Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Co Najlepsze Z Broni ? Jakie Kd I Bony

Shies

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przeczytalem czesc poradnika i mysle ze jest zalosny o0 podam 2 powody:

1) u sury nie ma nawet wzmianki o szponie,a jest najlepszy dla BM'a wsrod broni klasycznych (0-75 lvl)

2) na wiekszosci serwerow na jakich gralem bronie na 80lvl sa zbugowane (ten sam dmg na kazdym+,czyli dmg pierwszego etapu np bojowy+9->syrek taki sam dmg na kazdym+)

A nawet 3 powod... Kazdy wie ze ulepszane bronie (80.90) sa lepsze od tych wczesniejszych ... wiec co to za poradnik... Lepiej boradz czym sie kierowac wybierajac miedzy bronmi na ten sam lvl np miedzy nimfa a bojowym,czy parta a magnetem.

Tyle ode mnie...

Cheer's Hekate;]

In game name:

Hadesik,CzarnyHades,Boomslang,Radosny:]

Opublikowano

Co do Sury, to osobiście polecam :

dla WP : Egzorcysty ( potem Brzegowe Ostrze ) i Lwi miecz ( do Expa ) - nie będę wymieniał obroni o mniejszym lvl'u, bo nie po to się gra na privach, aby zatrzymywać się przy 30 lvl'u i FMS'ie ^^

dla BM : Szpon ( potem Święty Miecz, a następnie Śmiercionośne ( Śmiertelne ) Ostrze ) i Lwi Miecz ( też tylko do expa ).

Ogólnie przyjęło się, że WP jest do expa a BM do PvP. Ja gram BM'em i mogę śmiało stwierdzić, że BM jest naprawdę dobry do PvP jak i do expa. Mam Śmiercionośne + 9 z 3 kd ( ninja, wojownik, sra ) a bony na krytyka w itemach i na PVP sprawuje się świetnie.

Co do WP, to również walczyłem z paroma Surami i niestety muszę przyznać, że na PvP nie jest takim koksem jak niektórzy piszą. WP wyłączy rozproszeniem Bm'owi Ochronke i to wszystko. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby WP mnie położył.

I jeszcze jedna sprawa KD w zbroi i broni, nic nie dadzą jak nie masz dobrego EQ ^^

To nie double post...

Nie masz pojecia o czym mowisz,dobrze zrobiony wpek nie ma sobie rownych,wylacza Ci skile pasywne... Nic bez tego nie zrobisz... To tak jak pojedynek na lvl 15. Kwestia wiedzy +bonow w eq. Mozesz podac serwer na jakim grasz,zrobie wpka i zadna postacia go nie zegniesz,chyba ze innym wpkiem. Mimo to ze nie gram ta postacia prawie nigdy,bmem nie mial bys szans przy dajmy na to tym samym eq. Bron BM'a to nie tylko sfera,sila opiera sie na duchu i mo,duch co 3 sekundy dobija gracza... Tyle ode mnie,pozdro Hekate

In game name:

Hadesik,CzarnyHades,Boomslang,Radosny:]

Opublikowano

I tak wojownik jest najlepszy na prywacie i tyle. A co do robienia bonow to full na ludzi jak sie da to 10-20% na dana postac lepsze niz np 20 sily sprawdzalem bon 20 sily a 50 wartosc ataku to prawie to samo. Przeszywka na prywacie nie oplacalna krytyk duzo lepszy.

Podsumowujac w mieczu bony: Ludzie, krytyk, sila czy co tam dana postac potrzebuje, ostatecznie szybkosc zaklecia. Jezeli chcemy zrobic eq typoo na dana postac to np kd woja kryta i powtorki. W reszcie itemow Full hp kryt na ludzi i abs.

A tak sie gra mentalem zeden bm czy wp nie ma szans:

Opublikowano

Co jak co ale dla bodziaka najlepszy jest zatruty 30%+ sr.. Jeszcze jak sa kd i bony to kosa jak....

