 2.Jest policja i mogę iść tylko teraz pytanie czy znajdzie się w tym centrum całej policji informatyk i specjalista ;>? 3. zeby takie coś zgłośić muszę mieć twarde dowody i muszę iśc z tym jeszcze do dostawcy internetu 4. Prawdopodobnie i tak go nie znajdą bo zamaskuję tak IP że go nawet CSI nie wyśledzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem2212 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 csi nie sledzi po IP hohohehehohohihihehehohohuhu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e4aENHQe2uWCCvQfUJsTGQCZJDmLRpof Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Jeżeli typek jest debilem to sprawdź z jakiego adresu przysyła Ci pakiety. Później zablokuj to ip o po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 W zasadzie tutaj problem jest taki sam jak z serwerami Metin2, mianowicie są ataki i jedyny sposób na obrone jest blokowanie ich. W pierw oczywiście znalezienie (a podobno niezła lista jest ) a potem blok. Wyczytałem w internecie że każdy atak zostawia gdzieś w komputerze / maszynie atakującego informacje o jego prawdziwym IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.