DAJ MINUSA I MASZ PLUSA :)

Reputacja (-)

-10 TAK

- 20 TAK - 110 TAK

- 30 TAK - 120 TAK

- 40 TAK - 130 TAK

- 50 TAK - 140 TAK

- 60 TAK - 150 TAK

- 70 TAK - 160 TAK

- 80 TAK - 170 NIE

- 90 TAK - 180 NIE

-100 TAK - 190 NIE

Opublikowano

Jak dla mnie zjeb*** TUT. Po 1 nie dales lvli broni co dla mniej oswiadczonych graczy sprawi klopot. Po 2 wypisales wszystkie nazwy broni jakie znales i tylko tyle ;/

DAJ MINUSA-----------------------------------------------------------

Opublikowano

I tak wojownik jest najlepszy na prywacie i tyle

Ehm, wojowników się na skilla sciąga. xD

Ktos kto pisał ten poradnik nie ma raczej zielonego pojęcia o broniach.

Przeciętna broń > dobra > lepszy > najlepsza

Szaman. zbawka > diabelski > tigram > leżący smok - bony int, krytyk, ludzie, zaklęcie

archer. smok > diabelski > upiorna kusza - zreczność, kryt, ludzie zaklęcie

dagger. smocze / skrzydła(20% um + 10 na ludzi) > bezduszne > księżycowe > strumienia - zreczność kryt ludzie zaklęcie

Weapon. bojowy / brzegowe > syrek > śmiercionośne > księżycowy (ew co innego jak jest) - int kryt ludzie zaklęcie

BM. szpon / fms (20% um + 10 ludzi) > brzegowe > baron - int kryt ludzie zaklęcie

Body. Bojowy / zatruty > syrek > śmiercionośne > księżycowy - siła kryt ludzie zaklęcie

mental. Parta / złodziej > zabójca smoków > zależy od serva - siła kryt ludzie zaklęcie

I tyle, to nie jest takie trudne. xp

Opublikowano

Nie no... miecz egzorcysty ??? Juz lepsza dla WP jest Nimfa.

Demonicze ? To jedna z jabardziej gownianych broni na 65+ lvl. Szpon lepszy.

Opublikowano

beznadziejnie zrobiłeś BM surę :> każdy wie że do pvp najlepiej coś w stylu Księżycowy bony na ludzi krytyk speed skilli oraz int a kd woja smierci powtorki :>

Każdy mądrzeje z czasem...

Opublikowano

max lv mieczy na prawdziwych priv serwach wymagany na broń to 92 ... :F niebiańskiego x_X? o co ci chodzi xD?

Każdy mądrzeje z czasem...

Opublikowano

Zrobiłem tut o broniach które są lepsze

To nie są bronie na 90 +

więc :

Wojownik Body

1.Miecz Syriusza-KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% na krytyczne i przeszywke

2.Swiety Miecz-KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%na omdlenia i 10% na krytyczne

3.Miecz Pelni Ksiezyca-KD -KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% Na przeszywke

Wojownik Mental

1.Miecz ZaluKD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% na krytyczne i przeszywke

2.Zabojca Zoltego Smoka- KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% na krytyczne omdlenia 10%

3.Pogromca Niebieskiego Smoka-KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%na pół ludzi i 10% na krytyczne

4.Miecz Slonca-KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% krytyczne

Ninja dager :

1.Noz Strumienia--KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% krytyczne

2.Kozik Czarn. Lisc.-KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% otrucie

3.Ksiezycowy Podw. Noz-KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% przeszywające uderzenie

4.Bezduszne Noże-KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na krytyczne 10%omdlenia

Ninja Archer

1.Stalowy Luk Kruka KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% przeszywające uderzenie

2.Luk Niebieskiego Smoka KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% otrucie

3.Upiorna Kusza KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% krytyczne i omdlenia

Sura WP i BM

1.Niebianski Miecz-KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi 10% krytyczne i omdlenia

2.Miecz Egzorcysty-KD wojownik,Szamana,ninja Bony 10% na krytyczne i otrucie

3.Demoniczne Ostrze - KD wojownik,Sura,ninja Bony: 10%Na pół ludzi i przeszywke 10%

Szaman Smok

1.Dzwon Smierci - KD szamana ,wojownika,sury Bony 10% na przeszywke i krytyczne

2.Smoczy Dzwon-KD WOJOWNIKA,szamna,ninja Bony - 10% na otrucie i przeszywke 10%

3.Hibiskusowy Dzwon-KD Wojownika Ninij,Szamana Bony - Krytyczne 10% i otrucie

Szaman Haller

1.Wachlarz 8-Trigramow-KD Wojownika Ninij,Szamana Bony 10% na otrucie i krytyczne

2.Wachlarz Lezacego Smoka-KD Wojownika Ninij,Szamana Bony i 10% na omdlenia i krytyczne

3.Diabelski Wachlarz-KD Wojownika Ninij,Szamana Bony 10^ na przeszywjące krytyczne i pół ludzi

Z nich będziecie walić około 7-10k z wyznaczonego skila Pozdrawiam

Piszcie jeżeli nie wiecie co lepsze

zapomniales dla body bojowy miecz^^
Opublikowano

Ja gram na YmyT2

[50] [ V ]

[100] [ X ]

[150] [ X ]

[200] [ X ]

[300] [ X ]

[400] [ X ]

[600] [ X ]

[800] [ X ]

[1000] [ X ]

[1500] [ X ]

Opublikowano

@Up nie podniecaj się, ładny poradnik +

ŠӘИМΔ ĂLL

(^^(-_-)^^)~((-_-))~°l¯l_l¯l°(¯`·.·´¯)<(*_*)>

Ten kto wejdzie na mój profil i da komentarz ma + .

Opublikowano

Bez sensu...

1.Zal ma takie dmg jak zatruty i mniejsza szybkosc wiec w pvp to lipa

2.DLa BM sa 2 bronie 80- dobre do pvp:

FMS i szpon

3.Demoniczne kardnie PE tylko hitami a przeszywka ze skilli wejdzie raz na ruski rok a BM hitami nie bije

4.Lepsze byloby kd smierci w tych zestawach

5.Dla smoka w PvP wachlarz jest lepszy

6.Szamanowi bon na trucie w PvP sie nie przydaje

7.Luk od 70 jest beznadziejny do PvP juz lepszy zolty luk smoka (czy jakos tak)

8.w FMSie mozna wsadzic 2 KD

9.W kozikach to samo

10.Czemu nie dales smoczych, bojowego i blyskow?

11.Czemu tu nie ma zlodzieja dusz?

12.Na privach max na trute to 8/12 (zalezy ktor) z 10% sie nigdy nie spotkalem

13.Zatruty jest nielzy w PvP

14.Najlepsze bony w PvP to ludzie kryt i szybkosc zaklec

15.Dla szamana krytyk i szybkosc zaklec

16.Bardziej uniwersaly zestaw KD to woj/ninja/sura-smierc-powtorka/woj/ninja/sura/szaman

17.Nie wiem skad wymysliles dla mentala 2reczna- rownie dobrze moze byc 1reczna

Podsumowanie: Beznadziejne

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy ktos pisal , ale gdzie u daggera szybkosc zaklecia? Ona jest bardzo bardzo wazna , chyba ze zmieciesz przeciwnika 2 skillami ...

PS:A co do tego jaka bron najlepsza , to zalezy od serwa , bo na niektorych serwach zabojca zoltego smoka jest lepszy a na niektorych niebieskiego smoka itp...

PS2: Zapomnialem... gdzie int u sury?? Ten kto to pisal widac niezbyt zna sie na metku

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...